Başkandan Sumudica açıklaması: 'Gelecek hafta...'

31.12.2020 - 15:11 | Son Güncellenme: 31.12.2020 - 15:20

Son dakika haberleri... Süper Lig'de son dönemin yükselişte takımı Gaziantep FK Başkanı Mehmet Büyükekşi, teknik direktör Sumudica'nın sözleşme yenileyip yenilemeyeceği hakkında Radyospor'a özel açıklamalar yaptı. İşte detaylar...

Başkandan Sumudica açıklaması: 'Gelecek hafta...'

Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Mehmet Büyükekşi, Sumudica'nın sözleşme yenileme konusunda çok istekli olduğunu söyledi. 

"Şartlar oluşursa..."

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Büyükekşi, "Biz yeni sözleşme zamanı değil demiştik; ancak hocamız bu konuda çok istekli. Son röportajında 'Gaziantep'te kalmak istiyorum. Futbolcular beni seviyor, ben futbolcuları seviyorum' dedi. Gelecek hafta görüşeceğiz. Şartlar oluşursa sözleşmesini uzatacağız" dedi. 

"Önemli olan takımın başarısı"

Mehmet Büyükekşi, "Her maçta neredeyse 5 oyuncu değiştiriyoruz, çıkanlar şikâyet etmiyor; çünkü takımın önemli olduğunu düşünüyorlar. Önemli olan kişilerin becerisi değil. Önemli olan takımın becerisi ve başarısı. Önemli olan kişiler değil, takım. Burada tek tek futbolcuların başarısı bir şey ifade etmiyor. Ya da hocanın başarısı bir şey ifade etmiyor. Önemli olan takımın başarısı. Başkanın da başarılıyım demesi bir şey ifade etmiyor. Önemli olan biz olabilmek. Biz diyebilmek" şeklinde konuştu. 

'Biz olgusu' vurgusu

"Sumudica'nın bu kolektif anlayışa, 'biz anlayışına' uygun bir teknik direktör mü?" sorusuna ise başkan Büyükekşi, "Böyle diyecek. Biz olgusunu hepimizin özümsemesi lazım. Futbolcularımızın bu konuda örnek davranışları var. Bunu özellikle belirtmek istiyorum.  Oyuncu değişikliklerinde herhangi bir tavır yok. Hepsi birbirine sarılıyor, biz olgusunu ortaya koyuyorlar. Buradan yola çıkarsak hoca da biz demiş oluyor" dedi.  

Senin için hazırladığımız haberler