Panathinaikos BC Başkanı Dimitris Giannakopoulos'un Ergin Ataman'a Güveni Tam

05.05.2023 - 16:48 | Son Güncellenme: 05.05.2023 - 18:26

EuroLeague ekiplerinden Panathinaikos Başkanı Dimitris Giannakopoulos takımın eski günlerindeki başarıyı Ergin Ataman yönetiminde tekrardan yakalayabileceğine inanıyor.

Panathinaikos BC Başkanı Dimitris Giannakopoulos'un Ergin Ataman'a Güveni Tam

AJANSSPOR-HABER

EuroLeague'de Zelko Obradovic'in 2012'deki ayrılığından bu yana şampiyonluk potasından uzak kalan Yunan devi Panathinaikos BC'de başkan Dimitris Giannakopoulas gelecek adına umutlu.

Başkanın yeni umudu Ergin Ataman

Panathinaikos BC Başkanı Dimitris Giannakopoulos birkaç hafta önce Anadolu Efes ile sözleşmesi bitecek olan iki kez EuroLeague şampiyonu koç Ergin Ataman ile anlaşma sağladıklarını sosyal medya hesabı üzerinden "Hoş geldin" ifadesi ile duyurmuştu.

"Panathinaikos'un yeri burası değil"

Instagram hikayesi üzerinden bir açıklama yayınlayan Giannakopoulos kulübün hakettiği konumda bulunmadığını  "Panathinaikos'un yeri ne Avrupa'da sonunculuk ne de lokal ligde ikinci sıra..." cümleleri ile ifade etti.

İlgini Çekebilir
NBA yıldızı Ergin Ataman için oynamak istiyor!
Habere Git

EuroLeague yönetimini takdir etti

Yıllarca EuroLeague yönetimine karşı yaptığı prostestolar ile dikkan çeken Panathinaikos BC Başkanı geçtiğimiz eylül ayında göreve gelen yeni yönetim hakkında "EuroLeague, yıllarca süren başarısız yönetimi değiştirdikten ve ürünü gerçekten büyütmeyi amaçlayan bir yönetimi getirdikten sonra doğru yönde bazı değişim işaretleri gösterdi." ifadeleri ile olumlu düşüncelerini paylaştı.

"Takım eski günlerine dönecek"

Ergin Ataman yönetiminde kadroda büyük değişiklikler yapması beklenen Yunan devi için başkab "Takım o kadar güçlenecek ki, tanrının yardımıyla hepimiz yakın geçmişte olduğu gibi üst üste iki ve daha uzak geçmişte olduğu gibi üst üste 3'lü şampiyonluklar kutlamamızı sağlayacak." cümleleri ile gelecek adına umutlu konuştu.

Obradovic ile altın dönem

Panathinaikos BC takımı Sırp koç Zeljko Obradovic'in çalıştırdığı 1999-2012 arası dönemde tam 5 defa EuroLeague şampiyonluğu yaşadı. Yunan devi son olarak başarılı koç yönetiminde 2010-2011 sezonunda finalde Maccabi Tel Aviv'i 78-70 yenip şampiyonluğa uzanmıştı.

İlgini Çekebilir
Ergin Ataman süper takım kurabilir! İşte olası isimler...
Habere Git

Sondan ikinci sırada bitirdiler

Panathinaikos BC bu sezona kadroda büyük değişiklikler ve yeni bir koç ile başlasa da ortaya çıkan tablo daha da kötüye gitti. EuroLeague'in köklü ekibi sezonu sonuncu Asvel'in yalnızca 1 galibiyet üzerinde 17. sırada tamamlayabildi.

Taraftar küstü

Panathinaikos'un EuroLeague'in en ateşli atmosferlerinden birine sahip 18.500 kişilik salonu OAKA bu sezon taraftarın hayal kırıklığını yansıttı. Takımın başarıdan uzak görüntüsü taraftar kitlesini salondan uzaklaştırdı ve tarihi salon bu sezon seyirci ortalamasında birkaç bin kişiyi aşamadı.

Senin için hazırladığımız haberler