Göksel Gümüşdağ ve Ahmet Ağaoğlu, Visca transferi hakkında konuştu.

Orhan Gülek
05.01.2022 - 16:47 | Son Güncellenme: 05.01.2022 - 17:16

Flaş transfer Edin Visca için Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ ve Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, ortak basın toplantısında konuştu.

Göksel Gümüşdağ ve Ahmet Ağaoğlu, Visca transferi hakkında konuştu.

AJANSSPOR - HABER

Trabzonspor, Süper Lig ekiplerinden Başakşehir'in yıldızı Edin Visca'nın transferini resmen açıkladı. Resmi açıklamanın ardından Ahmet Ağaoğlu ve Göksel Gümüşdağ, kameralar karşısına geçti ve transferi değerlendirdi.

 

İşte Edin Visca transferi için Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ ve Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun açıklamaları;

İlk olarak söz alan ve Visca transferi için Trabzonspor başkanı Ağaoğlu ve bir çok kulüple görüştüğünü ifade eden Göksel Gümüşdağ, "2 aydır Ahmet Başkanla görüşüyoruz. Farklı kulüplerle de görüşmeler yaptık. Ahmet Başkan çok daha istekli ve arzuluydu Visca noktasında. Görüşmeleri 2 aydır sürdürüyor. Bugün nihai görüşmeleri tamamladık. Başakşehir Kulübü bir şirkettir. Transferin gerçekleşmesinde de oldukça fazla etken vardı. Uzun yıllar yol arkadaşlığı yaptığımız Abdullah Avcı, Trabzon'a gidiş yönünde etkenlerdi" dedi.

İlgini Çekebilir
Ve Edin Visca resmen Trabzonspor'da! KAP açıklaması geldi
Habere Git

"Son 2 ayda başkanla 20-25 sefer bir araya geldik"

Gümüşdağ ayrıca, "Visca'ya da sorduğumuzda, kendisi bu yönde 'Yardımcı olursanız sevinirim' dedi. Visca sürekli isteniyordu. 6-7 senedir ligin asist krallığı, gol krallığı anlamında istikrarlıydı. Visca, kulübün sembollerinden biriydi. Emekleri için sonsuz teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. İnanıyorum ki gideceği camiaya da büyük katkılar yapacaktır. Biz Visca ile büyük başarılar yaşadık. Onun katkısı bir gerçek. Hayırlı olsun. Visca'nın da Allah yolunu açık etsin. Son 2 ayda başkanla 20-25 sefer bir araya geldik. 2 ayda neden bitti diyorsanız, başkan ve Trabzonspor çok istekliydi. Bizim tarafta da Ömer Ayvacı başta olmak üzere Mustafa Eröğüt ve Mustafa Saral... Trabzon ve Trabzonspor camiasına hayırlı olsun" ifadesini kullandı.

Ahmet Ağaoğlu: "Visca ile de iyi şartlarda anlaştık"

Ahmet Ağaoğlu ise "Yaklaşık 2 aylık bir süreçti bu. Bu transferle alakalı çok şey yazıldı çizildi. Şu saat itibarıyla neticelendirdik. Transferde her türlü kolaylığı sağlayan Göksel Gümüşdağ Başkana teşekkür ediyorum. Visca, en zorlandığım, en uzun süren transferlerden biriydi. Başakşehir'in en önemli oyuncusu, hocamızın çok istediği, camiamızın çok beklediği bir transferdi bu. 10 milyon Trabzonspor taraftarının ekonomik haklarını, finansal varlıklarını en iyi şekilde idare etmekle yükümlüyüz. Visca ile de iyi şartlarda anlaştık" dedi.


 

"Visca ücret anlamında çok büyük kolaylık sağladı"

Ağaoğlu ayrıca, "Mustafa Eröğüt, Ömer Ayvacı, Mustafa Saral ve Göksel Başkanıma gösterdikleri hassasiyetten ötürü teşekkür ediyorum. Asbaşkanımız Ertuğrul Doğan Bey'e başkan olarak, taraftar olarak, camianın ferdi olarak taraftarlarımız ve camiamız adına teşekkür ediyorum. Transferde çok büyük emeği ve çabası var. Trabzonspor için önemli bir değer. Onunla çalışmak benim için çok büyük gurur. Visca'nın menajeri, çok rahat konuştu, çok rahat anlaştık. En rahat anlaştığımız 3-5 oyuncu menajerinden biri. Onun da bu transferde payı büyük. Visca ücret anlamında çok büyük kolaylık sağladı. Visca, 11 sene emek verdi Başakşehir'e. Oyuncumuza verdikleri emekten ötürü Başakşehir'e çok teşekkür ediyorum. Bizim için önemli bir transferdir. Hocamızın istediği bir oyuncuydu. Önemli katkılarda bulunacağından şüphemiz yok" ifadelerini kullandı.

Visca: "Şampiyonluk yaşadık, ayrılmak kolay değil"

Spor Toto Süper Lig'in devlerinin transfer gözdesi haline gelen Edin Visca ise "10 seneden sonra bugünlere kadar geldik. Sayın başkana biliyorsunuz benim babam gibi. Öncelikle ona çok teşekkür ediyorum. Bana izin verdi. Neden? Çünkü, oturduk, konuştuk... Benim çok teklifler geldi ama çok isteyen kulüp olmadı. 4 sene önce de bu beli başladı ama bugün gerçekleşti. Başkan izin verdi. Göksel başkana ve Ahmet başkana bu transferde sonunda gerçekleşti, ona da teşekkür ediyorum. Bugün heyecanlıyım, çok motiveyim. Trabzon'a gideceğim, çok istekli gideceğim. Her maçta, her sezonda kendime bir hedef koyuyorum takım içinde. Şimdi de tekrar şampiyonluk yaşamak istiyorum, Şampiyonlar Ligi'nde oynamak istiyorum. Hoca benim öğretmenim. Tekrar istiyorum, çok istekli ve motiveyim. 2-3 sene Türkiye futbolunda en önemli işler yapacağız, ben de öyle düşünüyorum. Tekrar sayın başkana çok teşekkür ediyorum. Şampiyonluk yaşadık. Ayrılmak kolay değil. Çok mutluyum ama, çok büyük bir camiaya gidiyorum. Hocalara ve başkana teşekkür ediyorum. İnşallah sağlıklı huzurlu bir yıl diliyorum. İnşallah başkanla kupa kaldıracağız." değerlendirmesinde bulundu.

Visca, Trabzonspor'da 7 numara mı giyecek?

Başakşehir'de 7 numaralı forması ile görev yapan ve Trabzonspor'da da aynı forma numarasını mı alacağı sorulan Edin Visca, şu cevabı verdi:

"Yarın belli olacak. Abdullah hoca benim öğretmenim, bunu herkes de biliyor. Evet konuştuk hocayla. Benimle çok çalışmak istedi. Sayın başkanla da konuştuk. Zaten antrenman ve maçları bekliyoruz. Benim görevim sahada."

Transferde takas var mı?

Bosna Hersekli futbolcu için Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, takasın söz konusu olmadığını dile getirdi. Ahmet Ağaoğlu ise sözleşmenin detaylarını KAP açıklamasıyla duyuracaklarını ifade etii.

Ağaoğlu "Sözleşmenin miktarı ile ilgili detayları 10-15 dakika içerisinde KAP duyurusunda paylaşacağız. KAP'ı bekliyoruz. İmza töreni kulüple beraber anlaştık zaten, biraz sonra kamuoyuyla paylaşacağız Başakşehir'le imzaladık. Edin de yarın 09.40 uçağıyla Trabzon'a gelecekler, sağlık kontrolünden geçtikten sonra oyuncuyla sözleşme imzalayıp hayata geçireceğiz. Daha sonra belki ilk antrenmanına yarın akşam çıkar." dedi.

Visca kaç forma alacak?

Trabzonsporda başkan Ahmet Ağaoğlu'na Visca'nın kulübe destek amacıyla kaç forma satın alacağı yönünde gelen soruya ise şu cevabı verdi:

 

"İmzayı atmadan bunu söylemeyelim yoksa Visca her an vazgeçebilir. Trabzonspor futbol takımı bir aile. O aileye hizmet eden, katılan katılacak olan her oyuncu çok değerli. Ama netice itibarıyla o takımın bir parçası veya o saat gibi işleyen makinanın önemli bir dişlisi diyelim. Bizim için her oyuncunun değeri çok büyük, her oyuncunun anlamı çok büyük. Futbol sadece 11 kişiyle oynanan bir oyun değil. Teknik heyeti, altyapısı, 28 kişilik kadrosu... Bunları bir araya getirdiğimizde zaten yapı ortaya çıkıyor. Bizim her futbolcumuz çok değerli. O sözleşmeye imza atan her oyuncu aynı anlamı ifade ediyor."

Senin için hazırladığımız haberler