Süper Lig Kulüp Başkanları TFF'nin Verdiği Kararı Değerlendirdi

İsa Kethüda
30.03.2023 - 15:58 | Son Güncellenme: 30.03.2023 - 16:08

Süper Lig kulüp başkanları Türkiye Futbol Federasyonu'nun Gaziantep FK ve Hatayspor ile ilgili verdiği karar hakkında açıklamalar yaptı. İşte detaylar.

Süper Lig Kulüp Başkanları TFF'nin Verdiği Kararı Değerlendirdi

AJANSSPOR-HABER

Spor Toto Süper Lig kulüp başkanları, ligden çekilen takımların oynadıkları maçların sayılıp sayılmaması yönünde ile ilgili Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) aldığı karar hakkında açıklamalarda bulundu.

Fatih Özgökçen: "Gaziantep FK'ya elendik. Bu durum ne olacak?"

A Spor'a konuşan Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen, "Burada bir puan silinme durumu olursa biz de ZTK'da Gaziantep'e elendik. Bu durum ne olacak? Oynanmış maçlar oynanmıştır ter akıtılmıştır, böyle bakmak lazım" dedi.

Mecnun Otyakmaz: "Karara saygı duyuyoruz"

Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, "TFF'nin verdiği her karara saygı duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Fatih Tekke: "Hızlıca karar almalılar"

İstanbulspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, "Çok konuşuldu; silme, sıfırlama vs. Hocalarla bunu konuştuk. Her iki durumda da bir avantajımız varmış gibi oluyor. Karar alanlar hak hukuka göre en doğru kararı almalılar. Bu zor bir şey değil. Hızlıca karar almalılar. 

Örnekleri de varmış dünyada. Bunların kararlarını Anadolu kulüplerinden ziyade 4-5 büyük, hatta tepedeki 2-3 kulüp veriyor. Sadece bu konu değil, futboldaki tüm kararlarda hakkaniyetli olmalıyız. Bence çok önemli bir konu değil. Gündem olacak bir şey değil. Hakkaniyet kavramı ise Türk futbolu için konuşulacak bir konu" ifadelerini kullandı. 

Tarık Aksar: "Karara saygı duyuyoruz"

Ümraniyespor Başkanı Tarık Aksar, "Ümraniyespor Kulübü olarak TFF'nin aldığı mevcut karara uyuyor ve saygı duyuyoruz" dedi.

Nahid Ramazan Yamak: "Bu konunun tartışılmasını doğru bulmuyorum"

Giresunspor Başkanı Nahid Ramazan Yamak, "Kulüpler Birliği toplantısında TFF'nin şubat ayında aldığı kararı devam ettirmesi yönünde görüşümüzü bildirdik. Zaten oynanmış maçlar var. Bu konunun tartışılmasını doğru bulmuyorum. Lig, yarış devam ederken kuralları değiştirme şansımız olmaması lazım.

"TFF'nin aldığı kararı uygun buluyoruz"

Biz Hatayspor ve Gaziantep'ten 4 puan aldık. Burada görülen sarı kartlar, kırmızı kartlar, futbolculara ödenen maç başı ücretler var, primler var. Bunları tekrar geriye dönük olarak takip edilmesi, ayrıştırılması olası değil. Diğer taraftan küme düşmesi kesinleşen bir takım ligden çekilirse ne olacak? Onun için ne yapacaklar? Bir sonuca varılacak gibi değil. TFF'nin aldığı kararı uygun buluyoruz. Kararımız o yönde" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler