Başkanlığa aday olacak mı? Ahmet Özdoğan açıkladı!

11.11.2019 - 20:10 | Son Güncellenme: 11.11.2019 - 17:17

Başkanlığa aday olacak mı? Ahmet Özdoğan açıkladı!

Galatasaray’ın Eski Başkan Adaylarından Ahmet Özdoğan, seçim gündemiyle ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Galatasaray seçime gitmeli mi? Ahmet Özdoğan başkanlığa aday olacak mı? Seçim olursa yeni yönetimin süresi ne kadar olacak? Özdoğan bu sorulara açıklık getirdi.

Radyospor’da Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Ahmet Özdoğan’ın açıklamaları şu şekilde:

Ahmet Özdoğan: ”Galatasaray’ın seçime gitmesi gerektiği mahkeme kararıyla ortaya çıktı”

İdari ibrasızlık kararı verildi. Galatasaray, Haziran-Temmuz aylarında seçime çok rahat giderdi. Mahkeme tedbir kararı koymuştu. Galatasaray yönetimi mahkeme kararına uyarak seçimi erteleme yoluna gitti. Bugün itibarıyla, İstinaf Mahkemesi bir karar verdi. Böylelikle, kesinlikle Galatasaray’ın seçime gitmesi gerektiği ortaya çıktı.

Ahmet Özdoğan: ”Ana hedef Galatasaray’da seçim olacağıdır”

Bazı hukukçular Mustafa Cengiz’in seçime girebileceği yönünde görüş bildiriyor. Mühim olan şey; Galatasaray’ın mahkeme kararı sonrasında bir seçim sürecine girildiğidir. Sayın Mustafa Cengiz’in aday olup olamayacağı kendisine bildirilir. Bir gerçek var; Albayrak ve Günay girebiliyor. Diğer arkadaşlar bir mütalaa alırlar. Ana hedef Galatasaray’da seçim olacağıdır.

“Mustafa Cengiz hukuki olarak seçime girecekken seçime gitmedi”

Galatasaray’da şu gelecek, bu gelecek diye bir şey yok. Galatasaray’da birisi gelecek diye karar verilmedi. İdari ibrasızlık verildi. Sonuç olarak Galatasaray Genel Kurulu kararı verdi. Genel Kurul’un en üst makam olduğunu savunduk. Seçim olsun, adaylar yarışsın. Mustafa Cengiz hukuki olarak seçime girebilecekken seçim yapmadı. Demek ki bu yolu tercih etti. Seçime girip giremeyeceğini bilmem. Galatasaray’da seçim kararı alınması gerektiği mahkeme tarafından ortaya koyulmuştur. Kimin girip girmeyeceğine ondan sonra bakılır.

“Dursun Özbek’in başkan adayı olacağını düşünmüyorum”

Eski başkanların bu süreçte bir dahli yoktur. Eski başkanların aday olacağını düşünmüyorum. Sayın Dursun Özbek’in ismi geçiyor. Özbek’in aday olacağını da düşünmüyorum. Kendisiyle hiçbir görüşmem yok. Bundan sonra Galatasaray’da hiçbir görev almam söz konusu değil dedi. Divan tutanaklarında zaten bunu açıkladı. Ona rağmen başka şeyler olursa bilmem. Divan Kurulu’nda söylemi böyleydi. Herkesin önünde, tutanaklarda geçen sözü budur. Bundan sonra sadece yardım edebilirim, görev almayacağım dedi. Bu kayıtlarda mevcut.

Ahmet Özdoğan, başkanlığa aday olacak mı?

Benim adaylığım şu an söz konusu değil. Galatasaray’da seçim kararı açıklanmadı. Yönetim Kurulu toplantı halinde. Seçim kararı alınsın. 1,5 yıllık bir yönetim kurulunun olacağı bir topluluk olacak. Bütün Galatasaray’ı kucaklayacak bir şekilde bunun olması lazım. Başından beri bir şey savunuyorum. Ben demokrasiye inanıyorum. Mustafa Cengiz’in de aday olmasını istedim. Başka aday da çıksın. Genel Kurul kimi kabul ediyorsa, başkanımız olarak devam etsin dedim. Seçime gidin, seçimde siz de aday olun demiştim. Tutumum böyleydi. Demokrasi böyle bir şeydir. Çoğunluğun fikrine uyacaksınız.

Ahmet Özdoğan: ”Galatasaray’ı bölmenin anlamı yok”

Galatasaray seçime gitmesi lazımdı. Ama yönetim aylarca seçime gitmedi. Ben o yönetimin başında olsaydım yüzde yüz seçime giderim. Galatasaray’ı üzmenin, bölmenin, sürekli olarak seçim tartışmalarının olmasına nokta koymak lazımdı. Aralık ayının sonunda Galatasaray seçimini yapar. Benim gönlümden geçen demokrasinin olması ve Galatasaray Genel Kurul’un karar vermesi. Seçimin 1,5 senelik olacağını da söyleyelim.

Ahmet Özdoğan: “Şu anda başkan adayıyım demek çok ayıp”

Yönetim, hayır seçime gitmiyorum derse ne olur? O da bir hukuki süreçtir. Ama onun olmasını istemeyiz. Galatasaray’da Genel Kurul kararıyla herkesin seçime girebildiği bir seçim olsun. Sorunları ancak birleşerek çözebiliriz. Bölerek, bölünerek olmaz. Şu anda başkan adayıyım demek çok ayıp. Mahkeme kararı var ama seçim kararı açıklanmadı. Yönetim seçim kararı alsın. Süreç içinde oturulur, konuşulur. Bizim sloganımız hep ortak akıldı. Birkaç aday çıkabilir. O aday kim olur bugünden söylemek Galatasaray’ın geleneklerine uygun değildir. Bu Galatasaray tarihi için kötü bir anı olur.

Ahmet Özdoğan: “Mustafa Cengiz seçime gitmeyecekse hukuki süreç devam edecek demektir”

Sayın Başkan seçime gitmeyeceğim diyor. Yaptırımları ben karşılayacağım diyor. Sayın Başkan Genel Kurul kararıyla değil, mahkeme kararıyla duruyor. Hukukun üstünlüğünün dışında hiçbir şey olmaz. Hukuk ne emrediyorsa o yapılır. 9 kişi falan yok. Sayın Başkan başka bir yorum yapıyor. Önümüzdeki günlerde mahkeme sürecinde her şeyi görürüz. Mustafa Cengiz yönetimi seçime gitmeyecekse hukuki süreç devam edecek demektir.

Ahmet Özdoğan: “Göreve kim gelirse gelsin Terim ile devam edecek”

Seçim gündemiyle ilgili spekülasyonlara nokta koyulması futbol takımını da rahatlatırdı. Kim göreve gelirse gelsin Fatih Terim ile çalışmaya devam edecektir. Florya’da bir sorun, bir kesinti olmayacak. Galatasaray bir belirsizlikten kurtulacak. En önemli şey budur bence.

Senin için hazırladığımız haberler