Başkanlığı bırakacak mı? Hidayet Türkoğlu'ndan açıklama

12.01.2021 - 11:33 | Son Güncellenme: 12.01.2021 - 13:58

Son dakika haberleri... Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu istifa mı edecek? Hidayet Türkoğlu istifa edecek haberlerinin arkasındaki detay ne? Türkoğlu'ndan açıklama geldi. İşte detaylar...

Başkanlığı bırakacak mı? Hidayet Türkoğlu'ndan açıklama

AJANSSPOR - HABER

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı ve Cumhurbaşkanı Spor Danışmanı Hidayet Türkoğlu’nun görevi bırakacağı ileri sürüldü. Türkoğlu, iddiayı yalanlarken isim vermeden TBF başkanı olmak isteyen rakiplerinin bu tür bir haberi çıkardığını söyledi.

Türkoğlu'nun sosyal medyadan yaptığı açıklamada  "Büyük gururla sürdürdüğüm Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı ve Türk basketboluna hizmet etmek üzere seçilerek icra ettiğim Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığı görevlerimi tüm bilgim, birikimim ve vizyonumla sürdürmeye devam ediyorum" dedi.

Türkoğlu'nun hedefindeki isim Harun Erdenay mı?

Türkoğlu,  açıklamasında isim vermeden bu tür haberleri TBF Başkanlığı için aday olacak kişilerin çıkardığını söyledi.  Turkoğlu açıklaması şöyle:

"Yeni dönemde yapılacak seçimlere hazırlanan isimlerin, kalitesiz derme çatma yalan haberlerle değil, basketbolun geleceğine yönelik vizyon ve iş planlarıyla kampanya yürütmelerini dilerim. Camiamıza yakışacak yöntemin bu olduğuna inanıyorum."

Söz konusu haberde Türkoğlu'nun yerine TBF Başkanlığı'na Harun Erdenay'ın geleceği belirtiliyordu.

İDDİA NEYDİ

Cumhuriyet gazetesinde yer alan kulis habere göre Hidayet Türkoğlu’ndan yurtdışındaki bankalarda bulunan 150 milyon Euro’yu Türkiye’ye getirmesini istendi. ABD vatandaşlığı da bulunan Hidayet Türkoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakın bir isimden gelen bu talebi kabul etmedi. Bunun üzerine Türkoğlu'na Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki odasının boşaltması için talimat verildi ve TBF Başkanlığı'nı bırakması istendi. Bu gelişme üzerine ailesini ABD'ye gönderen Hidayet Türkoğlu, kendisi de yurdışına gitmek için hazırlıklara başladı.

Haberde, Türkoğlu’nun istifasının ardından yerine gelecek ismin belli olduğu da ileri sürüldü. Buna göre Harun Erdenay, Hidayet Türkoğlu sonrası TBF Başkanı olacak. İddia AK Parti'ye yakın isimlere dayandırıldı. 

Senin için hazırladığımız haberler