Trabzonspor 1-2 Ümraniyespor (Maç Sonucu-Özet)

Eren Tuncay
04.03.2023 - 17:51 | Son Güncellenme: 04.03.2023 - 18:15

Süper Lig'in 24. haftasında Trabzonspor, sahasında Ümraniyespor'a 2-1 mağlup oldu ve iç saha yenilmezlik serisi bitti. Taraftarlar, takımı yuhaladı...

Trabzonspor 1-2 Ümraniyespor (Maç Sonucu-Özet)

AJANSSPOR - HABER

Ahmet Ağoğlu'nun istifa kararı aldığı son şampiyon Trabzonspor, evinde, ligin son sırasında yer ala ve kümede kalma savaşı veren Hangikredi Ümraniyespor'a 2-1 mağlup oldu. Bordo mavili takım, taraftarı tarafından zaman zaman yuhalanıp ıslıklandı.

"Söylesene bize hocam takım neden oynamıyor?"

Trabzonspor tribünleri, özellikle takımlarının yediği ikinci golden sonra takımı yuhaladı. Tribünlerden, "Söylesene bize hocam takım neden oynamıyor?" sesleri yükseldi.

Umut Nayir boş geçmedi

Ümraniyespor'un gollerini Sekidika ve Umut Nayir kaydetti. 29 yaşındaki golcü Umut Nayir, bu sezon 22 maçta 11 gol ve 2 asist yaptı. Son 5 maçta da 4 gol atarken, bu son 5 maçtaki takımlar arasında Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor bulunuyor. Bordo-mavililerin tek golünü Yusuf Yazıcı kaydetti.

İlgini Çekebilir
Umut Nayir'den Büyük Dörtleme!
Habere Git

Trabzonspor'un iç saha serisi sona erdi

Öte yandan Trabzonspor'un sahasında Ümraniyespor'a kaybetmesiyle 36 maçlık iç saha yenilmezlik serisi de son bulmuş oldu. En son 8 Mart 2021'de Alanyaspor'a 3-1 kaybettiği karşılaşmadan sonra 36 maçta 24 galibiyet, 12 beraberlik alarak yenilmezlik serisi yakalayan bordo-mavililer, ligin son sırasındaki rakibi karşısında bu unvanını sürdüremedi.

Trabzonspor sıra atlama şansını tepti

Bu sonuçla beraber Trabzonspor 38 puanla 6. sırada kalırken, kazansaydı maç fazlasıyla 3. sıraya yükselecekti. Ümraniyespor ise 18 puanla son sırada yer alıyor.

Maçın yazılı özeti

7. dakikada Abdülkadir Ömür'ün ceza yayı gerisinden sert şutunda, top yan direkten döndü.

8. dakikada Peres'in ceza alanı sağ çaprazından sert şutunda, kaleci Orkun Özdemir direk dibinde topu kornere çeldi.

13. dakikada Doğucan Haspolat'ın sağdan ortasında yakın mesafede Umut Bozok'un kafa ile dokunduğu ve kaleci Orkun Özdemir'i aşan topu, Mustafa Eser kale çizgisi önünde uzaklaştırdı.

17. dakikada Larsen'in sağdan ortasında ceza alanı içinde Abdülkadir Ömür'ün kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üst direkten döndü.

34. dakikada sakatlanan Trezeguet'in yerine Naci Ünüvar oyuna dahil oldu.

41. dakikada Umut Bozok'un pasında ceza alanı sol çaprazında Naci Ünüvar'ın şutunda, top yandan auta gitti.

51. dakikada konuk takım öne geçti. Mrsic'in ceza yayı üzerinden sert şutunda, kaleci Uğurcan Çakır'dan dönen topu Sekidika topu filelere gönderdi: 0-1

57. dakikada golü atan Sekidika sakatlanarak sedye ile oyunu terk etti. Bu futbolcunun yerine Bettaieb oyuna dahil oldu.

60. dakikada Lenjani'nin soldan kullandığı kornerde ceza alanı içinde Glumac'ın kafa vuruşunda, kaleci Uğurcan Çakır yatarak tehlikeyi önledi.

65. dakikada Lenjani'nin soldan kullandığı köşe vuruşunda, Mrsic'in kafa ile aşırdığı topu altıpas çizgisi önünde Umut Nayir diziyle dokunarak filelere yolladı: 0-2

73. dakikada Gomez'in ceza alanı hemen dışından şutunda, savunmaya çarpan topu kaleci Orkun Özdemir son anda uzanarak kornere çeldi.

83. dakikada Trabzonspor farkı 1'e indirdi. Bardhi'nin soldan ortasında, Gomez'in kafa vuruşunda, savunmaya da çarpan topu kaleci Orkun Özdemir uzaklaştırdı. Daha sonra topu önünde bulan Yusuf Yazıcı, dönerek vuruşunda meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-2

Maçtan detaylar

Stat: Şenol Güneş Spor Kompleksi

Hakemler: Kadir Sağlam, Kerem Ersoy, Mustafa Sönmez

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Peres, Bartra, Denswil (Dk. 76 Lahtimi), Larsen, Siopis (Dk. 61 Bardhi), Doğucan Haspolat (Dk. 76 Eren Elmalı), Abdülkadir Ömür, Trezeguet (Dk. 34 Naci Ünüvar), Gomez, Umut Bozok (Dk. 46 Yusuf Yazıcı)

HangiKredi Ümraniyespor: Orkun Özdemir, Valentin (Dk. 84 Sackey), Mustafa Eser (Dk. 46 Avounou), Glumac, Epureanu, Onur Atasayar (Dk. 46 Lenjani), Geraldo, Oğuz Gürbulak (Dk. 79 Serkan Göksu), Mrsic, Sekidika (Dk. 57 Bettaieb), Umut Nayir

Goller: Dk. 53 Sekidika, Dk. 65 Umut Nayir (HangiKredi Ümraniyespor) Dk. 83 Yusuf Yazıcı (Trabzonspor)

Kırmızı Kart: Dk. 90+8 Naci Ünüvar (Trabzonspor)

Sarı kartlar: Dk. 35 Epureanu, Dk. 76 Oğuz Gürbulak, Dk. 90+4 Orkun Özdemir, Dk. 90+5 Sackey (HangiKredi Ümraniyespor)

Senin için hazırladığımız haberler