MKE Ankaragücü - Amed Sportif: 6-2 (Maç Sonucu - Özet)

Akın Ungan
08.11.2022 - 18:28 | Son Güncellenme: 08.11.2022 - 18:54

Türkiye Kupası'nda Süper Lig ekibi MKE Ankaragücü, TFF 2. Lig temsilcisi Amed Sportif'i 6-2 yenerek, üst tura yükseldi. İşte maç sonucu, goller ve özet.

MKE Ankaragücü - Amed Sportif: 6-2 (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER

Ziraat Türkiye Kupası 4. Eleme Turu'nda MKE Ankaragücü ile Amed Sportif karşı karşıya geldi. Süper Lig ekibi Ankaragücü, TFF 2. Lig takımı Amed Sportif karşısında rahat bir maç geçirdi. Başkent temsilcisi, rakibini 6-2 yendi ve kupada adını bir üst tura yazdırmayı başardı.

Geçtiğimiz sezon Spor Toto 1. Lig'i şampiyon olarak tamamlayan ve Süper Lig'e yükselmeye hak kazanan MKE Ankaragücü, Ziraat Türkiye Kupası'na 4. turdan katıldı. Geçen sezon TFF 2. Lig'i 2. sırada bitiren Amed Sporif de bu sezon kupa serüvenine 4. turdan başladı.

Gol perdesini Jese açtı

MKE Ankaragücü'nün sezon başında kadrosuna kattığı Jese, Amed Sportif karşısında gol perdesini açan isim oldu. 7. dakikada ceza sahası yayı üzerinde topla buluşan Jese Rodriguez, ceza alanına girdi, topu sağa çekip vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi.

2 dakika sonra fark 2'ye çıktı

MKE Ankaragücü, Jese'nin golünden 2 dakika sonra farkı 2'ye çıkardı. Sol kanattan kullanılan köşe vurşunda Zahid ortayı yaptı, ceza sahası içinde bulunan Sinan kafayı vurdu. Top, kalecinin solundan ağlara gitti.

Zahid sahnede, fark 3!

Mücadelenin 28. dakikasında sağ kanatta topla kat eden Ariyibi ters kanada pasını çıkardı. Sol kanattan ceza sahasına giren Zahid, sağ ayağıyla vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.

Jese, ilk yarı bitmeden 4'ü attı

Gol perdesini açan Jese Rodriguez, ilk yarının son dakikalarında farkı 4'e çıkaran golü attı. 45+2'de Zahid'in harika pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Oğuz Ceylan tek pas ile topu içeriye çıkardı. Kale sahasında bulunan Jese, sol çaprazdan sağ ayağıyla vuruşunu yaptı ve takımının 4. golünü kaydetti.

İkinci yarı golle başladı

MKE Ankaragücü, Amed Sportif karşısında ikinci yarıya da golle başladı. 46'da Hese ile verkaç yaparak sol çaprazdan ceza sahasına giren Chatzigiovanis, sağ ayağıyla vurdu ve topu kalecinin üzerinden ağlarla buluşturdu.

6. gol de Zahid'ten

Zahid 74. dakikada kendisinin 2, takımının ise 6. golünü attı. Kaleci Bekir'in kısa düşen pasını kontrol eden Şahverdi, sağ çaprazdan ceza sahasına girip sol tarafa pasını aktardı. Penaltı noktası üzerinde hafif sol çaprazda bulunan Zahid'in yaptığı vuruşta top uzak köşeden ağlara gitti.

İlgini Çekebilir
Alanyaspor kupada turladı!
Habere Git

Amed'in ilk golünü Sinan attı!

Amed Sportif'in maçtaki ilk golü Sinan Osmanoğlu'nun kendi ağlarını havalandırmasıyla geldi. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşundan gelen ortanın ardından top, kale sahası içi sol çaprazında Sinan'ın kafasından sekti ve uzak köşeden ağlara gitti.

Konuk ekip geç açıldı...

Amed Sportif, Ankara deplasmanında geç açıldı. Kalesinde 6 gol gören takım, 85'te ilk golünü, bu golden 4 dakika sonra ise ikinci golünü kaydetti. Okan Deniz sağ kanattan ortayı yaptı, ceza sahası içi sağ çaprazında kafayı vuran Taner Gümüş ağları sarstı.

Senin için hazırladığımız haberler