Basketbol da 'Tamam' diyebilir

07.05.2020 - 22:27 | Son Güncellenme: 07.05.2020 - 22:32

Basketbol da 'Tamam' diyebilir

Süper Lig için alınan sezona devam kararının diğer bir takım sporu olan voleybol için çok zor olduğunu Ajansspor’un özel haberinde okuyucularımıza duyurmuştuk. Futboldan sonra en çok ilgi gören takım sporu olan basketbolda da ING Basketbol Süper Ligi ile Herbelife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin de devamı oldukça zor gözüküyor. Nedenler ise voleybol ile benzer.

Hüseyin Özkök-Ajansspor Özel

Örneğin Beşiktaş ve bazı takımlar oyuncuları serbest bırakmış durumda. Türk Telekom ise oyuncuları şartlı göndermiş ama seyahat yasağı kalkmadığı sürece özel uçakla getirecek bütçeye sahip değiller. Birçok diğer kulüp de ülkelerine giden oyuncularını geri getirebileceğini düşünmüyor.

Geri dönüşler gerçekçi değil

Diğer yandan başka takımlar ile şimdiden anlaşanlar birçok oyuncunun geri gelip 15 günlük karantinaya girip daha sonra antrenman ve maçlara konsantre olmaları çok gerçekçi görülmüyor. Buna benzer sorunların Kadınlar Ligi için de geçerli olduğu basketbol çevrelerinde dillendiriliyor.

Basketbolun en önemli handikaplarından birisi ise futboldan bile çok daha yakın temas ve mücadelenin olduğu bir spor olması. Bu bağlamda da basketbol oynamaya izin verilmesinin alınacak tüm önlemlere karşın çok büyük riskler taşıyacağı da sporcular arasında konuşuluyor.

Mevcut haliyle tescil edilecek

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun tüm bunların ışığında büyük bir olasılıkla kulüplerle görüşerek ligleri şu andaki haliyle tescil etmesi bekleniyor. Erkeklerde Anadolu Efes ligi 23 maçta 21 galibiyet ile önde götürürken ikinci sıradaki Pınar Karşıyaka’nın 3 yenilgisi bulunuyor. Kadınlarda ise 20 maçta iki yenilgili Fenerbahçe üç yenilgisi bulunan Galatasaray’ın önünde lider.

Anadolu Efes’in müthiş performansı ile domine ettiği Euroleague’de ise henüz alınan bir karar yok. Euroleague yönetiminin sezonu tek merkezde sonlandırma düşüncesinde olduğu ve Gran Canaria ile Atina’nın karşılaşmalara talip olduğu gelen haberler arasında.

Sezonda geride kalan 28 haftada 4 yenilgisi bulunan Efes, bu yıl şampiyonluğun en büyük adayı olarak görülüyor. 28 maç sonunda sekizinci sırada bulunan Fenerbahçe’nin de play-off umutları sürüyor.

Senin için hazırladığımız haberler