Basketbol Süper Ligi'nin Kura Çekimi Gerçekleştirildi

İsa Kethüda
30.08.2022 - 11:57 | Son Güncellenme: 30.08.2022 - 12:27

Basketbol Süper Ligi'nde 2022-2023 sezonu kura çekimi yapıldı. Ligin ilk haftasında Anadolu Efes - Galatasaray Nef karşılaşması oynanacak. İşte detaylar.

Basketbol Süper Ligi'nin Kura Çekimi Gerçekleştirildi

Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kura çekimine Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) yöneticileri ve kulüp yetkilileri katıldı. Kura çekiminde konuşan Erkek Ligleri Direktörü Özgün Önver, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlayarak, "Geçtiğimiz sezon Avrupa kupalarında takımlarımız başarılı sonuçlar aldı. Anadolu Efes bir kez daha Euroleague şampiyonu oldu, Bahçeşehir Koleji, FIBA Avrupa Kupası'nı kazandı. Frutti Extra Bursa ise Eurocup'ta final oynama başarısı gösterdi. Ben mücadele edecek tüm takımlarımıza başarılar diliyorum. Basketbolda sezonu 28 Eylül'de oynanacak olan Cumhurbaşkanlığı kupasıyla açacağız. 30 Eylül'de ise ilk maçlar başlayacak. Son olarak Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek olan A Milli Takımımıza başarılar diliyorum" şeklinde konuştu. 

Gerçekleştirilen kura çekiminin ardından ilk hafta oynanacak maçlar şu şekilde oluştu:

  • Anadolu Efes - Galatasaray Nef
  • Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket - Aliağa Petkim
  • Türk Telekom - Darüşşafaka
  • Gaziantep Basket - Frutti Extra Bursaspor
  • Fenerbahçe Beko - Bahçeşehir Koleji
  • Tofaş - Onvo Büyükçekmece Basketbol
  • Beşiktaş - Konyaspor
  • Pınar Karşıyaka - Manisa Büyükşehir Belediye Spor

Ömer Onan: “Çok güzel bir sezon olacağına inanıyorum”

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkan Vekili Ömer Onan, 2022-2023 sezonu fikstür çekiminin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak sözlerine başlayan Onan, “Başta Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarının ruhu şad olsun. Bize çok güzel bir ülke bıraktılar ve biz de ona sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bugün burada kulüp temsilcilerimizle, yeni sezon öncesi neler hissedildiğine dair en güzel günlerden birisini yaşadık. Birbirinden değerli 16 takımımız var. Çok güzel bir sezon olacağına inanıyorum. Konyaspor ve Manisa BŞB’ye başarılar diliyoruz. Süper Lig ailesine yeni katılan 2 üye. Pandemiyle uzun süre boğuştuk ve seyircilerin salona gelemediği süreci yaşadık. Ben inanıyorum ki bütün basketbolseverler salonları dolduracaktır” dedi.

“Milli takımımız bizi umutlandırdı”

Avrupa Şampiyonası için Gürcistan’a giden A Milli Basketbol Takımı için de Ömer Onan, “Güzel bir hazırlık dönemi geçirdik. Avrupa’nın en iyi 2 takımı denk geldi sonrasında. Kendimizi görmemiz açısından bu da önemliydi. Letonya maçında iyi mücadele edemedik ama 20 sayı geri düştüğümüz, NBA MVP’sinin oynadığı bir takım olan Sırbistan karşısında kardeşlerimiz bu mücadeleyi veriyorsa, bu bizi umutlandırdı. Hakemlerin takdir hakları farklı olsaydı, uğun galibiyeti konuşuyorduk. Hocamız da Avrupa şampiyonası ve dünya kupası elemelerini ayrı tuttu. İyi bir start alırsak, bu özgüveni daha yukarıya taşıyabiliriz. Arkadaşlarımızı bugün Gürcistan’a yolcu ettik. Bütün Türkiye ilk maçtan itibaren onlarla birlikte olacaktır. NBA’de de oynasanız, Euroleague’de de oynasanız, bir oyuncu için ülkesinin bayrağını taşımaktan daha büyük gurur yoktur. Onlar da bu ülkenin gururu olacaktır” diye konuştu. Ömer Onan son olarak Basketbol Süper Ligi’nin isim sponsorluğu konusunda ise “İsim sponsorluğu neredeyse bitti diyebiliriz. Son 1-2 detay kaldı, kısa süre içinde bunu açıklayacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler