Basketbol takımı gibi dağılabilir! Galatasaray'ı bekleyen tehlike...

10.07.2020 - 09:42 | Son Güncellenme: 10.07.2020 - 10:01

Şampiyon olarak ciddi bir gelir elde etmeyi planlayan Galatasaray'ı ekonomik açıdan çetrefilli bir dönem bekliyor. Mevcut pozisyonda oyuncularından indirim isteyen Galatasaray'ın şu anda takımda bulunan yıldız isimleri kadroda tutamama riski yaşadığı gündemde.

Basketbol takımı gibi dağılabilir! Galatasaray'ı bekleyen tehlike...

Emrah KARALİNÇ-AJANSSPOR

Koronavirüs salgını sebebiyle mali açıdan yaşadığı sıkıntılar katlanarak devam eden Galatasaray’da yönetim kriz masası oluşturdu. Sarı-kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi’ne katılamayacağı için çok önemli bir gelirden mahrum olacak. Pekiyi, Galatasaray’da bu sezonki kadro dağılacak mı? Futbol takımının sonu, EuroCup’ı kazanan basketbol takımının sonu gibi mi olacak? Detaylar haberde…

Galatasaray’ı erkenden şampiyon ilan edenler oldu…

Süper Lig’e şampiyonluk parolasıyla başlayan ve pandemi sebebiyle ara verilmeden önce liderin sadece 3 puan gerisinde olan Galatasaray, o dönem şampiyon ilan edilmişti.

Ağır darbeler alarak yarış dışında kaldı

Fakat; salgın sonrası Galatasaray beklenen performansı veremedi ve sarı-kırmızılılar, şampiyonluk yarışına hem Başakşehir hem de Trabzonspor maçında ağır darbeler alarak havlu attı.

“Bu kadro dağılacak”

Sarı-kırmızılıların eski ikinci başkanı Hamdi Yasaman, Radyospor’a verdiği röportajda Galatasaray’ın bu sezonki kadrosunun dağılacağını savundu.

“Yıldız transfer de yapamazlar”

Yasaman, Devler Ligi olmadan mevcut yönetimin futbolcuları kadroda tutamayacağı gibi ‘yıldız’ statüsünde bulunan futbolcuları da kadroya katamayacağını dile getirdi.

Galatasaray nasıl bir gelirden mahrum kalacak?

Şampiyonlar Ligi’ne sadece katılım halinde bile yaklaşık 15 milyon Euro kasaya girecekti. Ayrıca gruplarda galibiyet başına verilen 2.7 milyon, beraberlik halinde ise 900 bin Euro ödeme yapılıyor. Yayın geliri de başka bir kalem olarak kayıtlara geçiyor. Yayın geliri de eklediğinde bu rakam yaklaşık 30 milyon Euro'yu buluyor. Galatasaray, Avrupa Ligi'ne katılsa dahi, kupa 2'nin geliri sarı-kırmızılıları tatmin etmeyecek.

Lig şampiyonu ne kadar kazanıyor

Bunun dışında Süper Lig şampiyonluğunu elde eden takımın 35.6, ikinci 28,5, üçüncü 21,4, dördüncünün ise 14,3 milyon TL gelir elde ettiği biliniyor. Şampiyon olan takım ayrıca, performansına bağlı olarak ekstra primler alıyor.

Bir yılı kurtarmak için Devler Ligi şart

Mali açıdan Galatasaray’ı zorlu günler bekliyor. Futbolculardan, alacaklarında indirime gitmesini talep eden sarı-kırmızılılar, özellikle yüksek maliyeti bulunan isimleri kadroda tutamayabilir.

Basketbolda örneği var

2016 yılında EuroCup’ı kazanan Galatasaray, o kadronun dağılmasına engel olamamıştı. Eğer mali şartlar elverişli olmazsa futbol takımının sonu da basketbol takımına benzeyebilir.

Galatasaray’da en yüksek geliri kimler elde ediyor?

Radamel Falcao - 5 milyon Euro (Bonus ve primler hariç)

Sofiane Feghouli - 3 milyon 850 bin Euro 

Younes Belhanda – 3 milyon 350 bin Euro

Fernando Muslera - 3 milyon 575 bin Euro (kalacağı açıklanmıştı)

Ryan Donk - 1 milyon 895 bin Euro

Emre Akbaba - yıllık 1 milyon 750 bin Euro

Senin için hazırladığımız haberler