Basketbolda 2 güzel haber! Lige devam ediyorlar

01.08.2016 - 12:18 | Son Güncellenme: 01.08.2016 - 12:18

15 Temmuz darbe girişiminin ardından basketbol liglerinde mücadele eden bazı takımların zor duruma düştüğü, hatta 3'ünün kapandığı haberi büyük yankı yaratırken, bu konuda iki sürpriz gelişme yaşandı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından, ana sponsoru Royal Halı'nın üst düzey yöneticilerinin tutuklanması üzerine kapanma tehlikesi yaşayan Spor Toto Basketbol Ligi ekibi Gaziantep Basketbol'a Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin sahip çıktı. Takım lige devam edecek. Kapatılan Melikşah Üniversitesi'nin erkek basketbol takımı da kadın basketbol kulübü Abdullah Gül Üniversitesi'nin desteğiyle faaliyetini sürdürecek.

'basketfaul'un haberine göre, Royal Halı'nın sponsorluktan çekilmesi ve şirketin üst düzey yöneticilerinin tutuklanmasının ardından Spor Toto Basketbol Ligi'nden çekilmesi gündeme gelen Gaziantep Basketbol lige devam edecek. Takımın genel menejeri Boray Dai'nin çabalarının da etkisiyle Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kulübe sahip çıktı.

Şahin'in, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay'ı telefonla arayarak, "Gaziantepliler'in de isteği doğrultusunda basketbola katkı adına Gaziantep Basketbol'u biz yaşatacağız" dediği öğrenildi.

Gaziantep Basketbol Kulübü, 2 Ağustos Salı günü çekilecek yeni sezon kurasında yer alacak.

ERKEK BASKETBOLUNA KADIN KULÜBÜ SAHİP ÇIKTI
Melikşah Üniversitesi'nin kapatılması ile faaliyetini aynı bünye içinde sürdürme olanağı kalmayan Türkiye Basketbol Ligi'ndeki Melikşah Üniversitesi'ne Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nin Kayserili temsilcisi AGÜ sahip çıktı.

Melikşah Üniversitesi adına katılım parasını yatıran AGÜ, önümüzdeki günlerdeTBL'deki takımın ismi ve boyutları konusunda bulacağı desteğe bağlı olarak karar verecek.

AGÜ Başkanı Ömer YağmurKayseri basketbolu adına TBL takımına sahip çıktıklarını belirtip, "AGÜ olarak kadın basketbolunun öncülerinden biriyiz ama Kayserili olarak da erkek basketbol organizasyonuna yardım etmek istedik. Takımı hangi isimle, hangi büyüklükte sürdüreceğimiz henüz belli değil ama sonuçta Kayseri'de erkek basketbolunun ayakta kalmasını sağladık." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler