'Basketbolda sezon iptal oldu ama futbolda böyle bir şey olacağını düşünmüyorum'

21.05.2020 - 16:42 | Son Güncellenme: 21.05.2020 - 16:50

Altay’da ligin 15. haftasında eldivenleri eline geçiren ve performansıyla göz dolduran file bekçisi Cihan Topaloğlu, koronavirüs süreci, liglerin başlama tarihi gibi pek çok konuda açıklamalarda bulundu.

'Basketbolda sezon iptal oldu ama futbolda böyle bir şey olacağını düşünmüyorum'

TFF 1. Lig ekiplerinden Altay’ın 28 yaşındaki kalecisi Cihan Topaloğlu, Ajansspor’un sorularını yanıtladı. Karantina sürecinde bireysel antrenmanlarına devam ettiğini belirten Topaloğlu, ligin geri kalanına hazır olduklarını belirtti. İşte detaylar…

DENİZ ŞEN - AJANSSPOR

İzmir ekibi Altay’da kaleci Cihan Topaloğlu, çalışmalarını kulüp tesislerinde sosyal mesafe ve izolasyon kurallarına uyarak gerçekleştirdiğini duyurmuştu. Tecrübeli file bekçisi, bu çalışmaların kendine avantaj sağlayacağını ifade etti ve konu hakkında 'Tüm kurallar ve tedbirlere uyarak bireysel olarak virüsün ortaya çıktığı günden itibaren kulübümüzün sunduğu imkanlar ile hocalarımızın verdiği programları uyguladım. Kalecinin topla olan ilişkileri açısından topla antrenman çok önemliydi ve top hassasiyetimi kaybetmedim. Bu çok büyük bir avantaj benim için. Daha sonra da takım halinde toplandık ve testimizi olduk, hepimiz negatif çıktık. Grup olarak çalışmalara başladık. Önümüzdeki haftalarda da bir aksilik olmazsa takım halinde çalışacağız. Ligin başlayacağı zaman için kendimi hazır hissediyorum' şeklinde konuştu.

Eşinin hamilelik sürecinde karantina kurallarına ve tedbirlerine sıkı bir şekilde uyduğunu belirten Topaloğlu, ilk defa baba olmanın sevinci ve duygusunu da Ajansspor ile paylaştı:

'Bu süreçte evden markete gitmek dışında çıkmamayı tercih ettim. Eşim bu süreç ortaya çıktığında 9 aylık hamileydi. Şimdi de çocuğum dünyaya geldi. Bu nedenle ekstra dikkat etmek zorundayım ve öyle yapıyorum. Antrenmanlarımızda da tüm tedbirlerimizi alıyoruz. Karantinada her zaman evdeydim. İlk defa baba oldum. Gerçekten tarifi yok. Buruk bir sevinç oldu çünkü doğuma sadece tek başıma girebildim koronavirüs tedbirlerinden dolayı. Sevincimi ailem ve arkadaşlarımla paylaşmayı isterdim. Anne, anneliği daha önce hissedebiliyor ama baba kucağına aldığı zaman gerçekten hissediyor ve sevinci artarak devam ediyor. Oğlum sporcu olmak isterse destek veririm ancak kaleci olursa benim yaptığım hataları yapmasını istemem.'

'Çalışmayı hiç bırakmadım'

Sezon başı Sait Karafırtınalar döneminde forma şansı bulamayan Cihan Topaloğlu, ligin 14. haftasında Osmanlıspor ile oynanan maçta kaleyi devralmış ve eldivenleri bir daha bırakmamıştı. Çalışmayı hiç bırakmadığını belirten file bekçisi bu dönemi şu sözlerle anlattı: 

'Bu takımda bir kaleci problemi var gözüyle bakılıyordu ve bu kaleciler üstünde tedirginlik yaratıyordu. Diğer iki iyi kaleci arkadaşlarım da bu baskıyı hissetmiş olabilirler. Benim kendi açımdan kaleye geçtiğimde bir özgüvenim vardı. Hocam bana bu özgüveni vermişti. İlk maçlar iyi olunca taraftar beni çok sahiplendi ve arkama rüzgarı alarak kaleye layık olmaya çalıştım. Böyle de devam etmek istiyorum. Hocalar sonuçta tercih yapıyor. Sait Hoca beni oynatmadı ama Altay’a gelmemi isteyen de oydu. Tercihlerine saygı duyuyorum. İlk 13 hafta oynamadım ama çalışmaya devam ettim hiç bırakmadım. Şansın bir şekilde geleceğini biliyordum ve Sait Hoca ayrıldıktan sonra bu şans geldi. Sonrasında ne şans veren hocamı ne de kendimi mahçup ettim.'

'Kimsenin sağlığına zarar gelmemesi şartıyla oynamak isterim'

28 yaşındaki futbolcu, liglerin yeniden başlamasıyla ilgili olarak ise 'Liglerin başlaması çok hassas bir konu. İnsan sağlığından daha önemli bir şey yok. Basketbol federasyonu sezonu iptal etti ama futbolda böyle bir şey olacağını düşünmüyorum. Ben şahsen gerekli şartlar ve ortam oluşturulursa, kimsenin sağlığına zarar gelmemesi şartıyla oynamak isterim. Tabii ki bir kişi bile zarar görecekse oynamak istemeyiz' ifadelerini kullandı.

Alt liglerde koronavirüs sonrası gerekli koşulların sağlanamayacağını söyleyen Cihan Topaloğlu, 'Alt liglerdeki takımlarda bu ortamı sağlayamazlar. Açıkçası oyanatamazlar. Bir kere gündüz maçları da olacak. 1. Lig ve Süper Lig için gerekli şartların sağlanabileceği imkan ve tesisler, altyapı var ama daha alt ligler için bunun sağlanacağını düşünmüyorum. Bazı statlarda duş alacak yer bile yok. Ben 30 kişi iki tane duşu kullandığımızı biliyorum' ifadelerini kullandı.

Tecrübeli file bekçisi, ligde oynayacakları kalan maçları değerlendirirken, Altay taraftarına seslenerek sözlerini noktaladı:

'Biz inişli çıkışlı grafik çizerken Yalçın Hoca’nın gelişinden sonra yükselen bir grafiğimiz oldu. Rüzgarı da oyun ve taraftar olarak arkamıza almıştık. Oynadığımız altı maçın genelinde üstün oynamıştık. Çok iyi bir çıkışımız vardı ama virüs olayından dolayı ligin başlamasını bekliyoruz. Takım olarak toplandığımızda ligin başlamasıyla ilgili konuşuyoruz.  Altay taraftarının desteğini hep arkamızda hissettik. Kalan maçlarda seyircisiz oynasak bile arkamızda olduklarını biliyoruz. İnşallah Allah’ın izniyle Süper Lig’e çıkacağız.'

Senin için hazırladığımız haberler