"Baskı beni daha güçlü yapar"

15.06.2016 - 17:22 | Son Güncellenme: 15.06.2016 - 17:22

Danimarka'nın Nordsjaelland takımından Almanya'nın Borussia Dortmund ekibine transfer olan milli futbolcu Emre Mor, Türkiye'nin 2016 Avrupa Şampiyonası (EURO 2016) grubundan çıkacağına inandığını söyledi.

Emre Mor, Almanya'nın Sport Bild dergisine yaptığı açıklamada, ilk maçında Hırvatistan'a 1-0 yenilen ay-yıldızlıların EURO 2016'da mücadele ettiği D Grubu'ndan çıkma şansına yönelik, "Henüz bir şey kaybetmedik. Gruptan çıkmak için tek galibiyet bile yeterli olabilir. Gruptan çıkacağımıza eminim." ifadelerini kullandı.

Milli takımdaki arkadaşlarıyla Türkçe bilmemesine rağmen göz temasları ve mimiklerle anlaşabildiğini ifade eden 18 yaşındaki futbolcu, Almanya'da hem Almanca hem de Türkçe öğreneceğini vurguladı.

Genç futbolcu, milli takımda baskının yüksek olup olmadığı sorusuna da "Bir baskı varsa da fark etmiyorum ama bu da sorun teşkil etmiyor. Bununla başa çıkabilirim. Baskı beni daha da güçlü yapar. Daha 18 yaşındayım ve daha çok şeyler öğrenmeliyim." diye cevap verdi.

- "Tuchel olmasaydı Dortmund'a gelmeyebilirdim"

Emre Mor, Dortmund'a gelişinin en önemli etkeninin teknik direktör Thomas Tuchel olduğunu belirtti.

Milli futbolcu, Dortmund'a transfer sürecine ilişkin, "Dortmund'a geleceğimi hiç düşünmemiştim. Birçok talibim vardı ancak o arada Thomas Tuchel ile iletişim kurduk. Tuchel olmasaydı Dortmund'a gelmeyebilirdim. Hakkımdaki planları bana söylemesi ve benden beklentilerini dile getirmesi içimde sıcak bir his oluşturdu.'' değerlendirmesinde bulundu.

Fransa'daki milli takım kampındayken bile Tuchel ile irtibatının devam ettiğini aktaran Emre, "Durumumu soruyor ya da maçtan sonra tebrik ediyor. Dortmund, Avrupa'nın en büyük kulüplerinden. Stattaki müthiş taraftarla buluşmak için sabırsızlanıyorum ancak şu an tüm konsantrasyonumu milli takıma yönlendirdim." yorumunu yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler