Euroleague'de Baskonia eski Fenerbahçeli Pierria Henry ile yol ayrımında

Burak Alaca
25.01.2023 - 17:28 | Son Güncellenme: 25.01.2023 - 21:40

Euroleague'de Cazoo Baskonia sezon başında kadrosuna kattığı Senegalli gard Pierria Henry ile yol ayrımına geldi. Yıldız oyuncu daha önce ülkemizde Fenerbahçe ve Tofaş formaları giydi.

Euroleague'de Baskonia eski Fenerbahçeli Pierria Henry ile yol ayrımında

AJANSSPOR-HABER

Türk Hava Yolları Euroleague'de sezonun başarılı ekiplerinden Cazoo Baskonia'da bir ayrılık kıyıda. İspanyol basınının iddiasına göre Baskonia, sezon başında tekrardan kadrosuna kattığı eski oyuncusu Pierria Henry ile yollarını ayıracak. Yıldız oyuncu daha önce ülkemizde Fenerbahçe Beko ve Tofaş formaları giymişti.

Nedeni bilinmiyor

AS Gazetesinin haberine göre Baskonia şimdiden pazarda Pierria Henry için alternatif seçenekleri araştırıyor. 10 Ocak'tan beri calf sakatlığı nedeniyle forma giymeyen oyuncunun ayrılık sebebi henüz bilinmiyor.

Djordjevic'in has adamıydı

Pierria Henry geçen sezon Aleksandar Djordjevic yönetimindeki Fenerbahçe Beko'nun kilit parçalarındandı. Özellikle savunma ve hücumu organize etmekte kilit rol oynayan oyuncu Basketbol Süper Lig'de yaşanan şampiyonluğa önemli katkı verdi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de geri sayım bitti! Bjelica dönüyor
Habere Git

Amerika hayali için ayrıldı

Fenerbahçe'nin geçen yaz kadrosunda tutmak istediği Henry, NBA hayalinin peşinden koşmak için takımdan ayrıldı. İlk olarak NBA Yaz Ligi'nde Washiangton Wizards forması giyen 30 yaşındaki futbolcu burada vasatı aşamadı ve kontratı kapamadı. NBA'de sezonun başlamasına kısa bir süre kala milli oyuncumuz Alperen Şengün'ün de formasını giydiği Houston Rockets ile 10 günlük bir sözleşme yapan Henry, bu süre bitmeden kadrodan kesildi.

Fenerbahçe geri istemedi

Oyuncunun ayrılığı sonrası Avrupa önceliğini elinde bulunduran Fenerbahçe, Baskonia'nın Henry'ye yaptığı teklifi 48 saat içinde karşıladığı takdirde yıldız gardı kadrosuna katma hakkına sahipti fakat sarı lacivertliler bu hamleyi yapmadı.

Tofaş'ta iz bıraktı

Senegalli oyun kurucu 2017-2018 sezonunda ülkemizde Tofaş formasıyla harika bir performans sergiledi. Basketbol Süper Ligi'nde 29 maçta forma giyen oyuncu 9.6 sayı, 5.9 asist, Eurocup'ta ise 10 maçta 10.9 sayı, 4.6 asist ortalamaları ile Avrupa devlerinin dikkatini çekti. Ertesi sezon Rus ekibi Unics Kazan'a transfer olan Henry, Eurocup'ta final oynadı ve normal sezonun MVP'si seçildi.

İlgini Çekebilir
Orhun Ene evine geri döndü!
Habere Git

Etkili bir dönüş yaptı

Bu sezon kariyerinin ikinci Baskonia dönemine adım atan yıldız Euroleague'de etkili bir performans ortaya koydu. 13 maça çıkan 1.93'lük gard maç başı 9.9 sayı, 6.2 asist ve 14 verimlilik puanı ortalamaları ile Vitoria ekibinin çıkışında önemli bir etken oldu.

Ivanovic'le Euroleague adım attı

Yıldız oyuncu Unics Kazan serüveni sonrası Euroleague'e o dönem eski Beşiktaş Koçu Dusko Ivanovic'in çalıştırdığı Baskonia ile adım attı. İlk sezonunda Euroleague'de 25 maça çıkan oyuncu İspanyol ekibi ile play-off'u kaçırsa da, ACB'de şampiyonluk yaşamayı başardı.

Sözleşmesi askıya alındı

İspanyol ekibi Pierria Henry'nin sözleşmesinin askıya alındığını duyurdu. Kulüp FIBA tarafından yapılan doping kontrolünün ardından oyuncunun sözleşmesini tedbir amaçlı askıya aldı. Sürecin ilerleyen zamanında oluşacak tablo sonrası sözleşmenin durumuna karar vereceği açıklandı.

Senin için hazırladığımız haberler