Beşiktaş'ta Michy Batshuayi'nin ayrılık nedeni belli oldu!

24.05.2022 - 09:13 | Son Güncellenme: 24.05.2022 - 09:18

Beşiktaş'ta sezon başında Premier Lig ekibi Chelsea'den kiralık olarak transfer edilen Belçikalı golcü Michy Batshuayi ile devam edilmemesinin nedeni ortaya çıktı. İşte detaylar...

Beşiktaş'ta Michy Batshuayi'nin ayrılık nedeni belli oldu!

Beşiktaş’ta Michy Batshuayi defteri kapandı. Siyah-beyazlılar sezon başında Chelsea’den kiralanan Belçikalı golcüyle yollarını ayırdı.

"Beni kulübe ve ülkeye aşık ettiniz"

Michy Batshuayi, Beşiktaş’a veda etti. Sosyal medya hesabından duygusal bir paylaşımda bulunan Belçikalı golcü, siyah-beyazlı takımın başarısı için elinden geleni yapmaya çalıştığının altını çizdi.

 

Deneyimli oyuncu, “Sevgili Beşiktaş taraftarları, güle güle deme vaktim geldi. Söyleyecek çok şeyim var ama kısa tutmaya çalışacağım. Yaşadığım sıcak karşılama için hepinize teşekkür ediyorum. Böyle bir tutkuyu hiç görmemiştim. Siz beni bu ülkeye ve bu kulübe aşık ettiniz. Beşiktaş için her zaman en iyisini diliyorum. Bu sezon çok zor, uzun ve sinir bozucu oldu. Hepimiz daha iyisini yapabileceğimizi biliyoruz. Bu forma için elimden geleni yaptım ama olması gereken kadar gol atamamak çok zordu. Herkes için büyük hayal kırıklığı oldu. Herkese tekrar teşekkürler” ifadelerini kullandı.

Valerien Ismael'in Batshuayi ile devam etmeme nedenleri

Milliyet'te yer alan habere göre; Kartal’ı önümüzdeki sezon şampiyonluğa taşımak isteyen Teknik Direktör Valerien Ismael, kafasındaki santrfor profiline uygun olmaması yüzünden Batshuayi ile devam etmeme kararı aldı. Ismael’in yıldız golcüyü kadroda düşünmemesinin birçok gerekçesi bulunuyor. İşte öne çıkan sebepler:

İlgini Çekebilir
Transferde sürpriz 10 numara! ESPN duyurdu...
Habere Git

1 - MALİYETİ ÇOK YÜKSEK

Beşiktaş bu sezon Batshuayi’ye net 3 milyon 165 bin euro maaş ödedi. Chelsea’ye de 150 bin euro kiralama bedeli verildi. Belçikalı oyuncuyla yeni anlaşma yapmanın bedeli yine yıllık 3 milyon euronun üzerinde olacaktı.

 

2 - BİTİRİCİLİK PROBLEMİ

Batshuayi çok hırslı ve fiziksel açıdan güçlü olmasına rağmen kariyeri boyunca bitiricilik konusunda sıkıntılar yaşadı. Futbol karakteri aşırı kırılgan olan Belçikalı forvet sezona iyi başlasa da ilerleyen dönemde kaçırdığı akıl almaz gollerle hızla gözden düştü.

Senin için hazırladığımız haberler