Vanspor, Batuhan Karadeniz İle Yollarını Ayırdığını Açıkladı

İsa Kethüda
15.10.2022 - 22:48 | Son Güncellenme: 15.10.2022 - 22:58

TFF 2. Lig ekibi Vanspor, daha önce Beşiktaş ve Milli Takım forması terleten tecrübeli golcü Batuhan Karadeniz ile yolları ayırdı. İşte detaylar...

Vanspor, Batuhan Karadeniz İle Yollarını Ayırdığını Açıkladı

TFF 2. Lig ekiplerinden Vanspor, sezon başında kadrosuna kattığı tecrübeli golcü Batuhan Karadeniz’in sözleşmesinin karşılıklı anlaşılarak feshedildiğini açıkladı. 

Kulüpten yapılan açıklamada “Futbolcumuz Batuhan Karadeniz ile karşılıklı anlaşarak yollarımız ayrılmıştır. Bugüne kadar profesyonel takımımıza verdiği emekler için teşekkür eder, bundan sonraki futbol kariyerinde başarılar dileriz.” ifadeleri kullanıldı.

Vanspor formasını bu sezon 2. lig’de 9 kez terleten 31 yaşındaki golcü yalnızca 1 kez fileleri sarsmıştı.  

Geleceğin golcüsü olduğu düşünülüyordu

Altyapısından yetiştiği İstanbul devi Beşiktaş’ın formasını A takım seviyesinde ilk kez 16 yaşında terleten oyuncunun geleceğin golcüsü olduğu düşünülüyordu. 1.95’lik golcü aralıklı olarak 4 sezon giydiği siyah beyaz formayı 37 kez sırtına geçirirken yalnızca 3 gol atabildi. 

“Menajerim ‘Ajax veya PSV ’ye gideceksin’ dedi kabul etmedim” 

Beşiktaş’tan ayrılıp Eskişehirspor’un yolunu tuttuğu dönemde Hollanda’nın dev ekiplerinin ilgisini gördüğünü belirten Batuhan Karadeniz “Menajerim ‘ya Ajax yada PSV’yegideceksin’ dedi. Kabul etmeyip Eskişehirspor’a gittim.” ifadelerini kullanmıştı. 

İlgini Çekebilir
Yıldızlı Cimbom da BAY geçti!
Habere Git

15 takım gezdi  

Kariyeri boyunca ciddi bir istikrar sorunu yaşayan “Batugol” lakaplı golcü oyuncu, kariyeri boyunca tam 15 takımın formasını terletti. Beşiktaş’ta kariyerine başlayan Karadeniz, sırasıyla; Eskişehirspor, Trabzonspor, Elazığspor, Sivasspor, St. Gallen, Şanlıurfaspor, Sakaryaspor, Adana Demirspor, Bandırmaspor, Tuzlaspor, 1461 Trabzonspor, Iğdır FK ve son olarak Vanspor forması giydi.  

Fatih Terim 17 yaşında milli takıma çağırmıştı 

Batuhan Karadeniz henüz 17 yaşındayken o dönemin A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim kendisine kadroda yer vermişti. Golcü oyuncu ay-yıldızlı formayı Bosna Hersek ve İspanya karşısında giymişti. 

İlgini Çekebilir
Çağdaş Atan: "Bizim hayallerimiz bütçelerden büyük"
Habere Git

Son olarak Iğdır FK gözden çıkarmıştı 

Batuhan Karadeniz 2021-2022 sezonunda formasını giydiği TFF 3. Lig 2. Grup ekibi Iğdır Fk ile play-off finalinde Antakya ekibi İskenderunspor’a penaltılarla mağlup olarak üst lige çıkamamıştı. Burada geçirdiği 1 sezonda 26 maça çıkan tecrübeli golcü 16 gol 3 asist ile takımına katkı sağlamıştı. Sezon sonunda Iğdır Fk, bir yıl daha sözleşmesi kalan Karadeniz ile yollarını ayırmıştı.

358 maç, 143 gol

Öte yandan, kariyerinde toplam 358 maçta sahaya çıkan Karadeniz 143 gol ve 37 asist kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler