Transfer Haberleri: Guillermo Ochoa, Salernitana'ya Transfer Oldu

Ali Bozkurt
23.12.2022 - 16:52 | Son Güncellenme: 23.12.2022 - 17:08

2022 Dünya Kupası ile kariyerinde 5. kez Dünya Kupası'nda mücadele eden tecrübeli kaleci Guillermo Ochoa, Salernitana ile 6 aylık sözleşme imzaladı. Detaylar...

Transfer Haberleri: Guillermo Ochoa, Salernitana'ya Transfer Oldu

AJANSSPOR HABER

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'na Meksika formasıyla katılan Guillermo Ochoa, 5 defa Dünya Kupası'nda forma giymeyi başarmıştı. Tecrübeli kaleci, 37 yaşında Serie A'ya transfer oldu. Detaylar...

Resmen açıklandı

37 yaşındaki Meksikalı kaleci Guillermo Ochoa, İtalyan ekibi Salernitana ile 6 aylık sözleşme imzaladı. İtalyan ekibi resmi siteden tecrübeli kaleci ile sözleşme imzaladıklarını duyurdu.

Avrupa'ya geri döndü

Altyapısında yetiştiği Meksika ekibi América'ya geri dönen Ochoa, İtalyan ekibi Salernitana'ya transfer olan tekrardan Avrupa'da mücadele etmek için sözleşme imzaladı. Tecrübeli kaleci daha önce AC Ajaccio, Malaga, Granada ve Standard Liege gibi takımlarda forma giymiş, kariyerinin sonlarını düşünerek altyapısında yetiştiği América'ya transfer olmuştu.

İlgini Çekebilir
Serie A ekibi Morutan'a talip oldu!
Habere Git

5 farklı Dünya Kupası'nda oynadı

Ochoa, Meksika ile 2022 FIFA Dünya Kupası'nda mücadele ederek 5 farklı Dünya Kupası'nda görev almıştı. Tecrübeli kaleci, taraftarlar tarafından artık 'Bay Dünya Kupası' lakabını da aldı. 

Lewandowski'ye ilk gol sevinci yaşatmadı

Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nda Meksika formasıyla çıkan Ochoa, Polonya karşısında penaltı kurtarışı yaparak  Lewandowski'ye kupanın açılış golünü atmasına izin vermemişti.  Lewandowski, 57. dakikada kazanılan penaltıda topun başına geçmiş ve çektiği şutu 37 yaşındaki Ochoa kurtarmıştı.

Ochoa'nın oynadığı Dünya Kupaları

37 yaşındaki tecrübeli kaleci Ochoa, Meksika'nın katılıdığı son 5 Dünya Kupası'nda da forma giymeyi başardı. Tecrübeli kaleci  2006, 2010, 2014, 2018 ve son olarak Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda da 3 maçta forma giydi. Kalesinde 3 gol gören Ochoa, 1 maçta da kalesini gole kapatmıştı.

İlgini Çekebilir
Türkiye’de bir ilk! Premier Lig ve Serie A takımları…
Habere Git

En fazla kurtartış yapan isim oldu

Guillermo Ochoa, 2018 yılında Almanya'ya karşı oynanan maçta yaptığı 9 kurtarışla 1966'dan bu yana Meksika formasıyla bir Dünya Kupası maçında en fazla kurtarış yapan kaleci olmayı başarmıştı.

Ballon d'Or'a aday gösterilen ilk Meksikalı

37 yaşındaki tecrübeli kaleci Ochoa, Meksika'da rekorlar kırmaya devam ediyor. Ochoa, Ballon d'Or'a aday gösterilen ilk Meksikalı olmanın yanı sıra Avrupa'nın en iyi 5 liginden birinde forma giymiş tek Meksikalı kaleci ve Meksika Milli Takımı ile en fazla maça çıkan kaleci olma rekorunu elinde tutuyor.

Senin için hazırladığımız haberler