''Bayern 30 milyon ödedi ama Sacha Boey'e güvenemiyor''

Ali Bozkurt
20.02.2024 - 12:58 | Son Güncellenme: 20.02.2024 - 13:44

Süper Lig devi Galatasaray'dan Bündesliga devi Bayern Münih'e 30 milyon euro bonservis bedeliyle transfer olan bek oyuncu Sacha Boey, Almanya'da gündem oldu. Detaylar...

''Bayern 30 milyon ödedi ama Sacha Boey'e güvenemiyor''

AJANSSPOR HABER

Süper Lig'den bonservis bedeliyle ayrılan en pahalı oyuncusu olan Sacha Boey, 30 milyon euro bedelle Bundesliga devi Bayern Münih'e transfer olmuştu. Fransız bek oyuncusu Münih'te iki maçta görev aldı ve tepkilerin odağında yer aldı. Detaylar...

''Bayern Münih ona güvenmiyor''

Kicker'da yer alan haberde Bayern Münih'in sağ bek pozisyonunda henüz performansından emin olamadıkları Sacha Boey'e güvenmediği aktarıldı. Haberde "FC Bayern Sacha Boey için yaklaşık 30 milyon avro ödedi ve şu anda ona güvenemiyor. Galatasaray'dan yeni transfer olarak gelen Boey, Leverkusen'deki maçta alışık olmadığı savunmanın sol tarafında yetersiz olduğunu kanıtladı ve şimdi de kas liflerindeki yırtık nedeniyle sahalardan uzak kaldı." denildi.

Haberin detayında Tuchel'in son durumu hakkında da bilgi verildi. Kicker, "Tuchel sadece sallantıdaki takımını mümkün olduğunca çabuk toparlamak zorunda değil, aynı zamanda bunu sınırlı alternatiflerle yapmak zorunda. Bu da kalan kadroyu daha da önemli kılıyor. Elbette her an bir Bundesliga maçı kazanabilecek kaliteye sahip olmalılar." ifadelerine yer verildi.

''Boey yanlış tercihti''

Fanatik'e konuşan Alman gazeteci Falko Bloeding, Boey hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bayer Leverkusen maçına değinen Alman gazeteci, "Tuchel onu sol bekte oynattı ve performansı pek iyi değildi. Sol bekte oynaması şaşırtıcıydı çünkü Tuchel'in o pozisyonda başka seçenekleri de vardı. Boey, Leverkusen karşısında kesinlikle yanlış bir tercihti. Neredeyse her taraftar ve her uzman bu konuda hemfikirdi. Sadece büyük bir hata yaptığı için değil. Genel olarak sol bekte oynaması yanlıştı" ifadelerini kullanmıştı.

''Uzun vadede Bayern'de ilk 11'de oynayacak bir oyuncu olarak görmüyorum''

Boey'nin Bayern Münih'te uzun vadede ilk 11'e girmesinin zor olduğunu da vurgulayan Alman gazeteci, "Şu anda ruh halinin nasıl olduğunu bilmek tabii ki zor ama sakatlandığı için moralinin pek iyi olmadığını tahmin ediyorum. Sadece iki maçtan sonra Boey'nin Bayern için doğru bir tercih olup olmadığını yanıtlamak zor, ancak ben şahsen Fransız sağ beki uzun vadede Bayern'de ilk 11'de oynayacak bir oyuncu olarak görmüyorum" sözlerini sarf etmişti.

Senin için hazırladığımız haberler