Bayern Münih, Barcelona'ya havlu attırdı! 20 yıl sonra bir ilk...

09.12.2021 - 00:27 | Son Güncellenme: 09.12.2021 - 08:15

Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih'e 3-0 yenilen Barcelona, 2000-01 sezonundan beri ilk kez gruplardan çıkamadı. Katalan devi yoluna Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Bayern Münih, Barcelona'ya havlu attırdı! 20 yıl sonra bir ilk...

AJANSSPOR-HABER

Şampiyonlar Ligi'ndeki gecenin maçında Bayern Münih ile Barcelona kozlarını paylaştı. mücadeleyi 3-0 kazanan Bayern güçlü rakibini Devler Ligi'nin dışına yolladı.  

Allianz Arena'da seyircisiz oynadılar

İki takım önceki sezon da bu turnuvada karşılaşmış ve Alman temsilcisi rakibini 8-2 yenerek tarihinin en ağır hezimetlerinden biriyle baş başa bırakmıştı. Gruptaki ilk maçı da Bayern 3-0 kazanerken, Allianz Arena'daki karşılaşma koronavirüs önlemleri çerçevesinde seyircisiz oynandı.

Bayern ilk yarıda fişi çekti

Ev sahibi ekip 34. dakikada Thomas Müller ve 43. dakikada Leroy Sane'nin golleriyle ilk devreyi 2-0 önde kapattı. Jamal Musiala 62'de skoru 3-0 yaptı. 

Barcelona'dan erken veda

Bu sonuçla Bayern Münih 6'da 6 yapan Bayern Münih 18 puanla lider olarak tur atladı. 7 puanda kalan Barcelona ise Dinamo Kiev'i yenen Benfica'nın gerisinde kaldı ve grubu üçüncü bitirerek Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.  

En son Beşiktaş'ın grubunda elenmişlerdi 

Barcelona son olarak 2000-01 sezonunda Milan, Leeds United ve Beşiktaş'ın olduğu gruplarda Milan ile Leeds'in gerisinde kalıp üçüncü olmuş ve Şampiyonlar Ligi'ne grup aşamasında veda etmişti. 20 yıl boyunca gruplarda veda etmeyen Katalan devi yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Senin için hazırladığımız haberler