Harry Kane'in Galatasaray'a golünde kural ihlali yaptı! UEFA'dan görev!

Burak Alaca
21.11.2023 - 01:41 | Son Güncellenme: 21.11.2023 - 01:57

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son oynanan Bayern Münih maçında temsilcimizin yediği golde kural ihlali yapan Portekizli hakem Antonio Nobre, EURO 2024 Elemeleri'nde bir karşılaşmaya atandı.

Harry Kane'in Galatasaray'a golünde kural ihlali yaptı! UEFA'dan görev!

Hüseyin Özkök-AJANSSPOR

Şampiyonlar Ligi'nde 8 Kasım günü oynanan Bayern Münih-Galatasaray maçının Portekizli hakemi Antonio Nobre'nin, Almanya'daki maçın 80. dakikasında Harry Kane topu ağlara gönderirken, yardımcı hakem Pedro Martins ofsayt bayrağını kaldırdı. Ancak pozisyonla ilgili VAR görüntüsü ekrana gelmedi ve Kane'in golü öncesinde ofsaytta olan bir oyuncunun savunmayı etkileyip etkilemediği VAR maçı yöneten hakemi monitöre çağırmadığı için tespit edilemedi. Daha sonra monitörün çalışmadığı bu nedenle de VAR'ın hakemi monitöre çağırmadığı ortaya çıktı. 

Protokol ihlali yaptı

VAR protokolüne göre eğer sistemde bir arıza olduğunda hakemlerin VAR yokmuş gibi karar vermeleri gerekiyor. İşte bu nedenle Galatasaray Kulübü de UEFA'ya başvuru yaparak şikayette bulundu ve bu konunun açıklığa kavuşturulmasını talep ederken hakemin protokolü ihlal ettiğini vurguladı. Yapılan başvuruda hakemin monitörün çalışmaması nedeniyle yardımcısının bayrağına uyup golü iptal etmesi gerektiğinin de altı çizildi. 

Yine görev verdiler!

Gelen haberler hakem Antonio Nobre'nin UEFA tarafından bir daha Şampiyonlar Ligi'nde görevlendirilmeyeceği yönünde. Ancak UEFA maçın hakemini yardımcılarıyla birlikte 18 Kasım cumartesi akşamı Euro 2024 elemelerindeki İsviçre-Kosova maçına atadığı ortaya çıktı. 

İlgini Çekebilir
Onana hakkında suç duyurusu! "Galatasaray maçında oynayamayacak"
Habere Git

FIFA ve UEFA kolay kolay gözden çıkarmıyor

FIFA ve UEFA hakemler hata yapsalar dahi hakemlerini kolay kolay gözden çıkartmıyorlar. Nobre'nin önemli bir eleme maçına atanması da bunu gösteriyor. Yine de bundan sonra Şampiyonlar Ligi'nde görev verip vermeyeceklerini ise zaman gösterecek.

Senin için hazırladığımız haberler