Bayern Münih ayrılığı açıkladı! 9 yıl...

04.05.2021 - 16:41 | Son Güncellenme: 04.05.2021 - 16:44

Bayern Münih, İspanyol orta saha oyuncusu Javi Martinez ile yollarını ayırdı. Martinez ve Bayern yetkilileri ayrılık sonrası açıklamalar yaptı. İşte detaylar...

Bayern Münih ayrılığı açıkladı! 9 yıl...

DIŞ HABER-AJANSSPOR

Almanya Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayern Münih, Javi Martinez ile yolların ayrılacağını resmi olarak duyurdu. Tecrübeli futbolcu, 9 yıl aradan sonra Bavyera ekibine veda etmiş olacak. Javi Martinez ayrılık sonrası konuştu. Ayrıca Bayern'in yöneticilerinden de futbolcuyla ilgili açıklamalar kulübün resmi sitesinde yer aldı.

Javi Martinez: "Bu 9 yılı asla unutmayacağım"

Bayern Münih'in 32 yaşındaki İspanyol orta saha oyuncusu, "9 yıldır Bayern ailesinin bir parçası olduğum için çok gururlu ve mutluyum. Bu harika kulübe ve özellikle taraftarlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Münih'i evim yaptınız! Bu 9 yılı asla unutmayacağım. İlk günden itibaren kendimi evimde ve özel hissetim. Bu kulüp için yaşadım. Bayern için her şeyimi verdim ve birlikte şampiyonluklar yaşadığımız için çok mutluyum. Bayern ve taraftarları sonsuza dek kalbimde olacak" ifadelerini kullandı. 

Hainer: "Kısa sürede bizden biri oldu"

Öte yandan bu ayrılıkla ilgili olarak Bayern Başkanı Herbert Hainer, "Javi Martinez, Bayern'in neyi temsil ettiğini netleştiren insanlardan biri. En iyi uluslararası futbolcular kulübümüzün yaptığı gibi özdeşleştiğinde harika şeyler başarabilirsiniz. Javi kısa sürede bizden biri oldu. Onun bu kulüp tarihinde özel bir yeri olacak. Kendisine bundan sonraki yaşamında her şeyin en iyisini diliyoruz" dedi. 

"40 milyon Euro ödedik, zor bir karardı"

Kulüp CEO'su Karl-Heinz Rummenigge, "2012 yazında Javi Martinez ile imzaladığımızda bu zor bir karardı. Çünkü o zamanlar 40 milyon Euro transfer ücreti bizim için rekor bir tutardı. Ama karar yerinde bir karardı. Takımımıza mükemmel bir kalite kazandırdı. Kişisel olarak uyumn sağladı. Onun başarılarını ve son dakika gollerini hatırlayacağız. Kendisine bu mükemmel zaman ve katkılarından ötürü teşekkür ederim. Kendine iyi bak Javi. Her zaman Bayern ailesinin önemli bir parçası olacaksın" açıklamasını yaptı.

Kahn ve Salihamidzic'in mesajı...

Yönetim Kurulu Üyesi Oliver Kahn, "Bayern, onunla muazzam başarılar yakaladı. 9 yıl boyunca birlikte tarih yazdık. Avrupa Süper Kupası'ndaki belirleyici goller onu öne çıkardı. Teşekkürler Javi derken, spor direktörü Hasan Salihamidzic ise "Bayern için çok önemli bir oyuncuydu. Sadece sahada değil aynı zamanda soyunöma odasında ve kulübün her alanında belirleyici bir oyuncuydu. Fark yaratacak goller attı. Her zaman taşın altına elini koydu. Bayern'de kalıcı oldu ve ailede kalmaya devam edecek" ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler