Bayern Münih, Lewandowski ile farka gitti!

20.03.2021 - 19:23 | Son Güncellenme: 20.03.2021 - 20:17

Bundesliga haberleri... Bayern Münih, ligin 26. haftasında evinde Stuttgart'ı ağırladı. Ligde 8. sırada bulunan Stuttgart, Avrupa Ligi biletini kapmak için Münih deplasmanından puan veya puanlarla dönmeyi hedefliyordu. Ancak, Münih'in Leh golcüsü Lewandowski, 22 dakikada Stuttgart'ın fişini çekti. Bayern Münih, Stuttgart engelini Lewandowski'nin 3 golü ve Gnabry'nin tek golüyle 4-0 aştı. İşte detaylar...

Bayern Münih, Lewandowski ile farka gitti!

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Bundesliga'nın 26. hafta karşılaşmaları bugün oynanıyor. Ligde lider durumda bulunan Bayern Münih, bugün evinde ligin flaş ekibi Stuttgart'ı ağırladı. Maçın henüz başında Münih futbolcusu Davies kırmızı kartla oyundan atılsa da ev sahibi ekip 10 kişi kalınca oyuna daha fazla hükmetti. 17. dakikada gol perdesini açan Lewandowski'yi bu golden 5 dakika sonra Serge Gnabry takip etti. Gnabry'nin golünden 1, kendi golünden 6 dakika sonra bir kez daha sahneye çıkan Lewandowski, 39. dakikada hat-trick yapmış oldu. Bu sonuçla beraber, Münih; sahasında oynadığı maçta 3 puanı 4 golle aldı. 

Lewandowski futboluyla fark yaratıyor

10 kişi kalan takım Münih olmasına karşın ilk yarıda farka giden ekip yine ev sahibi takımdı. Bayern Münih'in hücum oyuncularından Lewandowski, bugün ligdeki 35. golünü atarak; Münih efsanesi Gerd Müller'e (40) bir adım daha yaklaştı. 1971-72 sezonunda 40 gol atarak Bundesliga rekorunu kıran Müller, tam 50 yıldır koruduğu rekorunu Polonyalı Lewandowski'ye kaptırabilir. 

Bayern Münih'in ilk 11'i

Neuer, Süle, Boateng, Davies (12. dakikada kırmızı kart gördü), Pavard, Alaba, Goretzka, Sane, Müller, Gnabry ve Lewandowski

Stuttgart'ın ilk 11'i

Kobel, Mavropanos, Anton, Kempf, Wamangituka, Ahamada, Endo, Sosa, Castro, Coulibaly ve Kalajdzic

Münih liderliğini perçinledi, Stuttgart Avrupa biletini ters tepti

Bayern Münih, 4-0'lık Stuttgart galibiyetinden sonra Red Bull Leipzig'in 3 puan aldığı haftada hata yapmadı. 3 puanı 4 golle alan Münih, ligdeki puanını 61'e çıkartarak 2. sırada bulunan Leipzig'le 4 puanlık farkı korudu. Stuttgart ise, 6. sıraya yükselebileceği; Avrupa Ligi potasına girebileceği haftada mağlup olarak 38 puanla 8. sırada kaldı. 

Senin için hazırladığımız haberler