Bayern Münih’te 1 numara kriz!

Cüneyt Muharremoğlu
24.01.2023 - 13:53 | Son Güncellenme: 24.01.2023 - 14:04

Bayern Münih, sezonu kapatan Manuel Neuer'in can yoldaşı kaleci antrenörü Toni Topaloviç’in görevin son verdi. Kararda kiralık loarak Monaco'ya gönderilen Alexander Nübel'in sözleri etkili oldu.

Bayern Münih’te 1 numara kriz!

Hüseyin Özkök - AJANSSPOR

Almanya Bundesliga’da 10 yıldır şampiyonluğu kimseye bırakmayan ve bu sezon da 5 puan farkla liderlik koltuğunda peş peşe 11’inci şampiyonluğuna yürüyen Bayern Münh’te giderek ilginç hale gelen bir mini kriz yaşanıyor. Kaleci krizi. Her şey Dünya Kupası’nın ardından Manuel Neuer’in kayak tatilinde ciddi şekilde sakatlanıp sezonu kapatmasıyla başladı. 

Alexander Nübel'i geri istediler 

Alman kulübünün sezonun geri kalan bölümünde kesinlikle bir kaleciye ihtiyacı vardı ve ilk olarak akla gelen isim de Bayern Münih’in 2020’de Schalke’den transfer ettiği ama forma şansı bulamadığı için geçtiğimiz yaz transfer döneminde maç tecrübesi kazanması için 1 sezonluğuna Monaco takımına kiraladığı 26 yaşındaki Alexander Nübel oldu. 

Yann Sommer transfer edildi

Ancak Fransa Ligue 1 kulübü çok memnun olduğu Alman kaleciye Bayern Münih’e geri dönüş izni vermedi. Bunun için arayışlarını sürdüren ve bir ara Hırvatistan Milli Takımı kalecisi Livakovic ile de ilgilenen Bayern, sonunda Mönchengladbach’ın İsviçreli file bekçisi Yann Sommer’i kulübünü razı ederek 8 Milyon Euro bedelle transfer etti. 

İlgini Çekebilir
Bayern Münih'ten 6 aylık imza! Sol beke Hollandalı takviye
Habere Git

Alexander Nübel canlı yayında Toni Topaloviç’i suçladı

Buraya kadar her şey normal seyretmişti. Ta ki, Alexander Nübel cumartesi akşamı Almanya’nın en prestijli spor programı ZDF das akuelle Sportstudio’ya konuk olana kadar. Monaco kalecisi programda sezon sonunda Bayern’e dönüşü konusunda isteksiz olduğu yönünde sözler söylerken açık şekilde Bayern Münih kaleci antrenörü Toni Topaloviç’in kendisini arayıp sormadığını ve durumu ile ilgilenmediğini ifade etti. 

Manuel Neuer'in nikah şahidi

İşte bu ifadeler Almanya’da bir anda gündeme bomba gibi düştü ve pazar gününün 1 numaralı konusu oldu.  Manuel Neuer 2011 yılında Schalke’den Bayern Münih’e transfer olduğunda onunla birlikte Münih’e transfer olan kaleci antrenörü Toni Topaloviç, aynı zamanda Neuer’in çok yakın dostu, sırdaşı hatta nikah şahidi olarak biliniyordu.

Hasan Salihamidziç: Değerlendireceğiz

Alman devinde uzun yıllar kaleci antrenörlüğünü sürdüren, Hansi Flick döneminde yardımcı antrenörlüğe getirilen ancak Nagelsmann’ın gelişi sonrası tekrar kaleci antrenörlüğüne dönen Topaloviç için Nübel’in açıklamaları sonrası Bayern Münih futbol sorumlusu Hasan Salihamidziç, konunun kulüp içinde değerlendirileceğini duyurdu. 

İlgini Çekebilir
Juventus'a dev puan silme cezası!
Habere Git

Toni Topaloviç ile yollar ayrıldı

Ancak değerlendirme fazla uzun sürmedi. Bu sözlerin hemen ardından pazartesi akşamı Bayern Münih kulübü, Toni Topaloviç ile yolların ayrıldığını açıkladı. Alman medyasında yer alan haberlere göre sorun sadece Topaloviç’in Nübel ile ilgilenmemesi değil kaleci antrenörünün aynı zamanda Teknik Direktör Julian Nagelsmann ile de derin görüş ayrılıkları içinde olmasının da önemli derecede etkisi olmuştu. 

Neuer'den duygusal veda

Topaloviç’in işine sürpriz şekilde son verilmesi sonrası yakın dostu Manuel Neuer Instagram hesabından duygusal bir mesaj yayınlayarak şu ifadelere yer verdi: “Sevgili Toni, bugün FC Bayern Münih'te bir devir kapanıyor. Seninle birlikte 11,5 yılın ardından, sadece modern kaleciliğin mutlak öncüsü değil, her şeyden önce harika bir insan kulüpten ayrılıyor. Herkes, sadece Münih'te değil, tüm bu başarıların sensiz asla mümkün olamayacağını biliyor! Son olarak, beni ve kalecilik oyunumu da şekillendirdin ve onu başka bir seviyeye yükselttin. Seni özleyeceğim! Her şey için teşekkürler.”

Topaloviç'ten Bayern Münih'e teşekkür

42 yaşındaki Topaloviç de "unutulmaz 11,5 yıl için teşekkürler!" On yılı aşkın bir sürenin ardından, bugün Bayern Münih'teki dönemim şaşırtıcı bir şekilde sona eriyor. Son birkaç yılda tanıştığım ve birlikte çalıştığım herkese teşekkür etmek istiyorum. Birlikte bir güven ruhu içinde çalışabildim - harika koçlar, harika oyuncular ve hepsinden önemlisi harika insanlar! Bunun için çok minnettarım ve her zaman hepsini hatırlayacağım" açıklamasını yaptı. 

Senin için hazırladığımız haberler