Bayern Münih'te Alphonso Davies şoku!

14.01.2022 - 17:38 | Son Güncellenme: 14.01.2022 - 17:48

Bundesliga devi Bayern Münih, 21 yaşındaki defans, Alphonso Davies'den gelen kötü haberle sarsıldı. Davies kimdir? Kaç maç kaçıracak? İşte detaylar...

Bayern Münih'te Alphonso Davies şoku!

Hüseyin Özkök-AJANSSPOR

Koronavirüs vakalarıyla sarsılan Bayern Münih'te oyuncular yavaş yavaş takıma dönerken, kalp kası iltihabı teşhisi koyulan Kanadalı savunma oyuncusu Alphonso Davies, belirsiz bir süre sahalardan uzak kalacak.

Durumu çok ciddi değil

21 yaşındaki oyuncunun sağlık problemi ilgili açıklama yapan Teknik Direktör Julian Nagelsmann, Davies'in durumunun çok ciddi olmadığını ancak sahalara ne zaman döneceğini henüz bilmediklerini söyledi.

Her maçı kazanacak güçte bir kadroları var

Koronavirüs vakalarının yılbaşına kadar bitmesini umduğunu ama bunun bir türlü gerçekleşmediğini ifade eden Alman teknik direktör, yine de her pozisyonda oynayabilecek oyunculardan oluşan ve her maçı kazanacak güçte bir kadrolarının olduğunun altını çizdi.

Alphonso Davies kimdir?

2 Kasım 2000 doğumlu Alphonso Davies, futbola Whitecaps Res'de başladı. Oradan, Whitecaps FC 2'ye geçen Davies, Vancouver kulübüne transfer oldu. Bu takımdan Bayern Münih'e 10 Milyon Euro bonservis bedeliyle transfer olan 22 yaşındaki genç oyuncu, bu sezon 23 maçta görev aldı.

Bayern Münih forması ile çıktığı 23 karşılaşmada, hiç gol atamayan sol bek, arkadaşlarına 6 kez gol pası verdi. Kariyerinde 207 maçta görev alan Gana kökenli Kanadalı, 19 gol atıp, 34 asist yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler