Bayern Münih'te Vincent Kompany dönemi resmen başladı!

Akın Ungan
29.05.2024 - 18:07 | Son Güncellenme: 29.05.2024 - 18:17

Thomas Tuchel ile yollarını ayıran Bundesliga devi Bayern Münih'in yeni teknik direktörü belli oldu. Alman kulüp açıklama yaptı. İşte tüm detaylar...

Bayern Münih'te Vincent Kompany dönemi resmen başladı!

AJANSSPOR HABER

Bundesliga'da sezonu Bayer Leverkusen ve Stuttgart'ın gerisinde, 3'üncü sırada tamamlayan, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise Real Madrid'e yarı finalde elenen Bayern Münih gelecek sezon planlamasına başladı.

Alman ekip teknik direktör Thomas Tuchel ile yollarını ayırırken, takımın başına getirilen ismi belirledi.

2027'ye kadar sözleşme

Bayern Münih, Vincent Kompany ile anlaşma sağlarken, 38 yaşındaki Belçikalıyı resmen açıkladı. Genç teknik adam ile 2027'ye kadar sözleşme imzalandı. Kulüpten konu hakkında açıklama yapıldı.

İlgini Çekebilir
Resmen açıklandı! İşte Barcelona'nın yeni hocası
Habere Git

Kulüpten açıklama

Yapılan duyuruda, "FC Bayern, Vincent Kompany'yi yeni teknik direktörü olarak kadrosuna kattı. 38 yaşındaki Belçikalı, 30 Haziran 2027'ye kadar Alman rekor şampiyonlarıyla sözleşme imzaladı. En son İngiltere Premier Lig kulübü FC Burnley'de çalıştı" ifadeleri kullanıldı.

"Bu kulüpte çalışabilmek büyük bir onur"

Vincent Kompany, "FC Bayern'in mücadelesini sabırsızlıkla bekliyorum. Bu kulüpte çalışabilmek büyük bir onur. FC Bayern uluslararası futbolda bir kurumdur" açıklamasını yaptı.

Son olarak Burnley'i çalıştırdı

Antrenörlük kariyerine Anderlecht'te başlayan Vincent Kompany, Temmuz 2022'de Premier Lig temsilcisi Burnley'e imza attı. Burnley'de 96 maça çıkan Kompany, 41 galibiyet, 24 beraberlik, 31 mağlubiyet aldı ve 1.53 puan ortalaması yakaladı.

Senin için hazırladığımız haberler