Bayern Münih'te Thomas Tuchel'in kaderi belli oldu! Resmen açıklandı...

Özgür Koç
21.02.2024 - 13:07 | Son Güncellenme: 21.02.2024 - 13:39

Bundesliga'da lider Bayer Leverkusen'in 8 puan gerisine düşen Bayern Münih'te teknik direktör Thomas Tuchel ile ilgili karar verildi. Resmi açıklama geldi. Detaylar haberimizde...

Bayern Münih'te Thomas Tuchel'in kaderi belli oldu! Resmen açıklandı...

AJANSSPOR - HABER

Bayern Münih'te 24 Mart 2023'ten bu yana takmın başında olan teknik direktör Thomas Tuchel ile yollarını ayırıyor. 

Resmi açıklama geldi: Sezon sonunda görevden ayrılacak

Bavyera kulübünden yapılan açıklamada, 2025 yılına kadar sözleşmesi bulunan 50 yaşındaki Alman teknik adamın sezon sonunda görevden ayrılacağı belirtildi.

 

Tuchel: "Sezon sonuna kadar elimizden geleni yapacağız"

Teknik direktör Thomas Tuchel yaptığı açıklamada, "Bu sezonun bitmesiyle birlikte yollarımızı ayırma konusunda anlaştık. O zamana kadar ben ve teknik ekibim, maksimum başarıyı sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Dreesen: "Açık ve güzel bir görüşme oldu"

Bayern Münih CEO'su Jan-Christian Dreesen ise, "Açık ve güzel bir görüşme sonrasında işbirliğimizi karşılıklı olarak yaz aylarında sona erdirme kararına vardık. Amacımız, Bayern Münih futbolunu 2024/25 sezonu için yeni bir teknik direktörle yeniden düzenlemek. O zamana kadar, kulüpteki her bireyden Şampiyonlar Ligi ve Bundesliga'da mümkün olan en üst seviyeye ulaşmaları isteniyor. Bu konuda takımı da açıkça sorumlu tutuyorum. Özellikle Şampiyonlar Ligi'nde, ilk maçta Lazio Roma'ya 1-0 yenilmemize rağmen, taraftarlarımızın da desteğiyle tıklım tıklım dolu Allianz Arena'da çeyrek finale çıkacağımıza inanıyoruz." şeklinde konuştu. 

Hoca adaylar belli oldu

Bayern Münih'te Thomas Tuchel'le yolların ayrılmasının kesinleşmesinin ardından gözler yeni teknik direktör adaylarına çevrildi. Alman basınından Bild, Bayern'in teknik direktör adayları arasında Xabi Alonso, Zinedine Zidane, Jose Mourinho Antonio Conte ve Sebasitan Hoenes'in olduğunu yazdı.

Senin için hazırladığımız haberler