Bayern'den ırkçılığa bir gol daha

27.01.2021 - 15:39 | Son Güncellenme: 27.01.2021 - 18:25

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayern Münih, ırkçılığa karşı sesini yükseltmeye devam ediyor. İşte detaylar...

Bayern'den ırkçılığa bir gol daha

Hüseyin ÖZKÖK-AJANSSPOR

Almanya’nın dünya devi kulübü Bayern Münih, spordaki başarılarının yanı sıra sosyal farkındalık projelerinde de öne çıkıyor. Kulüp internet sitesinden bugün yapılan açıklamada, anma kültürlerinin daha da güçlendirilmesi amacıyla Uluslararası Soykırım Anma Birliği’nin (IHRA) antisemitizm tanımlamasının benimseneceğini bildirdi.

100 bin Euro bağış

IHRA’nın antisemitizm tanımlaması 2016 yılında kamuoyuna duyuruldu ve o günden bu yanan Avrupa Parlamentosu ve 34 ülke tarafından benimsenmiş durumda. Almanya Federal Meclisi ve Bavyera Eyalet Hükümeti de 2017 yılından bu yana tanımlamayı benimsiyorlar. Bavyera’daki tanımlama eyaletin hukuk sisteminin de çalışma temelini oluşturmakta. Bayern Münih ayrıca Münih’de yeniden inşa edilmesi planlanan sinagog için de 100.000 Euro bağışta bulunulacağını açıkladı.

Antisemitizmin yeri yok

Bayern Münih CEO’su Karl-Heinz Rummenigge ve Başkan Herbert Hainer de yaptıkları açıklamalarla kulübün bu konudaki duruşunu anlattılar. Rummenigge “FC Bayern ırkçılık ve ayrımcılığa karşı çok açık bir duruş sergiler. Toplumumuzda antisemitizmin yeri yok. IHRA tanımlamasının benimsenmesi sivil toplumun ayrımcılık ve nefrete karşı duruşuna güzel bir örnektir. Münih’teki sinagoga katkı sağlamaktan dolayı mutluyuz” dedi.

Irkçılığa kırmızı kart

Kulüp başkanı Herbert Hainer de “FC Bayern uzun yıllardan beri ırkçılık ve her türden ayrımcılığa karşı değişik şekillerde anma kültürü geliştirdi. Amacımız toplumda bu konuda bir tartışma yürüterek her türlü dışlama ve nefreti reddetmektir. Kulübümüz bir süre önce başlatılan 'Irkçılığa kırmızı kart' kampanyasında duruşunu göstermiştir. Bizler birlikte yaşamamız için çok önemli olan bu konuda aktif olmaya aynen IHRA Tanımlamasını bilinçli olarak benimsememizde olduğu gibi insanları bilinçlendirmeye devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler