Bayram Tutumlu'dan flaş sözler! Cengiz Ünder'i Real Madrid ve Barcelona izliyor

23.02.2018 - 16:04 | Son Güncellenme: 23.02.2018 - 16:04

Bayram Tutumlu'dan flaş sözler! Cengiz Ünder'i Real Madrid ve Barcelona izliyor

Eski FIFA Menajeri Bayram Tutumlu, Roma takımında harika bir dönem geçiren Cengiz Ünder'in transferini anlattı. Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a konuşan Tutumlu, yakın arkadaşı Roma sportif direktörü Monchi  ile aralarında geçen transferin detaylarını aktardı

'Cengiz için bana teşekkür etti'

"Türk oyuncuların mantalitesi zayıf tabii inanmadı. Cengiz'i izliyorum bu arada bende. Çok hoşuma gidiyor haber gönderdim araştırdılar. Kafa yapısı mükemmel cevabı geldi. Monchi'ye bak bu oyuncuyu araştır ve al dedim. İnandı, aldı ve Cengiz böyle patladı. Telefonda görüşüyoruz ve bana teşekkür ediyor"

'Cengiz Türk oyuncuların yolunu açtı. Değeri 100 milyon euro...'

"Bu arada Cengiz'e de teşekkür etmek. Cengiz ayrıca Türk oyuncusunun yolunu açtı. Monchi üç-dört tane daha Türk oyuncu araştırmaya başladı. Almanya'da da Türk oyunculara bakmaya başladı. Cengiz'i iki büyük kulüp Real Madrid ve Barcelona izliyor bunu Monchi söyledi. Benim görüşüm 1-2 sene daha Roma'da kalmalı. Cengiz mesela M. City takımına gitse oynayamazdı. Ayrıca bu takımda sportif menajer ona güveniyor. Değerini 100 milyon euro'nun üzerinde olarak belirlemişler.Bana göre Galatasaray'ın en büyük kurtuluşu Monchi gibi bir adam gelmesi lazım"

'Monchi, Dünya'nın en iyi sportif direktörüdür'

"Bir gün Monchi ile konuştum, 'Roma'ya gideceğim' dedi. Bana göre Dünyanın en büyük sportif direktörüdür. İflas noktasına gelen Sevilla takımına toplam 450 milyon euro'luk oyuncu sattı. Sadece Dani Alves'i 180 bin euro alıp o zaman parasıyla büyük para olan 45 milyon euro'ya barcelona'ya sattı. Daha sonra Reyes, Navas, S.Ramos bir çok oyuncuyu büyük takımlara sattı."

"Bu tip insanlar yapılan iyilikleri unutmaz. Poulsen transferinde onu Milan'da istiyordu araya girip oyuncuyu razı etmiştim. Poulsen de Sevilla'ya geldi onu unutmadı mesela. Sen Roma'ya gittiğin zaman bir bomba patlamalısın dedim. Türkiye'de bir bomba var dedim inanmadı."

'Biz devreye girmeseydik Hagi ve Popescu Fenerbahçe'ye gidecekti'

"Aktif menajerliğe devam etmiyorum oğluma devrettim bağlantılarımı ama Galatasaray benim için öncelikli. Galatasaray için zamanında öneömli şeyler yaptık. Mesela biz devreye girmeseydik Hagi ve Popescu Fenerbahçe'ye gidecekti. Hagi çok kızmıştı Faruk Süren parayı getirmemişti ve Hagi hemen Becali ile iletişime geçmişti. Biz araya girdik Becali'yi markaja aldık ve Fenerbahçe'ye gitmedi 1999-2000 sezonu olması lazım. O sezon Fenerbahçe'de Rahmetli Şadan Ağabey'in Fatih Terim'i transfer etmek istediği bir dönemdi"

'Avrupa'da Galatasaray hakkında men ve transfer yasağı...'

"Avrupa'da Galatasaray hakkında, inanılmaz bir borcu olduğu, Avrupa kupalarında men olacağı ayrıca transfer yasağı gelebileceği sözleri var. Galatasaray kulis yapıyor ama bu kulisler işe yaramayacak bana göre. Galatasaray bana göre ameliyat masasında"

"Galatasaray'ı taraftara açsalar çok büyük üyesi olur. Sırf üyeden alacağı para olsa zaten ihtiyacı kalmaz. İyi bir marketing müdürü ve iyi bir sportif direktör ile zaten Fatih Terim var Galatasaray kurtulur. Geçen sene menajerlere 7-8 milyon euro paralar verdiler. Barcelona başkanı olabilmeniz için 100 milyon euro teminat vermeniz lazım mesela. Galatasaray'ı Özbekler paramparça ettiler. Yeni başkan Mustafa Bey'e sesleniyorum, çekinme sonuna kadar git taraftar oalrak senin arkandayız"

Senin için hazırladığımız haberler