Bazdarevic rakiplerinden çekinmiyor

16.10.2015 - 14:45 | Son Güncellenme: 16.10.2015 - 14:45

Bosna Hersek A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mehmed Bazdarevic, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) play-off turunda muhtemel rakiplerinden çekinmediklerini söyledi.

Bazdarevic, yaptığı açıklamada, pazar günü çekilecek kuraların ardından belli olacak play-off eşleşmeleri ve muhtemel rakipleri hakkında değerlendirmede bulundu.

Ülkesinde Slovenya'nın "ideal rakip" olarak görüldüğünü aktaran Bazdarevic, "Play-off turunda Slovenya ile eşleşmek istemem. Çünkü o zaman yakın arkadaşım Slovenya Teknik Direktörü Srecko Katanec'in takımını elemek zorunda kalırım" dedi.

Bazdarevic, Slovenya'nın mesafe olarak da yakın bir ülke olduğunu ve oynadıkları her maçta Slovenya'yı mağlup ettiklerini belirterek, "Futbol stili ve mentalite olarak da bize çok yakınlar. Tüm bunlara katılıyorum ancak teknik direktörleri Katanec, çok yakın bir dostum. Futbolculuk dönemimizde çok güzel vakit geçirdik. Bu nedenle Slovenya ile eşleşmek istemem" ifadelerini kullandı.

Kurada seri başları arasında yer alan Bosna Hersek'in muhtemel rakipleri Norveç, Danimarka, İrlanda Cumhuriyeti ve Slovenya'yı değerlendiren Bazdarevic, son iki maçtaki performanslarını sürdürmeleri halinde her takım karşısında başarılı olacaklarına inandığını kaydetti.

Bazdarevic, "Rakibimizin kim olacağını düşünmüyor değilim ancak biz hazır olursak, oyuncularımız en iyi performanslarını sahaya yansıtırlarsa, rakibimiz bu dört takımdan hangisi olursa olsun bizim değil onların düşünmesi gerekecek. Kaliteli bir takımız ve play-off turunda hiçbir rakipten korkmuyoruz" şeklinde konuştu.

EURO 2016 finallerine katılacak son dört takımın belli olacağı play-off turunda ilk maçlar 12-14 Kasım, rövanş maçları ise 15-17 Kasım tarihleri arasında oynanacak.

 

Senin için hazırladığımız haberler