Bazı takımlar 19 yabancıyla oynuyor!

27.01.2020 - 22:20 | Son Güncellenme: 27.01.2020 - 22:20

2002'de Dünya üçüncüsü olan A Milli Futbol Takımı'nda İdari Menajer olarak görev yapan Radyospor yorumcusu Can Çobanoğlu, Yeşil Koltuk programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Lisans talimatıyla ilgili değerlendirmeler yapan Çobanoğlu, "1 Haziran 2019'da bir karar alındı. 2 Eylül'de uygulanacak, denildi. Çıkan karar 102. sayfada yazıyor. Madem 1 Haziran'da alınan karar transferin bittiği 2 Eylül'de yürürlüğe giriyor. 'Sizi yaz transfer döneminde denetlemiyoruz, sonrasında denetleyeceğiz' mi demek? Fenerbahçe o transfer dönemide 14 tranfer yaptı. Bu arada bütçeler delindi" ifadelerini kullandı.

Devre arasında takımların kadrosunda istediği kadar yabancı bulundurmasını eleştiren deneyimli spor adamı bu durumun haksız rekabete yol açtığını ifade ederken şunları söyledi:

Başka bir garabete de dikkat çekmek istiyorum. Devre arası transfer dönemi 2 Şubat'ta bitiyor. TFF'nin talimatnamesinde 14'ten fazla yabancı bulundurulmayacağı yazıyor. Peki, neden transfer döneminde deliniyor? Çünkü elinizde 14 yabancı var, 5 tane de yeni transfer ediyorsunuz... Bu oyuncuları rotasyona tabii tutuyor, istediğinizi oynatabiliyorsunuz. TFF bunu düzeltebilir mi? Bana kalırsa düzeltemeyecek. Bu liyakatta ne kadar yönetici var bilemiyorum. İnşallah çok vardır. Bu başkanın değil çalışanların yapması gerekiyor.

"Prensipli bir uygulama değildir"

Devre arasında elinizdeki yabancı sınırına kısıtlama gelmiyor. Bu tip bir uygulama prensiplere uygun bir uygulama değildir. 20 yabancının içerisinde en uygununu 3 hafta boyunca oynatabilirsiniz. 14 oyuncu lisanslamalısınız. 3 haftada 9 puan alırsa haksız yere diğer takımların önüne geçecektir.

Senin için hazırladığımız haberler