Tarsus Ziraat Odası Başkanlığı Koşusu'nu Bebesha Kazandı

İsa Kethüda
13.03.2023 - 11:13 | Son Güncellenme: 13.03.2023 - 11:16

Türkiye Jokey Kulübü'nden yapılan açıklamada, 4+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak yapılan Tarsus Ziraat Odası Başkanlığı Koşusu'nu Bebesha kazandı.

Tarsus Ziraat Odası Başkanlığı Koşusu'nu Bebesha Kazandı

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Jokey Kulübü'nden (TJK) yapılan açıklamaya göre, 4+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak yapılan Tarsus Ziraat Odası Başkanlığı Koşusu'nu Bebesha kazanmayı başardı.

TJK'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"4+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak yapılan koşu, 1200 metre mesafe üzerinden kum pistte koşuldu.

Bebesha altıncı birinciliğine ulaştı

Koşuyu; Serdal Adalı'nın sahibi ve yetiştiricisi olduğu, Yücel Şimşek tarafından antrene edilen 4 yaşındaki doru kısrak Bebesha (Agresivo - Royal Beauty / Royal Abjar) jokeyi Ayhan Kurşun idaresinde kazandı. 105 günlük aranın ardından yeniden piste çıkan Bebesha, elde ettiği bu koşu galibiyetiyle kariyerinin 6. birinciliğine ulaştı.

Hikaye 2. oldu

6 safkanın katıldığı koşuda ikinciliği, Hikaye (Bosporus - Adagülü / Unaccounted For) elde ederken, Çilekeş (Maximus Dream - Beloved / Yonaguska) üçüncü, Miss Defne (Wiener Walzer - Fabulous Finish / Grand Slam) dördüncü ve Forlorn (Papa Clem - The Professionel / Lion Heart) beşinci oldu.

Koşunun galibi için bitiriş derecesi 1.14.02 olurken, farklar ise Baş - 3 Boy - 1 Boy - 5,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Tarsus Ziraat Odası Başkanlığı koşusu hakkında

Tarsus Ziraat Odası 1963 yılında kurulmuştur. Tarımsal Gayri Safi Milli Hasıla’da en büyük ilçeyi temsil eden ve bölgede tarımın gelişimi için eğitimler, seminerler, kurslar düzenleyen kuruluş, çiftçi kayıtlarını tutarak ve çiftçilikle ilgili gerekli mesleki belgeleri düzenlemektedir. Çiftçi adına gerekli girişimleri yaparak kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliği içinde faaliyetlerini sürdüren Tarsus Ziraat Odası’nın 38.745 üyesi bulunmaktadır. Ayrıca bölgede kırsal alanlarda bulunan tarıma elverişsiz arazileri tarıma kazandırmak üzere faaliyetler gösteren kuruluş çiftçi haklarını korumak ve tarım sektörünün her alanının genel menfaatlere uygun olarak gelişmesine ve devletin tarımsal plan ve programlarının gerçekleşmesine yardımcı olmak amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir."

Senin için hazırladığımız haberler