David Beckham Manchester United iddiaları hakkında konuştu

Kerem Ergün
24.11.2022 - 14:35 | Son Güncellenme: 24.11.2022 - 15:27

22 Kasım Salı günü İngiltere Premier Lig ekibi Manchester United satışa çıkarıldı. David Beckham'ın Manchester United'ın yeni sahibi olabileceği iddia edildi.

David Beckham Manchester United iddiaları hakkında konuştu

AJANSSPOR - DIŞ BASIN

Manchester United'in sahibi olan Glazer ailesi, bu salı (22 Kasım) takımın satışa çıkarıldığını açıkladı. Bu haberin ardından kulübün eski futbolcusu David Beckham'ın kulübü satın alabileceği iddia edildi.

Kendisi alamaz ama...

İngiliz spor gazetesi The Mirror'un haberine göre David Beckham, Manchester United'ı tek başına alacak servete sahip değil. Fakat eski İngiliz futbolcu, Manchester United'ı satın alacak bir konsorsiyum'un (bir projenin uygulanması için yapılan işbirliği) parçası olabilir. Beckham'ın geçtiğimiz mayıs ayında İngiliz spor kanalı Sky Sports'a yaptığı açıklamalar ise bu iddiaları güçlendiriyor. 47 yaşındaki futbol insanı, kanala verdiği röportajda Manchester United'ta değişiklikler olacağını ve bazılarının şimdiden yapılmaya başlandığını söylemişti.

8 milyar Euro istiyorlar

The Mirror gazetesi, Manchester United'ın satış fiyatına ulaştığını da iddia etti. İddiaya göre Glazer ailesinin United için istediği bedel tam tamına 8 milyar Euro.

İlgini Çekebilir
Manchester United'da 17 yıllık saltanat sona mı eriyor?
Habere Git

Chelsea'den 3.3 milyar Euro daha fazla

Glazer ailesinin istediği 8 milyar Euro, futbolun finans dünyası tarafından yüksek bir meblağ olarak görülüyor. En son 25 Mayıs 2022 tarihinde Todd Boehly yönetimindeki konsorsiyum, Chelsea'yi 4.67 milyon Euro gibi bir fiyat karşılığında satın almıştı. Glazer ailesi ise Manchester United'i 2005 yılında 790 milyon Euro'ya satın almıştı.

17 yıllık baskı

Manchester United taraftarları, 2005'ten beri Glazer ailesini maçlarda protesto etmeye devam ediyor. Kulübün satılması, 2005 yılında büyük tepki çekmiş ve bazı taraftarlar bunun üzerine kendilerine FC United of Manchester adında bir kulüp kurmuştu. Söz konusu kulüp şu an bölgesel bir lig olan Kuzey Premier Ligi'nde mücadele ediyor. Protestoların en büyüğü ise hiç şüphesiz 2020/2021 sezonunda gerçekleşmişti. 34. haftada oynanacak Liverpool maçının öncesinde Manchester United taraftarları, Avrupa Süper Ligi'ne katılmaya karar veren Glazer ailesini protesto etmek için stadı basmıştı (o sezon maçlar pandemi sebebiyle seyircisiz oynanıyordu). Bunun üzerine karşılaşma ertelenmişti.

Beckham kulüp sahipliğine yabancı değil

Manchester United ile adı anılan David Beckham, kulüp sahipliğine yabancı değil. Eski İngiliz futbolcu, MLS adıyla bilinen Major Futbol Ligi'nde (ABD ve Kanada'nın en büyük futbol ligi) mücadele eden Inter Miami'nin sahibi. Beckham'ın sahibi olduğu Inter Miami, MLS'te 2022 sezonunu Doğu Konferansı'nda 48 puanla 6. sırada tamamladı. Bu sıralamanın ardından şampiyonluk için play-off oynamaya hak kazanan Miami ekibi, Batı Konferansı'nın üçüncüsü New York City ile eşleşti. Sahadan 3-0 mağlup ayrılan Inter Miami, çeyrek finale yükselememişti.

İlgini Çekebilir
David Beckham, artık eşcinsel ikonu değil! 10 bin sterlini parçaladı
Habere Git

Beckham'ın Manchester United kariyeri

Manchester United altyapısında futbola başlayan David Beckham, 1994/1995 sezonundan 2003/2004 sezonuna kadar Kırmızı Şeytanlar lakaplı kulübün formasını giydi. İngiliz ekibiyle 388 maça çıkan Beckham, takımına 85 gol, 109 asistlik katkı sağladı. İngiliz futbolcu, 1 Temmuz 2003 tarihinde 37.50 milyon Euro bonservis bedeliyle Real Madrid'e transfer oldu.

Manchester United ligde 5.

Glazer ailesi tarafından satışa sunulan Manchester United, 2022 FIFA Dünya Kupası sebebiyle liglere ara verilmeden önce Premier Lig'de 14 maça çıktı. 14 maçta 26 puan toplayan İngiliz ekibi 5. sırada bulunuyor. UEFA Avrupa Ligi'nde de mücadele eden Kırmızı Şeytanlar, E Grubu'nu Real Sociedad'ın arkasında 2. sırada bitirdi ve play-off turuna katılmaya hak kazandı. Manchester United, play-off turunda İspanya La Liga ekibi Barcelona ile karşılaşacak.

Senin için hazırladığımız haberler