Bedri Baykam: “TFF’den ret cevabı gelmedi”

03.04.2021 - 14:03 | Son Güncellenme: 03.04.2021 - 14:14

Fenerbahçe haberleri… Fenerbahçe’nin 1959 öncesi elde edilen şampiyonlukların hesaba katılması için TFF’ye başvurması, bitmek bilmeyen tartışmaları da başlattı. Fenerbahçeli yorumcu ve ressam Bedri Baykam, kendi yaptıkları bireysel başvuruyu anlattı ve TFF’den gelen yanıtı okuyarak cevapladı. İşte detaylar…

Bedri Baykam: “TFF’den ret cevabı gelmedi”

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe’nin 1959 öncesi kazanılan şampiyonlukların sayılması için Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) başvurması tartışmaları da beraberinde getirdi.

Sarı lacivertlilerin hamlesine Galatasaray karşı çıkarak, talebin kabul edilmemesi için TFF’ye dilekçe ile başvurduklarını duyurmuştu.

FB TV yorumcularından ressam Bedri Baykam, 1959 öncesi Türkiye şampiyonlukları ile ilgili, Galatasaray’ın Fenerbahçe’nin daha önce başvuru yaptığı ve bu başvurunun TFF tarafından reddedildiği iddiasını, kendi yaptıkları bireysel başvuruyu anlatarak ve TFF’den gelen cevabı okuyarak yanıtladı.

Bedri Baykam, Ferruh Tanay ile birlikte yaptıkları bireysel başvuruya TFF’den ret cevabı gelmediğini belirterek, “2014’te Ferruh Tanay’la beraber, biz bireysel olarak, hiç kulüple ilgili olmadan, Fenerbahçe adına değil, biz kendimiz adına bunu federasyonun gündemine getirdik ve bu yazıyı 7 Ocak 2014 tarihinde federasyona sunduk. 7 Ocak 2014’te gelen evrağı 484 numarasıyla kaydettiler ve bu talebimizi aldılar.” ifadelerini kullandı.

Bireysel müracaatlarının bir-bir buçuk yıl federasyonda kaldığını söyleyen Baykam, kendilerine verilen resmi cevabın "10 Ağustos 2015’te bize Kadir Kardaş imzasıyla futbol federasyonundan bir yanıt geldi. Bu yanıtta ‘İlgili yazılardaki talebiniz 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında bir bilgi ve belge talebi niteliği taşımadığından ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun faaliyetlerinin yönetimine ilişkin talepte bulunmaya hakkı olan bir Futbol Ailesi Mensubu olmamanız nedeniyle talebinizin değerlendirilmeye alınmadığını bilgilerinize sunarız’ deniyordu.” olduğunu vurguladı.

Galatasaray’ın, dokuz şampiyonluğunun kabul edilmemesi için öne sürdüklerinin başında, daha önce yapılan başvurunun TFF tarafından reddedilmesi bulunuyor.

Fenerbahçe’nin iletişimden sorumlu yöneticisi Metin Sipahioğlu, bu konuda TFF’ye herhangi bir başvuru olmadığını söylemişti.

Fenerbahçe eski başkanı Aziz Yıldırım da, kendi döneminde hazırlık yapıldığını ve başvurulmadığını açıklamıştı.

Senin için hazırladığımız haberler