beIN Media Group CEO’su Yousef Al-Obaidly, Ajansspor'a konuştu!

13.12.2019 - 14:24 | Son Güncellenme: 13.12.2019 - 19:00

beIN Media Group CEO’su Yousef Al-Obaidly, Ajansspor'a konuştu!

beIN MEDIA GROUP ve Digiturk CEO’su Yousef Al-ObaidlyAjansspor Muhabiri Ceyhun Kuburlu’nun sorularını yanıtladı.

Son dönemlerde kulüpler ve yayıncı kuruluş arasında yaşanan gelişmeleri değerlendiren beIN MEDIA GROUP ve Digiturk CEO’su Yousef Al-Obaidly, “Süper Lig naklen yayın anlaşmasının devamı için, sezon başında varılan mutabakata uygun şekilde önümüzdeki Mayıs ayında tekrar görüşmeler yapacağız. Türk futboluna yatırım yapmaya devam edeceğiz. Türk futbolu ve Digiturk birlikte gelişecek. Biz Türk futbolunun tarihi bir ortağıyız” dedi.

"Sadece Türkiye'de eleştiriliyoruz"

beIN MEDIA GROUP ve Digiturk CEO’su Yousef Al-Obaidly, PSG – Galatasaray Şampiyonlar Ligi karşılaşması öncesinde Paris’te Ceyhun Kuburlu’nun sorularını yanıtladı. VAR sistemi ile ilgili de konuşan Yousef Al-Obaidly, şu bilgileri verdi:

beIN SPORTS, Video Assistant Referee - VAR sistemi ile ilgili tüm uluslararası ve yerel prosedürlere uygun çalışma deneyimine sahiptir. Biz VAR sisteminin uygulandığı üst düzey Avrupa futbol liglerinin uluslararası yayıncısıyız. Ancak VAR ile ilgili eleştirilere sadece Türkiye’de dahil ediliyoruz. Bence bu, VAR konusunda kamuoyundaki bilgi eksikliğine dayanıyor.

beIN SPORTS, TFF’nin verdiği yetki ve öngördüğü yayın talimatına uygun faaliyet gösteriyor. beINSPORTS’un VAR hakemlerinin kararları üzerinde herhangi bir etkisi veya kontrolü söz konusu değildir. Bu tür bir müdahale teknik olarak da mümkün değildir.

Türk futboluna yatırım...

Türk futboluna büyük çaplı yatırım yaptık. Bu ürünü en iyi şekilde tüm dünyaya göstererek yatırımımızın geri dönüşünü sağlamak ve bu sayede Türk futboluna sürdürülebilir bir finansal kaynak yaratmak istiyoruz. Bu vesileyle bir kez daha ifade etmek isterim ki Digiturk olarak biz herhangi bir kulübün tarafı değiliz, Türk futbolunun tarafıyız ve tüm kulüplerin destekçisiyiz. Amacımız, tüm kulüplerin büyümesi ve daha güçlü olmasına katkı sağlamak. Abonelerimize de elimizden gelenin en iyisini sunabilmek. beIN SPORTS, Türk futbolunun uluslararası bilinirliğini ve marka değerini artırmak için çok çalışıyor. beIN MEDIA GROUP 43 ülkede faaliyet gösteriyor, buna karşın Süper Lig’in 107 ülkede yayınlanmasını sağlıyor. Şu anda Fransa'da her hafta Süper Lig karşılaşmaları beIN SPORTS tarafından yayınlanıyor. Bazen seyahat ediyorum. Pek çok ülkede televizyonu açtığımda Türk takımlarının maçlarını görüyorum. Yatırımımızla gurur duyuyoruz ve bu yatırımı desteklemeye devam edeceğiz.

Telif hakları sorunu

Biz, gerek kulüpler gerekse de Kulüpler Birliği ile bu konuda çok yakın çalışıyoruz. Şunu hatırlatmak isterim ki kulüpler bizim en büyük paydaşlarımızdan. Günün sonunda hepimiz Türk futboluna hizmet etmek için varız. Onlar Türk futbolunun çok önemli üyeleri. Birlikte çalışarak bu sorunları çözeceğimize inanıyorum.

Aslında burada mesele parayla ilgili değil, bu içeriklerin kullanım şekli ve amacıyla ilgili. Burada hatırlamamız gereken ana mesaj şu: Türk futbolunun marka değerini yükseltmek için uğraşıyoruz. Kulüpler de biz de bunun için uğraşıyoruz. Buraya çok ciddi bir yatırım yapıyoruz. Yayın hakları itibari ile Türk futbolu Avrupa’nın en büyük 6. ligi konumunda. Dolayısıyla gerek kulüpler gerekse biz marka değerini bu seviyede tutmaya hatta daha da yükseltmeye özen göstermeliyiz. beIN MEDIA GROUP olarak bu ekosistemin bir parçası olmaktan dolayı çok mutluyuz. Var gücümüzle bu marka değerinin yükselmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Kulüplerden de bu konuda çok ciddi destek almayı bekliyoruz.

Senin için hazırladığımız haberler