beIN SPORTS yorumcuları Mehmet Demirkol ve Tümer Metin, Süper Lig'i değerlendirdi

19.02.2019 - 00:57 | Son Güncellenme: 18.02.2019 - 22:30

beIN SPORTS yorumcuları Mehmet Demirkol ve Tümer Metin, Süper Lig'i değerlendirdi

beIN SPORTS yorumcuları Mehmet Demirkol ve Tümer Metin, Antalyaspor-Başakşehir mücadelesinin ardından Süper Lig'in 22. haftasında oynayan mücadeleleri değerlendirdi.

Demirkol ve Metin'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Mehmet Demirkol: "Doukara ile Serdar'ın pozisyonu net penaltı"

İrfan Can'ın goldeki asisti çok iyiydi. Fakat orta sahada Emre - Mahmut ikisi bana daha güvenli geliyor. Yekta ile aynı fikirdeyim. Antalyaspor aleyhine çok hata yapıldı. Doukara ile Serdar'ın pozisyonu bana göre net penaltı. Arda Turan sırtı dönük harika iş yaptı. Kenara geçtiğinde de çok iyi işler yaptı. Fizik olarak düştü dediğimiz an Arda sahaya çıktı.

"Başakşehir'in başka şekilde oynama şansı yok"

Başakşehir'in oyunu bana güvenli bir oyun gibi geliyor. Bu kadronun başka şekilde oynama şansı yok. Arda, 'Planımız var' dedi. Bu çok kolay bir şekilde yapılacak bir şey değil.

Diagne'den beklenen her ne kadar bu olmasa da merkezde oyuncu arkadaşlarına yer açması güzel...Kötü giden Kasımpaşa'ya karşı bu kadar gol ölçü olur mu? Onu bilmiyorum... Diagne'yi biz Kasımpaşa'da tek başına değerlendiremeyiz, Kasımpaşa'da hücumda 4 oyuncu vardı. Diagne'nin bu performansı Galatasaray'a yeter mi? Yetmez... Fatih hoca da Diagne'den çıkış bekliyor. Maç sonunda Fatih hoca, 'Santrforlarımız da artık hat-trick  yapar' dedi. Şunu unutmayalım. Biz, Kasımpaşa'da Diagne ve Trezeguet'i paket olarak beğendik.

Tümer Metin: "Galatasaray ve Kasımpaşa'da forvet olmak farklı"

Galatasaray ve Kasımpaşa'da santrfor olmak çok ayrı... Diagne'yi biraz bu yordu. Kasımpaşa'da sadece golü düşünen ve yaratan bir Diagne izliyordum. Fakat Galatasaray'da kafasına farklı şeyler girmiş. Diagne nerede olduğunun farkına varacak.

"Şenol Güneş'in takıntıları yok"

Atiba ile Medel arasında topu kullanma arasında çok büyük bir fark var. Atiba'nın biraz daha genci olmalı. Neden Adem Ljajic ve Kagawa'lı bir oyun denenmiyor? Medel ilk geldiğinde de bu olmuştu. Şenol hocanın takıntıları yok, var gibi görünüyor ama uygulamada yok!

"Burak geçen sene gelse..."

Şenol hoca tranferin son günü Tosic'e 'sen git' demişti. Sonrasında Tosic'i oynattı ve Tosic harika işler yaptı. Burak Yılmaz durumu çok farklı. Belki de Şenol hoca içinden 'Burak geçen sezon gelmiş olsaydı, benim bir şampiyonluğum daha vardı' diyordur... Tıp bize 48 saat içinde vücut yenilenebilir diyor... Bunu uygulamak lazım!

Mehmet Demirkol: "Fenerbahçe için iyimser değilim"

Fenerbahçe konusunda çok iyimser olamıyorum ben. Fenerbahçe çalım denemiyor. Çerçeve içerisinde isabetli pas yok. Fenerbahçe denemiyor... Miha hazır gelen bir oyuncu. Ersun hocanın olumsuzluğu yaptığı değişikliklerin oyunda Fenerbahçe'yi ilerletmemesi.  Temel problem de var. Slimani 1 gol attı şu ana kadar, Slimani 4 gol atsa 9 puan fazla olabilirdi. Fenerbahçe'nin şampiyonluk potasında olmamasının nedeni Slimani değil, fakat burada olmasının nedeni sezon öncesi benim de çok beğendiğim Slimani...

"Futbolcu dediğin çalışacak"

Fenerbahçe'nin baskı dediği suni baskı! Kapalı oyunu açmayı bir şeyle yapabilirsin. O da etkili orta, bulduğunda goldeki gibi orta. Fenerbahçe'de bu akşam İrfan Can'ın yaptığı işi yapan yok. Konyaspor taş gibi takım. Sadık geniş alanda yakalanırsa çok ayrı... Futbolcu çalışacak. Hafta içinde yatsın Slimani hafta sonu çıksın gol atsın.

"Fenerbahçe-Rizespor çok kritik"

Hikmet Karaman ve Okan Buruk harika işler yapıyor. Fikren hâlâ karşı olmama rağmen passolig sonrasında taraftar sayısının artması beni şaşırdı. Fenerbahçe - Rizespor maçı çok kritik bir maç.

Senin için hazırladığımız haberler