Ferdi Kadıoğlu'na yapılan hareket penaltı mı? beIN Trio ekibi değerlendirdi!

İsa Kethüda
24.02.2024 - 23:15 | Son Güncellenme: 25.02.2024 - 00:49

beIN Trio Ekibi, Süper Lig'in 27. haftasında Fenerbahçe'nin, sahasında 2-1 mağlup ettiği Kasımpaşa karşılaşmasında yaşanan pozisyonları değerlendirdi.

Ferdi Kadıoğlu'na yapılan hareket penaltı mı? beIN Trio ekibi değerlendirdi!

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig’in 27. haftasında Fenerbahçe, sahasında karşılaştığı Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup etti. beIN Trio ekibinde eski hakemler Deniz Çoban, Bülent Yıldırım ve Bahattin Duran, karşılaşmada yaşanan pozisyonları değerlendirdi.

"Ferdi'ye yapılan hareket faul ama pozisyon dışarıda"

71. dakikada Ferdi'nin yerde kaldığı pozisyonda hakemin devam kararı doğru mu?

Deniz Çoban: "Hakemin faul vermeye yöneldikten sonra karar değiştirdiğini düşünüyorum. Bu faul. Top gelmeden rakibin üstüne sıçrarsanız faul. Bu net bir faul. Ama bu pozisyon dışarıda. Burada frikik verilmesi lazım"

Bahattin Duran: "Evet oyuncu topa vuruyor ama öncesinde Ferdi'yi bozuyor. Ceza sahası ön çizgisine baktığımızda hareketin gerçekleştiği yer ceza sahası dışı"

Bülent Yıldırım: "Pozisyon net faul. Hakem kendi gördüğü faulde düdük çalıp penaltı verseydi, VAR'dan çağırılıp pozisyonun dışarıda olduğu yönünde müdahale edilirdi. İlk darbenin ceza sahasının dışında olduğu görülüyor"

Mert Hakan Yandaş'ın frikik golünün iptal edilmesi gerekir

Bülent Yıldırım: "3 ve daha fazla sayıda oyuncuyla baraj kurulduğunda FIFA, UEFA en başta IFAB, itme, çekme gibi çatışma çıkmaması için 'araya 1 metre mesafe koyduk, baraja 1 metreden daha fazla yaklaşmayacaksınız, buradaki karmaşayı bitireceğiz' dediler ve bitirdiler"

Deniz Çoban: "Kural da şu, top vurulurken baraja 1 metreden daha yakın oyuncular varsa o gol iptal ediliyor. Belki kuralın koyuluş amacının mantığına aykırı olsa bile baraja bir etkisi olmasa bile rakip, baraja 1 metreden daha yakına gelirse o gol iptal ediliyor.

Kasımpaşalı baraj ile Fenerbahçeli oyuncunun arasına çizilen çizginin arası 1 metre mi? 1 metreden çok daha yakın. Kaleci kaleden çıkıp, 'Burası 1 metre değil' diyor. Hakem, 'Geç yerine diyor'. Aytaç da aynı şeyi söylüyor. Hata yapmışım de ve bir daha çiz... Problemini büyütme. Sen orada kendimi ezdirmeyeceğim diyorsun, bakın sonra ne oluyor. Hakem uyarılara kulak asmadı. Mert Hakan topa vururken Fenerbahçeli oyuncular baraja 1 metreden daha yakın. Topa vurulduğu anda da oyun kurallarına göre baraja 1 metreden daha yakın olunduğu için golün iptali gerekir. En direkt serbest vuruş verilmesi gerekir"

Bahattin Duran: "Hakem hata yaptı. Burada golün iptali gerekmez. Bu hakem hatası. Golün iptali gerekmez"

İlgini Çekebilir
G.Saraylı yöneticiden olay sözler: "F.Bahçeli futbolcular da beklemiyordu penaltıyı"
Habere Git

"Fall, diziyle birlikte Oosterwolde'nin dizine net şekilde vurdu"

81. dakikada Fall'un Oosterwolde'ye müdahalesinde VAR'ın devreye girmemesi doğru mu?

Bahattin Duran: "Sarı kart doğru, VAR'ın devreye girmemesi yanlış. Fall, diziyle birlikte Oosterwolde'nin dizine net şekilde vurdu. Bu önce faul, sonrasında sol dizi de çarpıyor. Burada yaptığı faulün karşılığı ceza sahasının içinde. VAR'ın bunu tespit edip, ceza sahası içinde olduğunu bildirmesi ve Fenerbahçe'nin penaltı kullanması lazımdı"

Deniz Çoban: "Bahattin Duran'a katılıyorum. Yine hakemin önceliği sprey çizmek... Hakem yerini alamamış"

Bülent Yıldırım: "VAR kardeşimiz böyle giderse daha çok federasyonun başını ağrıtacak. Her türlü ceza alanı içinde. Benim VAR kardeşim ceza alanı içinde olan pozisyonu inceleyip, müdahale etmiyor. Net, tartışmasız penaltı"

90+1. dakikada Fenerbahçe'nin lehine verilen penaltıda VAR müdahalesi doğru mu?

Deniz Çoban: Bu açıdan bakınca ben ele geldi ya da gelmedi diyemem. İlk açıdan kola değiyor dedik, ikinci açıdan yumruğa değiyor dedik, üçüncü açıda top, kola yakın bir yerden geçiyor.

Çoban: "Bu kadar mikrocerrahi, bu kadar 9 tane açı, burada nasıl, ne var dediğimiz bir yerde VAR'ın buna karışması asla kabul edilebilir değil. VAR'ın müdahalesi başından sonuna kadar yanlış. Ele temas ediyorsa bile top, oyuncunun kolunun doğal konumda olup olmadığı da yine izafi. Yine subjektif, VAR müdahalesi yanlış. Hakem izledikten sonra karar verip, penaltı vermiş. Bu kadar yorumdan sonra doğru diyemeyeceğim, bence o da yanlış"

Bahattin Duran: Oyuncunun eline geldiğini düşünüyorum. Ama sol eline dokunduğunu düşünüyorum. Sağ eline dokunduğunu ispat edemiyorum. Sol eline dokunduğunu da ispat edemiyorum ama topun kırılması var, net. Çağlar direkt yardımcıya dönüyor. Ben de korner demiştim ilk izlediğimde.

Duran: "Bir VAR hakeminin hakeme gösterebileceği en yanlış açı budur. Salı günü VAR kayıtlarını heyecanla bekliyorum. Elle oynamalarda ağır çekim ve fotoğraf kullanılır. Daha sonra normal çekim oynatılması lazım. Hiç normal çekim oynatılmadı bu pozisyon"

Duran: "Top sağ koluna gelseydi, Çağlar dönüp hakeme el için itiraz etmez miydi? Çağlar kime itiraz ediyor? Yardımcıya dönüp korner diyor. Bu arada bu pozisyon korner"

Duran: "VAR müdahalesi kesinlikle yanlış. Net bir penaltı diyemem, bunu ispat edemem. His olarak sol koluna gelmiş gibi"

Bülent Yıldırım: "Üzgünüm. Bu top bir yerden kırıldı ama nereden kırıldı ispat edemiyorum. Böyle bir pozisyona VAR'ın müdahale etmesi yanlış. Federasyon filan dayanmaz bu arkadaşlara. Şu pozisyonda korner kararı çıksa kim itiraz edecekti sahada?"

Gaziantep FK'nın iptal edilen golünde hakemin kararı doğru mu?

beIN Trio ekibi, Gaziantep FK - Başakşehir karşılaşmasının 76. dakikasında yaşanan pozisyonu da değerlendirdi.

76. dakikada Gaziantep FK'nın iptal edilen golünde hakemin kararı doğru mu?

Deniz Çoban: "Net şekilde bastığı gözüküyor, kanıt da var. Doğru bir VAR müdahalesi"

Bahattin Duran: "İtmeden dolayı değil, ayağa basmadan dolayı. VAR müdahalesi doğru"

Bülent Yıldırım: "İspat var, basma var. VAR müdahalesi ve gol iptali doğru"

İlgini Çekebilir
G.Saray'dan F.Bahçe'ye penaltı göndermesi: "Utanmazlar!"
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler