Ajansspor

beIN Trio’dan Halil Umut Meler’in Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi yönetimine ağır eleştiri

Editör: Orhan Gülek

Son Güncelleme /

beIN Trio yorumcuları, Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinde Halil Umut Meler’in tartışmalı kararlarını değerlendirdi. Penaltı, kırmızı kart ve gol öncesi pozisyonlar için dikkat çeken yorumlar geldi.

Haberin Kaynağı:
Ajansspor
Google NewsAbone OlOkunma Süresi: 8 dk
WhatsApp'ta PaylaşFacebook'ta PaylaşX'ta Paylaş
😀-
😂-
😢-
😡-
😲-

Trendyol Süper Lig'de 2026-27 sezonunun ilk derbisi Kadıköy'de oynandı. 4. hafta mücadelesinde Fenerbahçe ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Kanarya, taraftarı önünde 26. dakikada kaptan Milan Skriniar'ın golüyle 1-0 öne geçti. Beşiktaş, bu gole 12 dakika sonra Rıdvan Yılmaz ile yanıt verdi. İkinci yarıya da çok hızlı başlayan Kartal, 73. dakikada Dusan Vlahovic'in golüyle 2-1 öne geçti. Kalan sürede başka gol sesi çıkmadı ve Beşiktaş, Kadıköy'de derbiyi 2-1 kazandı.

beIN Trio yorumcuları, Fenerbahçe - Beşiktaş maçını yöneten Halil Umut Meler'in kararlarını değerlendirdi.

"YÜZDE YÜZ VAR YOK DENEMEZ"

5. dakikada Fenerbahçe'nin penaltı beklediği pozisyonda devam kararı doğru mu?

Deniz Çoban: Kale arkasından bakıyorum ihlal, pilot altı kameradan bakıyorum ihlal olmayan yere çarpıyor gibi.

Seçim Demirel: Bu pozisyona yüzde 100 penaltı ya da değil demek çok zor. VAR da bu nedenle karışmadı. Hakem sahada değerlendirmeli. VAR'ın karışmaması doğru.

Bülent Yıldırım: Savunmacı riskli müdahalede bulunuyor. Önemli olan topun temas noktası. İhlal olmayan bölgeye de gelmiş olabilir. Yüzde yüz penaltı var ya da yok diyemeyiz.

"SARI KART OLABİLİRDİ"

8. dakikada Guendouzi'nin Salih'e müdahalesinde devam kararı doğru mu?

Seçim Demirel: Dirsek boyna geliyor. Faul kararı verilmeliydi.

Deniz Çoban: Sarı kartı gösterse daha iyi olabilirdi. Minimum faul çalınması gerekirdi.

Bülent Yıldırım: Hakem ayakları takip ettiği için devam kararı verdi. Ancak bu net bir faul.

"ÖNLEYİCİ HAKEMLİK YAPAMADI"

13. dakikada Cerny ile Brown ve Skriniar arasındaki diyalog

Deniz Çoban: Burada hakem eksik, oyuncuları tek başına bırakmamalıydı.

Seçim Demirel: Hakemlik tekniğinde, 'önleyici hakemlik' diyoruz, en büyük eksik bu. Çok ciddi çatışmalar yaşandı. Bunların önüne daha rahat geçebilirdi. Yapamadı.

Bülent Yıldırım: Hakem keskin düdükle gelmeliydi. Gelip farkında olduğunu söylemeli en azından. Sorunu Orkun çözdü.

"SARI KART GEREKİRDİ"

15. dakikada Skriniar - Vlahovic mücadelesi

Seçim Demirel: Skriniar'ın müdahalesi hiç masum değil. Sarı kart gerekirdi.

Deniz Çoban: Ofsayı verdi, versen bile minimum sarı kart. Sarı karttan bile fazlası olabilir. Sarı kart yeterli olurdu.

Bülent Yıldırım: Sportmenliğe aykırı hareket, Skriniar sarı kart görmeliydi.

"KARAMBOL GİBİ"

16. dakikada Skriniar yerde kaldı. Bir sorun var mı?

Deniz Çoban: Bu bir çarpışma. Karambol gibi.

Seçim Demirel: Niyet okuyamıyoruz. Oyun gereği diyebiliyorum.

Bülent Yıldırım: Elin yüze teması var. Oyun gereği gibi görünüyor.

"FAUL KARARI DOĞRU"

17. dakikada Guendouzi yerde kaldı, faul kararı doğru mu?

Seçim Demirel: Faul kararı doğru.

Deniz Çoban: Faul kararı doğru.

Bülent Yıldırım: Faul kararı doğru.

"KAZARA BASMA"

25. dakikada Greenwood topsuz alanda yerde kaldı.

Deniz Çoban: Kazara basma bu, artniyet görmüyorum.

Seçim Demirel: Kazara basma.

Bülent Yıldırım: Kazara basma.

"SARI KART GEREKİRDİ"

31. dakikada Vlahovic - Skriniar mücadelesi

Seçim Demirel: Dirseğini rakibe götürüyor. Vlahovic'e sarı kartı doğru bulurdum.

Deniz Çoban: Bu bir sarı kart.

Bülent Yıldırım: En azından sarı kart gerekirdi. Böbreğe gelen bir kol var.

"VEDAT FAUL YAPMIYOR"

39. dakikada Emirhan - Muriqi mücadelesinde Beşiktaş lehine faul kararı doğru mu?

Deniz Çoban: Yardımcı hakem Muriqi'nin faul yaptığını söylüyor. Faulü Emirhan'ın yaptığını görme şansı yok ama baktığı yerden Muriqi'nin faul yaptığını görme şansı da yok. Bu pozisyon devam etmeli. Futbolun içinde olan mücadele. Asıl faulü yapan da Emirhan. Neredeyse yırtılacak Muriqi'nin forması.

Seçim Demirel: Faul yok hiçbir şekilde, katılmam mümkün değil

Bülent Yıldırım: Vedat gideceği anda Emirhan formadan çekiyor. Bir atak gereksiz yere kesilmiş.

"DEVAM DAHA DOĞRU OLURDU"

40. dakikada Orkun'un müdahalesinde faul kararı doğru mu?

Seçim Demirel: Hatalı bir düdük. Burada en doğrusu devam etmekti.

Deniz Çoban: Orkun'un Greenwood'un ayağına bir müdahalesi var ama Greenwood'un da bir müdahalesi var.

Bülent Yıldırım: Oyunun devam etmesi gerekirdi. Küçük şarjlar var.

"HATALI DÜDÜK"

42. dakikada Semedo, Trossard'a faul yaptı mı?

Seçim Demirel: Hatalı bir düdük. Gereksiz bir faul düdüğü.

Deniz Çoban: O kadar basit düdükler çalındı ki maçta.

"NET SARI KART"

44. dakikada İrfan Can'ın yerde kaldığı pozisyonda devam kararı doğru mu?

Deniz Çoban: Murillo'nun yaptığı net sarı kartlık faul.

Seçim Demirel: Kontrolsüz bir geliş.

Bülent Yıldırım: Can yakıcı bir faul. Hareketin bütününde kontrolsüz faul. Burada Murillo sarı kart görmeliydi.

"SARI KART KARARI DOĞRU"

45. dakikada Emirhan'a çıkan sarı kart doğru mu?

Deniz Çoban: Sarı kart kararı doğru.

Seçim Demirel: Sarı kart kararı doğru.

Bülent Yıldırım: Sarı kart kararı doğru.

"HAKEMİN TAKDİR ALANINDA"

47. dakikada Kerem Aktürkoğlu topsuz alanda yerde kaldı, devam kararı doğru mu?

Seçim Demirel: Eli hisseder hissetmez Kerem bırakıyor.

Deniz Çoban: Hakemin takdir alanında. Kerem kendini rahat bırakıyor.

Bülent Yıldırım: Hakemin takdir alanında.

"FAUL KARARI YANLIŞ"

50. dakikada Vlahovic'in Kante'ye faulü var mı, faul kararı doğru mu?

Deniz Çoban: İptal edilen bir gol diye savunmak doğru olmaz. Hakem düdüğü erken çaldı. VAR'ın alanını sınırladı böyle yaparak. Formadan tutmak tek başına ihlal değil, rakibin hareket kabiliyetini sınırlandırmalı. Bir anlık tutup bırakma.

Seçim Demirel: Bir tutup bırakma var. Faul kararı yanlış.

Bülent Yıldırım: Futbol içinde ikili bir mücadele. El oraya gitmiş ama etkisi sübjektif.

"KIRMIZI KART ÇIKMALIYDI"

51. dakikada Skriniar ile Vlahovic arasındaki gerginlik

Seçim Demirel: Maç başında birer sarı kart gösterse hakem, gerginliği buraya taşımayabilirdi. Hoş olmayan şeyler yaşandı. Yapılan bir hareket var. Karşılıklı kırmızı kartı doğru bulurdum.

Deniz Çoban: Hakem buraya tak tak iki tane sarı kartla gelmeliydi en azından. Skriniar minimum sarı kart doğru, kırmızı kart daha doğru olurdu. Vlahovic kesinlikle kırmızı kart görmeliydi. Vlahovic'in o hareketini AVAR, VAR'a iletmeliydi. Bu hareketi 70. dakikada bile görseler, müdahale edip attırabilirlerdi. VAR protokolü buna cevaz veriyor.

Bülent Yıldırım: Kantarın topuzu kaçtı. Baktılar yaptırım olmuyor, aşağılayıcı hareketlerle iki oyuncu sınırı aştı. Sarıyla başladınız ama ardından gelen hareketlerin cezasız kalmaması gerekirdi.

"SARI KART DOĞRU"

58. dakikada Cerny'e çıkan sarı kart doğru mu?

Deniz Çoban: Doğru karar.

Seçim Demirel: Doğru karar.

Bülent Yıldırım: Doğru karar.

"YANLIŞ KARAR"

63. dakikada Kerem'in Emirhan'a müdahalesinde faul kararı doğru mu?

Deniz Çoban: Yanlış karar.

Seçim Demirel: Yanlış karar.

Bülent Yıldırım: Yanlış karar.

"YANLIŞ KARAR"

67. dakikada Oğuz'un İlhan'a faulü var mı?

Deniz Çoban: Yanlış karar.

Seçim Demirel: Yanlış karar.

Bülent Yıldırım: Yanlış karar.

"ELLE OYNAMA VAR"

68. dakikada Trossard elle oynadı mı, devam kararı doğru mu?

Deniz Çoban: Devam kararı yanlış, elle oynama var.

Seçim Demirel: Elle oynadı, devam kararı yanlış.

Bülent Yıldırım: Elle oynadı, devam kararı yanlış.

GOL ÖNCESİNDE FAUL VAR MI?

73. dakikada Beşiktaş'ın golü öncesinde Kerem'e faul var mı?

Deniz Çoban: Etkisi çok düşük. Gol kararı doğru.

Seçim Demirel: Kolay bırakıyor Kerem.

Bülent Yıldırım: Devam kararı doğru.

PENALTI MI DEĞİL Mİ?

75. dakikada Fenerbahçe'nin penaltı beklediği pozisyonda devam kararı doğru mu?

Seçim Demirel: Salih dizini Kerem'in önüne koyuyor ve adım frekansını bozuyor. Ceza sahası içinde ve penaltı kararı daha doğru olurdu.

Deniz Çoban: Salih yukarıdan vücudunu koyuyor. Salih en yanlış hamleyi yapıyor, Kerem'in ayağının önüne çelmeyle iniyor. Temas ceza sahası çizgisi üzerinde. Benim için bu pozisyon penaltı.

Bülent Yıldırım: Salih doğru hamle yapamadı, topa temas edemedi. Ayağını yere koydu. Samimi fikrim, diz hamlesi Kerem tarafından Salih ayağını koyduktan sonra oluyor. Teması Kerem sağlıyor. Benim için bir ihlal yok burada.

"SARI KART OLMALIYDI"

82. dakikada Lukaku'nun faulü var mı, devam kararı doğru mu?

Deniz Çoban: Hakem kırmızı kart verse eleştirilmez. İki şey kırmızıdan kurtarıyor; temas noktası ve tam temas anında dizini büküyor.

Seçim Demirel: Sarı kart verse kabul ederdim. Hiçbir şey çalmadı.

Bülent Yıldırım: Net bir sarı kart.

"NET KORNER"

82. dakikada Lukaku'nun korner beklediği pozisyonda aut kararı doğru mu?

Deniz Çoban: Net bir korner.

Seçim Demirel: Net bir korner.

Bülent Yıldırım: Net bir korner.

"BÜTÜN DÜNYA KONUŞURDU"

87. dakikada Ake ve Ederson çarpıştı. Ardından Brown, Oh ile mücadelesinde yerde kaldı ve topu ağlara gönderdi.

Seçim Demirel: Bir FIFA hakemi, bir kaleci çarpışmış yerde yatarken bir hakem oyunu nasıl devam ettirir? Bunun izahı nasıl olur. İki oyuncu yerde yatıyor, oyunu devam ettiriyor. Oh'un da Archie Brown'a faulü var, çelme takıyor.

Deniz Çoban: Oh faulü yapmadan alıp golü atsa verecek demek ki. Bütün dünya konuşurdu. Hakem nasıl oynatıyor? Türkiye liglerinde atılmış en garip gol olacaktı. Meler'in bu maçtaki en ciddi hatası bu bence. Hakemliğin abecesi bu. Burada oyun hiç devam etmez. Meler, 49. dakikada kaldı.

Bülent Yıldırım: Yorum olmayacak kadar kötü bir örnekleme bu. Öbür şeyler sübjektiftir, tartışılır ama bunun savunulur, yorumlanır tarafı yok.

"HİÇ BIRAKMADI LUKAKU'YU"

90+3. dakikada Lukaku faul bekledi, oyun devam etti.

Deniz Çoban: Djalo hiç bırakmadı Lukaku'yu. Net faul.

Seçim Demirel: Kesinlikle faul.

Bülent Yıldırım: Kesinlikle faul. Sarı kart da veririm. Artık sportmenlik dışı hareket, çok uzun bir tutma bu.

"NET FAUL VE SARI KART"

90+4. dakikada Kerem faul bekledi.

Seçim Demirel: Murillo, bu kez de Kerem'i çekti, gitmesini engelledi. Faul tabii ki.

Deniz Çoban: Bu faul ve sarı kart.

Bülent Yıldırım: Burada faul var. Net sarı kart.

HAKEMİN KARNESİ

Halil Umut Meler
Halil Umut Meler

Deniz Çoban: Hakemlik kariyeri boyunca bir maçta bu kadar çok hatalı karar vermemiştir. Maçın en çok konuşulan kargaşa anında Ederson'a kart vermekle meşgul, iki oyuncu yerde yatarken oyun devam ettiriyor, oyuncu gole giderken düdük çalıyor.

Seçim Demirel: Standartı yakalayamadı. Başarısızdı.

Bülent Yıldırım: Başarısız bir yönetim.

Bu videoya da göz atabilirsin

Sizin için önerilen haberler yükleniyor...