Beklenmedik karar! Tolga Zengin...

28.03.2019 - 15:12 | Son Güncellenme: 28.03.2019 - 18:12

Beklenmedik karar! Tolga Zengin...

Beşiktaş'ta yönetimin kararıyla kadro dışı bırakılan 35 yaşındaki Tolga Zengin'ın, sezon sonunda futbolu bırakacağı öne sürüldü.

Star'ın haberine göre 2013 yılında Trabzonspor’dan Beşiktaş’a transfer olan ve 6 yıldır siyah beyazlı formayı giyen Tolga Zengin’in sezon sonunda futbolu bırakacağı belirtildi.

Bu sezon Beşiktaş’ta sadece 9 maçta forma giyen ve tartışmalı kaleci Karius’un arkasında yedek bekleyen Tolga Zengin’in 3 ay sonra kulübüyle olan sözleşmesi sona ererken, deneyimli eldivenin lig biter bitmez futbol kariyerine son vereceği öğrenildi.

Son günlerde Karius’un performansı hakkında ‘İki kolumu bağlasalar öyle goller yemem’ yorumunda bulunduğu iddia edilen Tolga Zengin’in 35 yaşına gelmesi ve kontratının bitecek olması oyuncunun kariyeri hakkında radikal karar vermesinde etkili olduğu ifade edildi.

Tolga’nın kadro dışı kalması ve sık sık taraftarların ağır eleştirileriyle muhatap olması milli kaleciyi yolun sonuna getiren sebeplerin başında gösterildi.

Karius'un durumu ne olacak?

 

Fatih Öztürk ve Fabri de gündemde

Sezon başında Liverpool'dan kiraladığı Loris Karius'un performansından memnun olmayan Beşiktaş, Fatih Öztürk ile prensipte anlaşırken Karius'un gönderilmesi halinde Fabri'yi de kadrosuna katacak.

Karius'la 1 yıl daha devam etmek istemeyen Beşiktaş Yönetimi, Alman kaleciyle yollarını ayırır ayırmaz Fulham'da kadroya bile giremeyen Fabri'yi kiralayacak.

Fabri'nin de dönmek istemesi bu transferi kolaylaştırıyor. Beşiktaş Yönetimi'nin Fabri dışında Akhisarspor'un tecrübeli eldiveni Fatih'i de transfer etmesi bekleniyor.

Erce Kardeşler de radarda

Spor Toto Süper Lig için iddialı bir konumda bulunan Altınordu'da takımın yıldız kalecisi Erce Kardeşler'e talip çıktı.

Avrupa kulüplerinin de radarında olan 25 yaşındaki file bekçisinin transferi için Beşiktaş'ın devrede olduğu belirtildi. 

Bu sezon Tolga Zengin'i kadro dışı bırakan, Alman file bekçisi Loris Karius'tan ise bir türlü verim alamayan siyah-beyazlıların, sezon biter bitmez Erce transferini noktalayacağı iddia edildi. 

Şimdiden Altınordu yönetiminin nabzını yoklayan Beşiktaşlı kurmayların mayıs ayında İzmir'e geleceği bildirildi. 

Çağlar Söyüncü, Cengiz Ünder, Barış Alıcı, Berke Özer ile Alican Özfesli gibi genç isimleri Avrupa ve Süper Lig'e kazandıran Altınordu'nun Erce için de hatrı sayılır bir bonservis bedeli belirleyeceği ve başka kulübe satılması durumunda pay alacağı vurgulandı.

 Erce, sezon başında da Belçika'nın Standard Liege ekibiyle görüşmüş hatta kırmızı-lacivertliler kulüple prensipte anlaşma sağlamıştı. Ancak Liege transferden son anda vazgeçmişti. 

İşte en başarılı kaleciler...

Spor Toto Süper Lig'de mücadele veren kaleciler arasında 2019 yılında en başarılı performansı sergileyen isim Çaykur Rizespor kalecisi Gökhan Akkan oldu. İşte 18 takımın kalesini koruyan kalecilerin 2019 yılındaki performansları...

Gökhan Akkan, Muslera ve Mert Günok, performanslarıyla bu sezon ön plana çıkan isimler oldu.

 

Senin için hazırladığımız haberler