Formula 1 Haberleri | Belçika GP'de Verstappen pole pozisyonunu aldı

Orhan Gülek
27.08.2022 - 17:57 | Son Güncellenme: 27.08.2022 - 18:52

Formula 1 sezonunun 14. yarışı olan Belçika Grand Prix'si öncesinde pole pozisyonu Red Bull pilotu Max Verstappen'in oldu. Ancak Hollandalı pilot, ceza aldığı için yarışa Carlos Sainz ilk sıradan başlayacak.

Formula 1 Haberleri | Belçika GP'de Verstappen pole pozisyonunu aldı

AJANSSPOR - HABER

Formula 1, yaklaşık bir aylık aranın ardından Belçika Grand Prix'i ile devam ediyor. Yaz arasından sonra gerçekleştirilecek ilk yarış olan Belçika Grand Prix'si sıralama turlarında Max Verstappen rüzgarı esti.

Sezonunun 14. yarışı olan Belçika Grand Prix'si öncesinde pole pozisyonu Red Bull pilotu Max Verstappen'in oldu. 

 

Max Verstappen'e grid cezası engeli

Belçika GP öncesi koşulan sıralama turlarında Red Bull pilotu Max Verstappen, son bölümde sadece bir tur atmasına rağmen en hızlı isim olmayı başardı ancak motor cezasından kaynaklı grid cezası nedeniyle geriye düştü ve pole pozisyonu ikinci olan Ferrari pilotu Carlos Sainz'a geçti.  Bu sonuçla pole pozisyonu kupası Verstappen'e giderken, resmi dökümanlarda ise Sainz kariyerinin ikinci pole pozisyonunu elde etti.

Leclerc dördüncü sırada kaldı

Bir diğer Red bull pilotu Sergio Perez, Sainz'ın 0.1 saniye gerisinde kaldığı seansı üçüncü sırada tamamladı ve yarışa yarın üçüncü sıradan başlayacak. Ferrari pilotu Leclerc, farklı bir strateji izlemesinin ardından 0.888 saniye geride dördüncü olurken, Alpine pilotu Esteban Ocan beşinci oldu.

İşte Belçika GP Grid Sıralaması

  1. Carlos Sainz Jr. Ferrari
  2. Sergio Perez Red Bull
  3. Fernando Alonso Alpine
  4. Lewis Hamilton Mercedes
  5. George Russell Mercedes
  6. Alexander Albon Williams
  7. Daniel Ricciardo McLaren
  8. Gasly AlphaTauri
  9. Stroll Aston Martin
  10. Vettel Aston Martin

Belçika Grand Prix'si ne zaman?

Merakla beklenen Belçika Grand Prix'si, 28 Ağustos Pazar günü TSİ 16.00'da başlayacak. 44 turluk yarış 7 kilometrelik Spa-Francorchamps Pisti'nde düzenlenecek.

Belçika Grand Prix'si hangi kanalda?

Formula 1 sezonunun 14. yarışı olan Belçika Grand Prix'si  S Sport 2 ve S Sport Plus uygulamasından canlı olarak yayınlanacak.

Senin için hazırladığımız haberler