"Belhanda böyle oynayacaksa, satış listesinde kalsın"

29.09.2020 - 14:50 | Son Güncellenme: 29.09.2020 - 14:59

Teknik direktör Mesut Bakkal, futbolun gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Galatasaray, Fenerbahçe ve hakemlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakkal, futbol kalitesini ise eleştirdi.

"Belhanda böyle oynayacaksa, satış listesinde kalsın"

Teknik direktör Mesut Bakkal, futbolun gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bakkal, Galatasaray, Fenerbahçe ve VAR sistemiyle ilgili konuştu. Bakkal, hakemlerin ilk haftalardan bu kadar eleştirilmesini doğru bulmadığını ifade etti. Radyospor'da Gün Ortası programında Emrah Karalinç'in sorularını yanıtlayan Mesut Bakkal'ın değerlendirmeleri şu şekilde:

"Satış listesinde koyulanlar bu kadar iyi oynayacaksa..."

Deneyimli teknik adam Galatasaray ile ilgili değerlendirmesinde, "Galatasaray kaliteli bir takım. Galatasaray kalecisi Fatih Öztürk bence katkı ve coşku açısından önemli katkı veriyor. Satış listesindeki adamlar gol atabiliyor. Satış listesine koyduğunuz her oyuncu iyi oynayacaksa böyle davranalım. Fatih Terim çok tecrübeli. Konuyu nasıl idare edeceğini biliyor. Belhanda aslında geçen sezon da son bölümlerde iyi oynuyordu" dedi.

"Emre Kılınç ben bu takımın oyuncusuyum diyor"

Emre Kılınç ve Taylan'ın Galatasaray'a katkısına dikkati çeken Mesut Bakkal, "Her sene aslında fazla oyuncu değiştirmeye gerek yok. Emre Kılınç ben bu takımın oyuncusuyum diyor. Taylan da performansıyla konuşuluyor. Galatasaray'da forvet hattı da kaliteli. Falcao çıkıp Diagne giriyor. Bu önemli. Büyük takımların üretkenliğe ihtiyaç vardır. Galatasaray'da üretken oyuncular orta sahada oynuyor" ifadelerini kullandı.

"Fenerbahçe'de hep belirsizlikleri sayıyoruz"

Fenerbahçe'de yapılan transferlerin bir hayli fazla olduğunu ifade eden Bakkal, "Erol Bulut'un kurduğu kadroyu beğenmeyenler oldu. Erol Hoca'nın işi çok zor. Lemos transferini doğru buluyorum. Kendisini çok beğendim. Valencia formsuz. Fenerbahçe'de hep belirsizlikleri sayıyoruz. Erol Bulut bir arayış içinde. Futbolda takım olmak çok önemli" değerlendirmesini yaptı.

"33. dakikaya kadar şut atılmayan, 2 kornerle maç bitirilen maçlar var"

Öte yandan Mesut Bakkal, hakemlerin sert şekilde eleştirilmesine de değindi. Bakkal, "Hakemlerin bu kadar eleştirilmesi yanlış. Önce herkes bir kendisine bakmalı diye düşünüyorum. Bu seneki takım boylarını ekibimle çıkardık. 40-50 metreye kadar takım boylarının açıldığını gördük. Bu ne demek? Bir stoper kendi cezasında, diğeri kendi ceza sahasında demektir. Orta sahada 2-3 tane 'gariban' koşuyor demektir. 33. dakikaya kadar şut atılmayan maçlar var. 2 köşe vuruşuyla biten maçlar görüyoruz. Herkes bence önce kendi temposuna bir bakmalı. Sahada oynanan oyuna bakmak gerek. Üretkenliğin ne kadar azaldığı ortada. Üretemiyoruz ve hakemlere suç buluyoruz" ifadelerini kullandı.

"VAR karar verirken dinlenmeye bayılan futbolcular var"

VAR sistemine karşın hataların olmasını doğru bulmayan Bakkal, "VAR, futbolun doğallığını bozuyor. Oyun soğuyor. Ama dinlenmeye bayılan oyuncular var. 2-3 dakika uzasın da biraz dinlenelim diyen oyuncular görüyorum. VAR olmasaydı bu kadar eleştiriyi kabul ederdim. Hakemler eleştirilebilir ama sadece hakem üzerinden oyunu okumamak gerek. İlk haftalardan hakemleri bu kadar zorlarsak sezon zor biter" diyerek sözlerini tamamladı. 

Senin için hazırladığımız haberler