"Belhanda çok duygusal"

18.03.2020 - 17:29 | Son Güncellenme: 18.03.2020 - 17:33

"Belhanda çok duygusal"

Belhanda'nın formu neden düşük? Fatih Terim neden Belhanda'dayı oynatıyor? Mert Hakan Yandaş ve Emre Kılınç, Galatasaray için yeterli mi?

Radyospor'da Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın canlı yayında sorularını yanıtlayan TFF Danışmanı Muhsin Ertuğral'ın açıklamaları şu şekilde:

Belhanda çok duygusal bir oyuncu!

"Her zaman dışarıdan yorum yapmak daha kolaydır. İçeriden her şey daha farklı. Belhanda maalesef kalitesinin ve potansiyalinin altında kalıyor. Teknik adamlar onu bu kalitesi için oynatıyor. Belhanda çok duygusal bir oyuncu."

Galatasaray'da futbolcular hareketli olmalı!

"Yeteneklerini bazen gösteremiyor. Ülkemizde futbol biraz daha fiziksel mücadeleye dayalı. Belhanda geçmişinde daha iyiydi. Ben Belhanda'yı savunmuyorum ancak Belhanda topu aldığı zaman öndeki oyuncular haraketli olmalı. Teknik adamlar günlük çalışmalara önem verirler. Belhanda'nın antrenman performansı çok iyi olabilir. Bu oyuncunun iyi olduğunu herkes biliyor. Belhanda çok duygusal. Fatih Terim'in kararlarına saygı duymak lazım. Böyle oyuncular büyük maçlarda kendilerini gösterir. Fatih Hoca hissederek bu kararı verdi. Kadro içi faktörlerde ayrı bir dinamizm var."

Baskı altında oynamak çok başka!

"Mert Hakan ve Emre Kılınç bu sezon  çok iyiydi. Bu duruma sadece bireysel olarak bakmamak lazım. Sivasspor bu sene çok iyi. Bu oyuncular gösterdikleri performanslarla scoutların dikkatini çekti. Galatasaray'ın bu oyunculara yönelmesi doğru bir karar. Bu oyuncular sadece Galatasaray'a değil farklı takımlara da gidebilir. Nazım'ı hepimiz biliyoruz. Nazım Sangare'nin inişleri ve çıkışları var ancak çok kaliteli bir oyuncu. Bu tarz oyuncular çok yok. Ben Serdar Gürler'i de çok beğeniyorum ancak büyük takım çok farklı. Bu oyuncular baskı altında ne yapabilir? Önemli olan bu sorunun cevabı. Bu transferlerde ilerlemiş bir durum var. Artık Mart ayındayız. TFF'nin uluslararası teknik danışmanı oldum. Burada maçları ve oyuncuları inceleyip teknik anlamda bir danışmanlık yapıyorum."

Senin için hazırladığımız haberler