Belhanda gitti, Galatasaray eridi

11.04.2021 - 00:09 | Son Güncellenme: 11.04.2021 - 00:13

Galatasaray'da Sivasspor maçının ardından yaptığı açıklamalar sebebiyle sözleşmesi feshedilen Belhanda'nın ayrılığı birçoklarını mutlu etse de Cimbom 10'suz da yapamadı. Sarı - kırmızılar Belhanda olmadan çıktığı 3 maçta 1 puan alabildi.

Belhanda gitti, Galatasaray eridi

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaray'da 7 Mart'ta oynanan Sivasspor maçı sonrası Younes Belhanda, sahanın zeminiyle ilgili sert açıklamalar yapmış "Yöneticiler sosyal medyada gezmek yerine sahanın zeminiyle ilgilenmeliler" şeklinde ifadeler kullanmıştı.

 

Belhanda'nın bu sözleri pahalıya mal olmuş ve oyuncunun sözleşmesi feshedilmişti. Ayrılığın hemen akabinde oynanan Kayserispor maçı kazanılsa da sonrasında sarı - kırmızılılar Belhanda'sız çok sıkıntı yaşadı.

Galatasaray 3 maçta 1 puan alabildi

Galatasaray, Belhanda'sız çıktığı son 3 maçında sadece 1 puan toplayabildi. Çaykur Rizespor'a evinde 3 puan kaybeden Cimbom, Hatayspor deplasmanında da 3-0 mağlup oldu. Son olarak evinde Fatih Karagümrük ile karşılaşan sarı-kırmızılılar sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

2020-2021 sezonunda skora en çok katkı veren isim Belhanda!

Younes Belhanda bu sezon Galatasaray formasıyla 8 gol, 3 asistlik performans sergilemişti. Faslı oyuncu, sarı-kırmızılı takımda toplamda en çok doğrudan skora katkı veren isim. Belhanda'yı aynı gol sayısına sahip, ancak 2 asit yapan Radamel Falcao takip ediyor.

Belhanda'nın 2020-21 sezonu performansı

Faslı oyuncu, Galatasaray yönetimi tarafından sözleşmesi feshedilene kadar ilk 11'da 17 maça çıktı, 5 kez de oyuna sonradan girdi. Belhanda'nın gol atıp asist yaptığı maçlar şöyle:

  • Başakşehir-Galatasaray (1 gol)
  • Sivasspor-Galatasaray (1gol, 1asist)
  • Galatasaray-Gençlerbirliği (3 gol)
  • Galatasaray-Denizlispor (1 gol,1 asist)
  • Galatasaray-Başakşehir (1 asist)
  • Galatasaray-Darıca Gençlerbirliği (Türkiye Kupası, 1 gol)
  • Galatasaray-Hajduk Split (Avrupa Ligi eleme maçı, 1 gol)

Belhanda'nın Galatasaray performansı

Faslı oyuncu, sarı kırmızılar ile tüm kulvarlarda 131 maça çıktı. Bu karşılaşmalarda 22 gol atarken 26 asist yaptı.
 

Senin için hazırladığımız haberler