Belhanda ile kavga etmişti, 7 maç sonra 11'de

13.03.2021 - 18:57 | Son Güncellenme: 13.03.2021 - 22:24

Son dakika haberleri... Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Kayserispor'a karşı Galatasaray'ın ilk 11'inde Emre Akbaba yer alıyor. 28 yaşındaki futbolcu böylece 7 maç sonra ilk 11'de maça çıkmış olacak. Akbaba, Ziraat Türkiye Kupası'nda Darıca Gençlerbirliği maçında Belhanda'yla yaşadığı frikik gerginliğinden sonra kadroda düzenli olarak yer bulamamıştı. İşte detaylar...

Belhanda ile kavga etmişti, 7 maç sonra 11'de

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaray'da gözden çıkarılmış gibi gözüken Emre Akbaba, Kayserispor karşılaşmasında yeniden şans buldu. Sözleşmesi yönetim tarafından feshen edilen Yonues Belhanda ile Türkiye Kupası maçında frikik tartışmasına giren Emre Akbaba o günden sonra teknik heyet tarafından çok tercih edilmemişti.

Galatasaray'da Belhanda'nın ayrılığından sonra orijinal 10 numara olarak nitelendirelecek tek isim olarak gözüken Emre Akbaba, Kayserispor maçında ilk 11'de yerini aldı. Özellikle bu sezon eleştirilerin odağında olan 28 yaşındaki futbolcu son haftalarda oynamakta zorlanıyordu. En son 29 Ocak'taki Gaziantep FK maçında ilk 11'de başlayan o maçta da devre arasında oyundan alınan milli futbolcu 7 karşılaşma sonra ilk 11'de şans buldu.

Sadece 19 dakika

Emre Akbaba bu 7 haftalık süreçte sadece Kasımpaşa maçında 19 dakika süre almıştı. Başakşehir, Fenerbahçe, Alanyaspor, Ankaragücü maçlarında kulübede bekleyen Emre Akbaba, Erzurum ve Sivas mücadelelerinde kadroya girememişti.

Belhanda ile duran top için kavga etmişti

Bu sezon Galatasaray'ın Ziraat Türkiye Kupası'nda Darıca Gençlerbirliği ile oynadığı maçta ceza alanının önünde kazanılan frikik yüzünden Belhanda ile Emre Akbaba tartışmıştı. İki oyuncu topu kullanmak için sahada kavga etmişti. Aralık'ta yapılan maçtan sonra teknik heyet Emre Akbaba'ya çok şans vermemişti.

Bu sezon 1 gol 3 asistle oynuyor

Emre Akbaba, bu sezn Denizlispor'a gol attı, Çaykur Rizespor maçında 2 Denizlispor karşılaşmasında 1 asist yaptı. Oyuncu 2018-2019 sezonundan beri giydiği sarı kırmızılı formayla Süper Lig'de toplam 7 gol attı, 6 kez asist yaparak takımına gol katkısı sağladı. Oyuncunun ayrıca Türkiye Kupası'nda 3 golü Şampiyonlar Ligi'nde 2 asisti bulunuyor. Galatasaray, Emre Akbaba'yı Alanyaspor'dan transfer ederken Fenerbahçe ile büyük çekişme yaşamıştı.  Bu sezon sözleşmesi bitecek futbolcu, Galatasaray formasıyla iki büyük sakatlık geçirdi.

Senin için hazırladığımız haberler