Belhanda: Mustafa Cengiz hayatını kaybetti o yüzden her şeyi anlatmak istemiyorum

Feride Kara
21.12.2021 - 17:23 | Son Güncellenme: 21.12.2021 - 17:33

Galatasaray'dan ayrılık sürecini Fransız basınına anlatan Faslı oyuncu Younes Belhanda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Belhanda: Mustafa Cengiz hayatını kaybetti o yüzden her şeyi anlatmak istemiyorum

Galatasaray'dan olaylı bir şekilde ayrılan Faslı yıldız Belhanda Fransız basınından So Foot'a röportaj verdi. Belhanda ayrılık aşamasını, Fenerbahçe'yi ve Fatih Terim'i anlattı. 

Sneijder'in 10 numaralı forması 

Evet, çünkü kulüp 10 numarayı o hala Galatasaray'dayken alıp bana verdi. Taraftarlar da anlayamamıştı. Sanki numarasını ben çalmışım gibi! Ama benim hiçbir talebim olmadı. Onlar bana teklif etti ben de neler olacağını bilmeden kabul ettim. Ben futbola aşığım, numaraya değil. Bunun da kanıtı, Nice'te 5 numaralı formayı giyiyordum. Ama beni 10 numaralı formayla görenler sandılar ki Sneijder'le aynı şeyleri yapacağım. Fakat ben golcü değilim, ben oyun kurucu bir futbolcuyum. Bu numaranın üstünü çizmeliydim en azından sakin olurdum. (gülüyor)

Fatih Terim bir baba gibi

Fatih Terim benim için bir baba, gerçekten. Onun en sevdiğim yanı oyuncularını zor durumlarda hep korumasıdır. Akıma kapılmayıp eleştirilerin karşısında duracak cesareti var. Örneğin, Real Madrid'le oynadığımız maçta oyundan çıkarken ıslıklanmış ve bunu haksız bulduğum için taraftara kötü bir tepki vermiştim. Terim beni orada bile kamuoyu önünde savundu.

Fenerbahçelilere ben burda olduğum sürece şampiyon olamazsınız dedim

Fenerbahçe'ye karşı olan maçları seviyordum. Bu Montpellier-Nimes maçlarına benziyor ama onun bin katı daha yoğunu. Bu rekabetin bir parçasıydım ama saha dışında da saygı duyarım. Ancak rekabet, rekabettir. Onlara, "Ben burada olduğum sürece şampiyonluk kazanamayacaksınız" dedim. Oynadığımız 8 maçı da kaybetmedik. Galatasaray, ben ayrıldıktan sonraki ilk maçını kaybetti.
 

 

Ayrılık süreci 

Her şey başkan yardımcısı Abdurrahim Albayrak'ın bana gelip, 3 yıllık kontratın beklediğini söylemesiyle başladı. Abdurrahim Albayrak'ı çok severim. Maaşımı yarı yarıya indireceklerini söylediler. Çok iyi, çok memnundum. Galatasaray benim hayatımın bir parçası. Detayları görüşmek için başkan Mustafa Cengiz'in ofisine gittik. İki saat boyunca tartıştılar ve en sonunda Albayrak gitti. Başkanla yalnız kaldım. Bana, "Ne istiyorsun?" dedi. Ben de sözleşme uzatmak için orada olduğumu söyledim. Bana, "Uzatma mı? Ne uzatması?" dedi.

Zemini eleştirince kovuldum

Şu an bunu konuşmak doğru değil çünkü FIFA nezdinde onlara karşı bir davam var. Ama kötü bir şekilde kovuldum. Bunu, hayatımın bir parçası olan kulübe karşı istemezdim. Sonra, Mustafa Cengiz hayatını kaybetti bir süre önce Allah rahmet eylesin. Dolayısıyla her şeyi anlatmak istemiyorum. Bir işe yaramayacak. Kulübe ve avukatlara rağmen beni gönderme kararı aldılar ve kimse bir şey anlamadı. Fatih Terim kalmamı istedi ve durumu düzelteceğini söyledi.

Senin için hazırladığımız haberler