Belhanda ve Feghouli için 50 milyon euroluk paket!

09.06.2018 - 13:47 | Son Güncellenme: 09.06.2018 - 13:47

Galatasaray, Sofiane Feghouli ile Younes Belhanda'yı körfez ülkelerine satıp, mali yönden rahatlamanın planlarını yapıyor.

Teknik direktör Fatih Terim’in, “Satılabilir” dediği iki oyuncudan çifte kazanç sağlanacak. Bonservislerinden 15 milyon euro beklenen futbolculardan Sofiane Feghouli sözleşme sonuna kadar kalırsa 20, Younes Belhanda ise 13-14 milyon euroluk bir maliyete ulaşacak.

Galatasaray’ın bu yaz döneminde ilacı Feghouli ve Belhanda olacak. Cim-Bom’da satışına onay verilen iki oyuncu için Körfez ülkelerinden teklifler geldiği ve yaklaşık 15 milyon euroluk bir bonservis beklendiği bildirildi.

Her iki oyuncunun yüksek maliyetleri ile beraber performanslarını mercek altına alan teknik direktör Fatih Terim’in, “Satılabilir” raporunun ardından teklifleri değerlendirme kararı alan yönetim, 15 milyon euroluk talebin karşılanması halinde bu oyuncularla yollarını ayıracak.

Böylece Galatasaray bu transfer dönemi için hem kaynak bulacak hem de mali yönden önemli bir yükten kurtulacak. Çünkü Galatasaray, 4 yıl daha sözleşmesi bulanan Feghouli’ye sadece garanti ücret olarak 15.4 milyon euro ödemek zorunda... Başarı bonusları ve primler eklenince bu rakam 20 milyon euroya yaklaşıyor.

Belhanda’ya ise kalan 3 yıl için sarı-kırmızılı kulübün ödemek zorunda olduğu garanti para, 10.5 milyon euro. Faslı futbolcu, başarı bonusları ve primlerle beraber 13-14 milyon euro alacak. Ayrıca bunların vergileri de Galatasaray’a ayrı bir yük olacak.

Müslümanlık avantaj

Özellikle Katar ve Suudi Arabistan gibi Körfez ülkelerinin bu iki futbolcu konusunda ısrarlı oldukları belirtildi. Bu ülkelerdeki takımlar, bu futbolcuların müslüman olmaları nedeniyle uyum sorunu yaşamayacaklarını düşünüyor. Feghouli’nin sarı-kırmızılı kulübe zorluk çıkarmayacağı ancak Belhanda’nın bu noktada nasıl bir reaksiyon vereceği ise bilinmiyor. (Skorer)

Senin için hazırladığımız haberler