Belhanda'nın bonservis ücreti hakkında için flaş iddia!

09.02.2018 - 17:01 | Son Güncellenme: 09.02.2018 - 17:01

Belhanda'nın bonservis ücreti hakkında için flaş iddia!

FIFA menajeri Ayhan Yeşilbaş, Dursun Özbek döneminde yapılan Younes Belhanda transferiyle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. 

Diğer yandan Gomis'in Galatasaray'dan ayrılması ile iligli iddialar ortaya atılırken, golcü futbolcunun Çin'e transfer olabileceği yönündeki haberler hakkında Çinli gazeteciler Radyospor'a açıklamada bulundu.

Ajansspor'un konuyla ilgili sorusunu yanıtlayan Yeşilbaş, "Belhanda'yı ben zamanında Galatasaray'a getirebilirim demiştim, 5-6 milyon euroya bu transferi bitirebilirim demiştim. Ben 5 milyona anlaşmıştım iyi bir pazarlıkla bu fiyata inilecekti" dedi.

1 BUÇUK MİLYON EURO MENAJERLİK PARASI

Yeşilbaş, "Galatasaray daha sonra bu transfer 8 milyon Euro'ya bitirdi ben ise 5'e getirebileceğimi söylemiştim. Aradaki 3 milyonluk farkın ne olduğunu bilmiyorum, menajere verildi mi bilemem. Şimdi Galatasaray 8 milyon Euro ödedi, gazetenin haberine göre ayrıca 1.5 milyon euro menajer komisyonu ödenmiş gözüküyor. 9.5 milyon euroya mal oldu. Ben Belhanda için teklifimi Levent Nazifoğlu'na yapmıştım, bana herhangi bir cevap gelmedi bir 10 gün sonra 5 milyon dolara anlaştığım Belhanda 9.5 milyon euroya Galatasaray'a geldi" ifadelerini kullandı. 

"BANA BENİ BEŞİKTAŞ'A GÖTÜR" DEDİ.

Yeşilbaş, "Belhanda Galatasarayla anlaşırken bana haber gönderip beni Beşiktaş'a götür diye mesaj gönderdi bunu da Belhanda'ya yakıştıramadım" dedi.

BREZİLYALILAR

Brezilya pazarına hâkim olan Yeşilbaş, "Vagner Love, bence Beşiktaş'a çok faydalı olacaktır. Doria Malatyaspor'a çok faydalı olacaktır. Robinho, transferi Sivasspor için çok iyi oldu ben hem genç oyunculara hem de takıma çok şey katacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Galatasaray'ın yaz transferi döneminde Dinamo Kiev'den kadrosuna dahil ettiği; 27 yaşındaki Faslı oyuncu Sarı Kırmızılı formayla çıktığı 20 maçta; 2 gol, 8 asist kaydetti.

Galatasaray'da sergilediği performansla zaman zaman eleştirilen Belhanda, Ziraat Türkiye Kupası'nda Atiker Konyaspor'la oynanan, Sarı Kırmızılı takımın 4-1 kazandığı çeyrek final rövanş maçının ardından konuştu.

Maçta istekli bir görüntü sergileyen Belhanda, "İyi bir skor aldık ve şu anda yarı finaldeyiz. Zor maçlar oynandı. Geri düşmemize rağmen skoru tekrar lehimize çevirdik. Bunun için çok mutluyuz. Her zaman oynamak istiyorum her oyuncu gibi. Bu akşam çok koştuk ve hocamızın istediklerini yaptık. Kazandığımız için mutluyuz"dedi. 

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'de karşılaşma sonrasında Faslı yıldız Belhanda'ya ayrı bir parantez açtı.

"Sivas'ta kaybettikten sonra son 3 günü..."

Sivas'ta kaybettikten sonra son 3 günü dolu dolu geçirmiştik. Teknik analizde detaylı konulara girdik. Sonrasında taktik idmanlarımızda daha çok bir araya geldik. Belhanda bizim iyi oyuncularımızdan birisi. Bugün sahanın en iyilerindendi. Daha da iyi olacaktır. 

Gomis'le de, Belhanda'yla da Nagatomo'yla da tek tek konştuk. Takım olarak da konuşmalar yaptık. Bundan sonra Belhanda'yı orta sahanın ortasında da görebiliriz forvet arkasının dışında. 

Orada oynayacak yetenekleri de var. Ben yetenekli oyuncuya hiç bir zaman sırtımı dönmem. Nagatomo'yla beraber Belhanda takımın en iyilerindendi. Bugün bütün oyuncularımdan memnundum.

AJANSSPOR -

Geçtiğimiz sezonu kiralık olarak Fransa Lig 1 ekiplerinden Nice'de geçiren Belhanda, 31 karşılaşmada görev alırken; 3 gol, 6 asist kaydetti.

Belhanda, Fas A Milli Takım'ın da forma giydiği 21 maçta; 4 gol kaydetti. 

Yıldız oyuncu kulüp kariyerinde ise 306 karşılaşmada; 46 kez fileleri havalandırdı.

Galatasaray'da Gomis ayrılıyor mu? Flaş iddia..

Galatasaray, bir önemli yıldızını da gözden çıkarmak üzere.

Akşam gazetesinde yer alan habere göre; sıkıntılı olan mali duruma nefes aldırmak için sıcak para arayışında olan Sarı-Kırmızılı Yönetim’in imdadına Fransız golcüsü Bafetimbi Gomis yetiştirdi.

Cim-Bom’un idarecileri 33 yaşındaki forvet için Çin’den gelen 9 milyon euro civarındaki teklifi değerlendirmeye aldı.

Yapılan görüşmeler sonrası anlaşma aşamasına gelen G.Saray yönetiminin ufak pürüzlerin giderilmesi durumunda transferi önümüzdeki günlerde açıklayacağı belirtildi.

Yeteri kadar koşmadığı gerekçesiyle yedek kulübesinde oturacağı konuşulan tecrübeli golcünün Çin’den gelen yıllık 7 milyon euroluk teklife sıcak baktığı da öğrenildi.

TRANSFER 28 ŞUBAT’TA BİTİYOR

Devre arasında mutlaka forvet transferi isteyen G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim’in 33 yaşındaki golcünün satılması konusunda henüz net bir karar vermiş değil.

Çin Ligi’nde transfer dönemi 28 Şubat’ta bitiyor. Cim-Bom, Fransız golcü için sezon başında Swasea’ye 2.5 milyon euro bonservis bedeli ödemişti.

Başarılı ismin Sarı-Kırmızılı kulüble sözleşmesi 2019-20 sezonunun sonunda bitiyor. 33 yaşındaki forvet, G.Saray’dan yıllık 3 milyon 350 bin euro garanti ücret alıyor.

Fransız yıldıza 2.5 milyon euro da imza parası verilmişti. Gomis, Sarı-Kırmızılı forma ile çıktığı 24 resmi maçta 17 gol, 5 asist yaparak takımına katkı sağladı.

Tecrübeli oyuncunun satılması sonrası Fatih Terim’in elinde forvet olarak Eren Derdiyok ve Sinan Gümüş kalacak.

Çin basınından Radyospor'a flaş açıklama:

Gomis ve Talisca için Çin takımlarının ilgisi devam ederken; Çin basınından flaş açıklama geldi.

Çinli gazeteci Tianqui Zhang, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a son gelişmeleri aktardı.

"Gomis'le birçok Çin kulübünün ilgilendiğini ben de duyuyorum çünkü tarzı ve pozisyonu çok cazip geliyor Çin kulüplerine. Beijing Guoan ilgilenmiyor ama Javier Mascherano'nun takımı Hebei China Fortune Gomis'le ilgilenebilir"

"Bir aydan daha az bir süre var transfer için süre azalıyor, 5 milyon euro sınırı var Çin'de eğer Gomis'e 5 milyon dolar bir kulüp verirse bir o kadar vergi ödemesi de gerekiyor. Galatasaray'ın 5 milyondan daha fazla isteyeceğini de varsayacak olursak bu transfer zor gözüküyor."

"Anderson Talisca ile Beijing Guoan ilgileniyor bunu net bir şekilde söyleyebiliriz. Bu oyuncu için Benfica kulübü ile temasa geçmiş durumdalar."

Senin için hazırladığımız haberler