Belhanda'nın çarpıcı derbi istatistiği!

24.10.2017 - 12:30 | Son Güncellenme: 24.10.2017 - 12:30

Belhanda'nın çarpıcı derbi istatistiği!

0-0 biten Galatasaray - Fenerbahçe derbisinde Belhanda, oyundan atılana kadar sahanın en efektif ismi olmayı başardı.

Aykut Kocaman’ın, Galatasaray’ı kilitleme taktiği öyle bir tuttu ki Fernando maç boyunca 61 kez topla buluştu. Sadece 42 pas yapabildi. İkinci yarıda sadece 16 pasla oynadı. Bu maça kadar maç başına 98 kez topla buluşan Fernando’nun pas averajı da yüzde 77.3’e geriledi.  Buna rağmen Fernando, yüzde 95,2 başarıyla pas yaparken; 5 top çalıp 4 pas arası yapmayı başardı.

Belhanda atılana kadar sahanın en efektif ismiydi

Aykut Kocaman’ın ilk döneminde Alex’in yerine aldırmak için çıldırdığı Younes Belhanda, kırmızı kartla atıldı… o dönemde Fenerbahçe, Belhanda ile görüşmelerini KAP’a dahi bildirmişti. Cezayirli, atıldığı dakikaya kadar da sahanın en hırçın ismi olarak dikkat çekti.

En son Nice forması giyerken 21 Aralık 2016’daki  Bordeaux maçında kırmızı kart gören Belhanda, ilk yarıda da Valbuena’nın suratına vurdu.

Belhanda, aslında oyundan atılana kadar sahanın en fazla kilit pası yapan (5), Galatasaray’ın en fazla orta yapan (9) oyuncusu olarak öne çıkyordu.

Maicon en iyi olarak öne çıktı

Tudor’un saplantısı 3’lü defans Konya deplasmanından sonra Fenerbahçe karşısında da hortladı… Hırvat teknik adam, Maicon’u merkez, Denayer’i sağ, Serdar Aziz’i sol stoper gibi oynattı.

Galatasaray’da Maicon, 6 atağı uzaklaştırıp 4 top çaldı ve 5 hava topu kazanarak takımının en başarılı ismi oldu. 49 pasla Galatasaray’ın en fazla pas yapan oyuncusu olurken, 2 de kilit pası attı. Yaptığı 17 uzun top girişiminin 11’inden de başarı ile ayrıldı.

Feghouli'ye 88 dakika nasıl sabretti?

Maicon ve Belhanda gibi Feghouli de daha önce Fenerbahçe’nin gündemine gelmişti… Cezayirli oyuncu Türkiye’deki ilk derbisinde büyük hayal kırıklığı yarattı. Oyunda kaldığı sürede sahanın en fazla top kaybı (19) yapan ismi oldu. Attığı 2 şutta da isabet sağlayamadı. Hiç kilit pas veremedi. Sadece 1 kez adam geçebildi. Yapabildiği 25 pasın sadece yüzde 68’inde başarı sağlayabildi. Tudor’un, Feghouli’ye 88 dakika sabredip geçen haftanın en iyisi Selçuk İnan’a hiç şans vermemesi şaşırttı.

Kaynak: Fotospor

Senin için hazırladığımız haberler