Başakşehir'de Emre Belözoğlu, Gent Yenilgisi Sonrası Konuştu

Orhan Gülek
15.03.2023 - 22:22 | Son Güncellenme: 15.03.2023 - 22:33

UEFA Konferans Ligi rövanş maçında sahasında Gent'e yenilerek turnuvaya veda eden Başakşehir'de teknik direktör Emre Belözoğlu maç sonu değerlendirmede bulundu.

Başakşehir'de Emre Belözoğlu, Gent Yenilgisi Sonrası Konuştu

AJANSSPOR - HABER

Başakşehir, UEFA Konferans Ligi rövanş maçında sahasında Gent'e farklı kaybederek turnuvaya veda etti.

Karşılaşma sonrası Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu açıklamalarda bulundu.

"Oyun iştahı konusunda teşekkür ediyorum"

İlk olarak mücadeleden dolayı futbolcularına teşekkür eden Belözoğlu, "Çok üzgünüm. 14. maçımızı oynadık. 8 galibiyet aldık. Kulübümüzün 50 maçta 17 galibiyeti var. Bu ikinci mağlubiyetimiz oldu. Ne yazık ki yenilmek konusunda da acı verici senaryolar... Oyunculara kapasitelerince gösterdikleri istek, arzu ve oyun iştahı konusunda teşekkür ediyorum." dedi. 

"Üzgünüm"

Yenilgiden dolayı özür dileyen genç teknik adam, "Bugün de doğru bir stratejisiyle başladık. Ama bu tempoyu yakalama konusunda bize göre daha genç ve dinamik takım vardı. Buraya gelip destekleyen herkesten özür diliyorum. Ülke puanına iyi hizmet eden takımlardan biriydik. Çeyrek finale kalmak isterdik. Olmadı. Üzgünüm." dedi.
 

İlgini Çekebilir
Hiç Gent'ilmen çıkmadı! Başakşehir'i 6 dakikada eledi
Habere Git

"Teknik adamlıkta bunları yaşamak da varmış"

Gent'in hem oyuncu hem de oyun kalitesi olarak kendilerinden daha üstün olduğunun altını çizen Emre Belözoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Oyuncu tipi, oyun anlayışı, ritmi... Bunların tek sebebi oyun, oyuncu değil de depremin getirdiği ara, 6. günde 3. maçımıza çıktık. Ortalama yaşımızı düşündüğümüzde 1 gün sonra oynamak bile daha iyi olabilirdi. Teknik adamlıkta bunları yaşamak da varmış. Galatasaray maçında da böyle olmuştu, geldiler gol yedik, geldiler gol yedik."

"Avrupa'nın çok önemli oyuncularından biri olacak"

Maçta 3 dakika 24 saniye içinde 3 gol atan Emmanuel Gift Orban, Avrupa kupaları tarihinin en hızlı hat-trickini yapan oyuncusu oldu.

Orban'a da değinen Belözoğlu, "Karşımızda Avrupa futbolunun çok önemli oyuncularından biri olacak bir futbolcu var. Oyuncu ve oyun kalitesi olarak bizden daha iyi bir takım vardı, bunu kabul edelim." dedi.

Gift Orban dikkatleri üzerine çekti

Gent'in forvet oyuncusu son dönemde yükselen grafiğiyle dikkat çekiyor. 20 yaşındaki forvet, son lig maçında Zulte Waregem karşısında 4 gol buldu. Başakşehir ile oynanan ilk maçta da Orban takımının golünü bulan isimdi. 

6 günde 8 gol bulan forvet bir anda piyasanın dikkatini çekti. 

Senin için hazırladığımız haberler