Belözoğlu ve Bulut'a mesaj: "Egolardan sıyrılmalılar"

07.10.2020 - 12:24 | Son Güncellenme: 07.10.2020 - 12:34

Teknik direktör İrfan Buz, futbolun gündemine yönelik dikkat çeken tespitler ve yorumlar yaptı. Buz, sportif direktör - teknik adam ilişkisi hakkında, 'Egolar' devreden çıkmalı diyor.

Belözoğlu ve Bulut'a mesaj: "Egolardan sıyrılmalılar"

Teknik direktör İrfan Buz, futbolun gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Fenerbahçe'nin 18 oyuncu transfer etmesi sonrası Erol Bulut neler yapacak? Emre Belözoğlu ile Erol Bulut arasındaki iletişim için İrfan Buz ne düşünüyor? Şampiyonluk yolunda kimler çekişir? A Milli Takım için ne gibi tespitleri var? İrfan Buz, tüm sorulara yanıt verdi.

Radyospor'da Gün Ortası programında Emrah Karalinç'in sorularını yanıtlayan İrfan Buz'un açıklamaları şu şekilde:

"Bence 7 ya da 8. haftadan sonra tempo yükselir"

-İlk 4 haftada oynanan maçlar arasında aklımızda kalan maç sayısı çok az. Sizce takımlar gerçek ritmini ne zaman bulacak?

Takımlar tam ritmini bulamadı. Ligin seviyesi şu anda beklediğimiz gibi değil. Tabii milli takım arası var. Pandemi döneminde takımları oturtmak da kolay değil. 7 ya da 8. haftadan sonra temponun daha fazla yükseleceğini umuyorum.

"Ustalık futbolcuları idare etmekte"

-Fenerbahçe kadroyu sil baştan yaptı. Yönetim ve Emre Belözoğlu gereken hamleleri yaptı diyebiliriz. Top artık Erol Bulut'ta diye düşünüyorum. Sizin kanaatiniz nedir?

Seviyeyi yükseltmek için kaliteli oyunculara ihtiyaç var. Takım olmak da önemli. Teknik adama çok büyük iş düşüyor. Futbolcuları idare etmek bir ustalık. Sadece taktiksel değil, zihinsel anlamda da bu önemli. Fenerbahçe'de her oyuncu oynamak isteyecektir. Bu karakterleri doğru idare etmek ve o olguyu oluşturmak teknik adamın işi.

"Ortak bir hedef belirlemek ve ilerlemek gerekiyor"

-Kadroda birçok yıldız oyuncu var. Yıldızlardan biri oynamadığında problem olur mu sizce?

Paris Saint Germain ve Bayern Münih'i izledim. Dışarıdan bakılınca her şey mükemmel gibi görünüyor. Ama öyle değil. İki takımın teknik adamları oyuncuları idare ederken zorlanıyor. Ustalık burada. İletişim çok önemli. Liderlik ve takımdaşlık önemli. Ortak bir hedef belirlemek ve bu konuda ilerlemek gerekiyor. Bu konuda iş Erol Hoca'ya kalmış durumda.

"Ortak payda Fenerbahçe ise egolardan sıyrılmalılar"

- Gelelim Erol Bulut - Emre Belözoğlu konusuna. Teknik adam ve sportif direktör arasındaki iletişim nasıl olmalı?

Sportif direktör ve teknik direktör konusunda istişare çok önemli. Emre Belözoğlu'nun çok iş yaptığını hepimiz gördük. Ortak bir hedef olunca egonun burada kaybolması gerekiyor. Ego çatışmasına girildiğinde sıkıntılar ortaya çıkar. Burada senkronize gidilmesi gerekiyor. Yoksa başarı gelmez.

"Öncelik takım olmakta"

-Hocam, Fenerbahçe transferleri yaptı. Oyuncuları aldı. Peki, teknik adam ne yapmalı? Önceliği ne olmalı?

Transferde gövde gösterisi yapabilirsiniz. Eksik bölgelere doğru transferler, nokta atışlar yapmak gerekiyor. Bir mevkide 2-3 üst düzey adam olunca sıkıntı yaşayabilirsiniz. Novak ve Caner... Biri oynamadığında sıkıntı çıkar mı? Fenerbahçe, taraftarlarını büyük hayal kırıklığı yaratmıştı. 'Bu sene şampiyonluk için favoriyiz' demek istiyorlar. Fakat; takım olmak çok önemli. Öncelik de bu bence.

"Fenerbahçe'nin rakibi Galatasaray"

-Transfer şampiyonu Fenerbahçe... Peki, işin realitesi nedir? Kimler yarışta olur?

Fenerbahçe'ye bu sene rakip olarak Galatasaray'ı görüyorum. Başakşehir ve Beşiktaş çok kötü başladı. Trabzonspor kan kaybı yaşıyor. Kalite anlamında Fenerbahçe gerekeni yakaladı. Ama bunu eyleme dönüştürmek ve takım olabilmek çok önemli diye düşünüyorum.

"Ümit Milli Takımı'ndan 3 kişi sayamazlar"

-Sadece maçların olduğu dönemde hatırladığımız milli takım konusuna geleyim. Almanya, sonrasında da Rusya ve Sırbistan maçlarımız var. Özellikle vurgulamak istediğiniz neler var?

A Milli Takım çok iyi bir jenerasyon yakaladı. Başarılı olacağımıza inanıyorum. Almanya ile kıyasladığımızda durum çok farklı. Almanya'nın U21 Takımı'nda oynayan futbolcuların etkisi ortada. Bugün bizim U21 Takımı'na bakın. Futbolun içinde olan, olmayan bir kişi 3 tane isim sayamaz. U21 Takımı çok önemli. Biz gideriz, bir Dünya Şampiyonası'nda gider bir sükse yaparız, sonra 10-15 sene bekleriz. Asıl problemimiz Ümit Milli Takımı'nda. Bizim gözümüz hep A Milli Takım'da. Yelpazeden yetişen oyunculara bakmamız gerekiyor. Futbolun içindeki insanlar U21'den 3 tane oyuncuyu zor sayar. A Milli Takım'dan çok umutluyum. Göze hoş oynayabilecek bir futbol oynayabiliriz. Biz sürpriz yapabilecek bir takım olduğumuza inanıyorum.

Senin için hazırladığımız haberler